Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sos. Sürgős! Mit csináljak...

Sos. Sürgős! Mit csináljak ebben a helyzetben? Hogy egyezhetnék meg a testvéremmel? Bővebben lent!

Figyelt kérdés
5éve amikor én 14 voltam örököltünk a bátyámmal egy házat(2/3 és 1/3-ad arányban) ami a szüleinké volt.én akkor még tanultam,nem is kaptam annyi árvaságit,hogy ki tudjam fizetni belőle,még arra is kevés lett volna,hogy részletben fizessem ki,ezért most ráterhelték a házra majdnem 500 ezer ft..én azóta már gyesen vagyok a gyermekemmel,elköltöztem az ország másik felébe,ő lakik a családjával a házunkba.eddig a bátyám azt mondta meg akarja venni tőlem a házat,de idő közben csinált magának ilyen olyan hiteleket amik összesen 3 millió ft és így nem tudja megvenni tőlem.(most 100%-ig az enyém ő pedig a haszon élvező,ezért lett így,hogy a tartozását rá ne terheljék a házra)a ház kb 5-6 milliót ér,én szeretném eladni,így a vételárból kifizethetném ami rajta van,vehetnék valami olcsóbb lakást vhol és ő is talán tudna kezdeni vele vmit.én mivel nem élek már ott,szeretném megkapni a részem,mvel ő nem tudja megvenni tőlem így eladnám,de ő nem hajlandó bele egyezni.azt mondta nem fog beengedni a házba senkit,nem adja el.de így meg elöbb-utobb elárverezik a házat,mert én sajnos nem tudom kifizetni amit ráterheltek,a részletek majdnem havi 20ezerft lennének; és akkor semmi sem marad meg belőle.hogyan vehetném rá,hogy adjuk el?nekünk a gyermekemmel van hol éljünk,de ha elveszitjük a házat,akkor a bátyáméknak semmi sem lesz.ha eladnánk akkor legalább kapna pár milliót és így vmit tudna kezdeni ő is.mit kezdjek most????tudna valaki tanácsot adni?esetleg ki tudnám kerülni tesomat?haő nem megy bele tényleg nem tudom eladni?bocsi,hogy ilyen hosszu lett,köszi hogy elolvastátok.
2010. jan. 12. 14:03
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Ezt nem étem,ha a ház azért került a te nevedre,hogy ne lehessen elárverezni,akkor hogyan került rá a hitel a bátyád által? Ellentmond a kettő egymásnak. Meg kéne kérdezni egy ügyvédet,hogy hitelt hogyan vehetett fel a házra,ha az akkor még kettőtök nevén volt. A te beleegyezésed nem kellett volna hozzá? Vagy már hitellel együtt került az egésza te nevedre? Viszont ha ő a haszonélvező és erről papír is van,akkor sajnos nem fogod tudni eladni. Sajnállak,hogy ilyen testvéred van,mert csúnyán kihasznált:(
2010. jan. 12. 15:40
 12/24 A kérdező kommentje:

én is arra gondoltam,hogy hagyom a fenébe,hadd árverezzék el,de mamámtol folyton azt kapom,hogy gondoljak arra mi lesz a testvéremmel....egész életemben azt néztem mi lesz anyuval,bátyámmal,mamámmal.mikor csak a családomat(páromat és a gyereket+végre magamat) nézném akkor az van,hogy milyen önző vagyok.

ezzel még semmi baj nem lenne,gondolnék is rá,ha ő nem tett volna olyan dolgokat velem amiket nem kellett volna.a pénz az meg nekem is pénz,nem csak nekik! :( elszomorító,hogy a saját testvérem kiskorom óta bánt,nem szeret és nem látja be,jobb lenne eladni!

