Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Zavar, ha a párod butább nálad?

Zavar, ha a párod butább nálad?

Figyelt kérdés
2010. jan. 12. 17:05
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Nálam a párválasztásnál igenis fontos szempont volt, hogy a párom okos legyen. Nem arra gondolok, hogy legyen hét diplomája és professzori címe, hanem hogy művelt legyen, tájékozott, lehessen vele beszélgetni.

Én nagyon sokat olvasok, szeretem megosztani az ismereteimet és azt ugyan nem várom el a kedvesemtől, hogy ugyanazok a témák érdekeljék, amik engem, de tudjunk beszélgetni, egy problémát körül tudjunk járni, fel tudjak rá nézni. Biztos, hogy vannak olyan területek, ahol a párom tudása kevesebb enyémnél (teljesen logikus, hiszen mind a kettőnknek más a foglalkozása, ennél fogva vannak területek, ahol az én tudásom elhanyagolhatóbb a páromé mellett), de általánosítva mondhatom, hogy okos, művelt párom van (úgy gondolom, hogy okosabb, műveltebb és bizonyos területeken, pl. matematika területén tehetségesebb és jobb is) és igen csak zavarna, ha általában butább lenne, mint én.

2010. jan. 12. 17:35
 12/27 anonim ***** válasza:
92%
Előző lennék: De az teljes mértékben igaz, hogy a butaság relatív. A párom nem sokat ért az én hivatásomhoz és én se az övéhez. De szerintem, pont jó ez így. :) Így elkerülhetők a szakmai viták. :)
2010. jan. 12. 17:39
 13/27 anonim ***** válasza:
80%

igen, ha jóval butább.

és ez nem azt jelenti, hogy neki csak szakmája van érettségi nélkül, nekem meg doktorátusom, mert a főiskolán is lehet valaki s_gghülye, illetve szakmunkásképzőben is lehet valaki nagyon intelligens...

2010. jan. 12. 17:39
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem is azt mondtam,hogy tudnia kell,mi az a negatív festés,vagy ismerje Platón barlang-hasonlatát,csak legyen meg az alapműveltség,tájékozottság,mindenhez tudjon egy picikét hozzászólni.Akinél nincs meg az alap dolgok iránti érdeklődés,az szerintem felszínes,buta.de aki legalább törekszik rá,hogy minél többet tudjon a világról,az becsülendő,és értelmes ember.Az én párom például szakmunkás,de imádja történelmet,hozzá tud szólnia közélethez,politikához,és szeret olvasni.Viszont volt olyan a barátom is régen,aki az újságban is csak a képeket nézegette,rosszul érezte magát a könyvesboltban.Ki is dobtam.Szerintem az ilyenek a tahók.
2010. jan. 12. 17:40
 15/27 anonim ***** válasza:
76%

sosem volt még olyan barátom, aki ne lett volna legalább olyan értelmi, műveltségi szinten, mint én. el sem tudnék képzelni ilyen párkapcsolatot, ahol butábbak nálam.

inkább egyedül lennék, de nem égetném magam nemcsak mások, de önmagam előtt sem, hogy nekem csak ilyen jutott.

2010. jan. 12. 17:48
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
15 éves vagyok, de zavarnak a buta emberek így nem is tudnék sokáig meglenni egy olyan férfi mellett aki butább nálam, szörnyen idegesítene. Most olyan barátom van aki bizonyos dologokban mérföldekkel okosabb nálam, viszont vannak dolgok amelyekben én vagyok sokkal jobb(és nem, itt nem a körmöm lakkozására gondolok). Ez most nekem nagyon jó, kiegészítjük egymást és ha kell nagyon jókat tudunk vitatkozni érdekes dolgokról.:)
2010. jan. 12. 17:51
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Na ja,de amíg nem beszélgetsz vele eleget,és nem ismered meg/ki,addig bőven mellélőhetsz!persze,amint kiderül,milyen,simán dobhatod,én is azt tettem,mert én sem bírtam elviselni,és valóban,égetni sem szerettem volna magam.
2010. jan. 12. 17:53
 18/27 anonim ***** válasza:
83%

17:39-es vagyok.

csak azt tudnám, hogy mi a kanálért lettem már megint lepontozva.

véleményt kért a kérdező, illetve álláspontot, és azt is kapott

hol a gond?

vagy talán meg mertem sérteni valamelyik magáról oly' sokat képzelő egyetemistát, aki rángatja az amúgy nyitásra váró bolt ajtaját, miközben mellette ott várnak vagy 20-an?...

2010. jan. 12. 18:13
 19/27 anonim ***** válasza:
98%

Nem attól buta valaki, hogy diploma helyett csak 8 általánosa van meg.

Engem nem érdekel, hogy pl irodalomból jó, felismeri 2-3 sorról, hogy mi a vers címe, és ki írta. Az életben legyen talpraesett. Nem érdekel, hogy a történelemtudása a béka feneke alatt van.

Ha elmegy a piacra, vagy akárhova vásárolni, ne tudják becsapni. Ha rábízom a gyereket, tudjon megfelelően gondoskodni róla. Ha egy idegen nyelven beszél, az sem érdekel.

Értsen a számítógépekhez, felhasználói szinten (mert nekem ez az érdeklődési köröm), és az élet akadályait talpraesetten lépje át.

Ha nincs érettségije, de órákon át tudunk beszélgetni, akkor nem zavar, hogy mások butának titulálják.

Ha a párom sokkal okosabb lenne mint én, butának érezném magam mellette, és ha ezt éreztetné is, elhagynám.

2010. jan. 12. 18:23
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
17:40,és 17:53-as vagyok,ne vedd a szívedre,igazat írtál,csak itt sokan nem bírják elviselni az értelmesen válaszolókat!Én sem vagyok diplomás,meg a párom sem,de jól megértjük egymást,mert bármiről tudunk beszélgetni,megvan az általános alapműveltségünk,ez nem diploma függvénye!
2010. jan. 12. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!