2010. jan. 12. 15:43
 13/24 anonim ***** válasza:
15:38: én is azt írtam, hogy a bátyjának most azért jó, mert tető van a feje felett, ezért nem akar belemenni az eladásba. Viszont ha elárverezik, még 1-2 millió sem marad neki. Ha elolvasod, amit a kérdező írt, abból kiderül, hogy ő az 1/3-ad részt oda akarja adni a bátyjának, mivel járna neki, más/fiktív okból került az a rész a kérdező nevére és ő úgy tartja igazságosnak, ha a testvére megkapja azt a részt, ami ugye eredetileg öröksége volt.
2010. jan. 12. 15:44
 14/24 anonim ***** válasza:
Bocs,hogy én válaszolok,csak várom,hogy a kérdező is reagáljon,ezért nézem meg a kérdést töbször.Én úgy értelmeztem,hogy a bátyó féle 3 millás hitel nincs a házon.Egy 500ezer ft tétel van a házon,amiről pontosan nem tudom micsoda,de a kérdező nem tudja fizetni a törtlesztését.
2010. jan. 12. 15:45
 15/24 anonim ***** válasza:
Látom közben reagált. :)
2010. jan. 12. 15:45
 16/24 anonim ***** válasza:
15:44-es: igen tudom,hogy a kérdező odaadja neki a pénzt,csakhogy a bátyjának nincs érdekében megkapni ezt a pénzt,mert ebből tényleg nagyon neccesen fog bármilyen lakóhelyet is venni,ezért "örül" amíg van hol lakni.Nyilván az a pénz is pénz és én is elfogadnám,de más okot egyszerűen nem látok,hogy miért ne akarná eladni!!!
2010. jan. 12. 15:48
 17/24 A kérdező kommentje:
a hitele nincs a házon.a kölcsönei személyi kölcsönök.épp azért került akkor a nevemre,hogy rá ne tehessék a kölcsönt!ami a házra rákerült az az illeték amit akkor kellett volna kifizetnem mikor meghaltak a szüleink,de sajnos nem tudtam! :(
2010. jan. 12. 15:49
 18/24 anonim ***** válasza:
Még egy tippem van: Lehet,hogy abban bízik,hogy a kérdező mégiscsak fizeti a törlesztőt,ha nem akarja elveszíteni az örökséget és akkor ő továbbra is maradhat a fenekén.Tényleg bunkó.
2010. jan. 12. 15:50
 19/24 A kérdező kommentje:

sajnos pont ez az egyik oka,hogy a bátyám azt hiszi mégiscsak fizetni fogom a törlesztőt,ha nem akarom elveszíteni az örökséget és akkor ő továbbra is ott él a házban.

nem szeretném elveszíteni ami maradt a szüleink után,de mivel nem tudom kifizetni ami a házon van így nem tehetnénk mást csak,hogy eladjuk.bár tudom fordított helyzetben a bátyám nem adná oda a részem

(eddig mindig keresztbe tett nekem mindenben,ezért is költöztem el onnan)

bennem mégis lenne annyi,hogy oda adom,mert tudom nem lenne más amiböl kezdhetne valamit,meg persze nézném azt is,hogy van egy lánya akit nagyon szeretek,már csak miatta is oda adnám az ő részét,de bármit mondok,nem hat!

2010. jan. 12. 15:57
 20/24 anonim ***** válasza:

Ő a haszonélvező, hülye lenne beleegyezni az eladásba. Így van egy ingyen háza, élete végéig.

Ha eddig mindig bántott, rosszat tett neked, hogy mehettél bele abba, hogy haszonélvezetet kapjon a 2/3 részben te tulajdonod házadra akkor, mikor a nevedre írattátok az egészet?

Mert abban a pillanatban, amikor ezt aláírtad, tulajdonképpen elvesztetted a házadat, örökre.

Ne fizess semmit, kérd, hogy árverezzék el mielőbb...

Az önzőségről meg szó se essék ebben a családban. Érdekes családod van, még te fizess, hogy a tesódnak legyen hol laknia, szép dolog, mondhatom...

2010. jan. 12. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!