Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most nagyon rosszul érzem...

Most nagyon rosszul érzem magam, hogy kérjek bocsánatot?

Figyelt kérdés

Szóval elég hirtelen természetű férfi vagyok, házas és a feleségemet bántottam meg. A dolog úgy áll, hogy én kb. 3x-4x annyit keresek mint ő, néha még valamivel többet, túlóráktól függ, amivel alapból nem lenne gond, de most elszakadt a cérna. Ha szemét akarok lenni, nem is nagyon éri meg, hogy dolgozik, mert a fizetése alig több, mint a benzinje, meg a kocsija törlesztője. Sokat dolgozok, de meg is van mindenünk, ami kell, amit csak akar. Már pedig mindig kitalál valamit, amit mindig meg is vesz(ünk). Egy szót sem szólok soha, bármivel állít haza, bármit talál ki, legyen. Viszont állandóan vitatkozik velem, mert nekem is van rendszeres hobbim, és az "sokba" kerül. Hát nem tudom, szerintem megérdemlek ennyit, semmi extra, nem fogadok vagy ilyenek, eljárok horgászni.

Ha én nagy ritkán kitalálok valami drágábbat, amit én szeretnék, akkor már megy a veszekedés, hogy én felelőtlen vagyok, és minek az nekem stb.

Most elegem lett. Kiabáltam is, hogy megtehetem, és azért dolgozom hülyére magam, hogy élvezzem, nem 70évesen szeretnék örömet okozni magamnak, mert addigra úgy is felfordulok, ne szóljon bele.

Most meg nem szól hozzám. Mi a fenét mondjak neki? Sajnálom, hogy megbántottam, de akkor is úgy érzem, hogy igazam van, mert ő bármit akar, az mindig megvan, és én hajtom ki a belem, de ha én akarok valamit, akkor már kiakad, hogy minek...

2010. jan. 11. 20:52
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

szerintem is igazad van.

neki kellene bocsánatot kérnie.

már, hogyha tényleg így van, ahogy leírtad

2010. jan. 11. 20:57
 2/22 anonim válasza:
100%
Szerintem jogosan akadtál ki, mármint az elmeséltek alapján én is kiakadtam volna. Szerintem vegyél neki virágot meg bonbont mondd el neki, hogy mi a problémád, hogy megérdemled te is azt a kis lazítást (horgászat), ő is mindig megkapja amire vágyik. Mondd el neki, hogy szereted.
2010. jan. 11. 20:58
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
nő létemre azt kell,hogy mondjam igazad van... és nem tudom mivel békíthetnéd meg, egyszerűen csak kérj bocsánatot, majd megbékél...
2010. jan. 11. 20:59
 4/22 A kérdező kommentje:
A vita tárgya most egy jobb laptop volt. Nem érzem úgy, hogy veszélybe sodornám a megélhetésünket, de a mi a fenének az... A pezsgőfürdő, medence, szauna, kutyafüle amiket kitalált és megkapott/vett, az persze szükséges. Néha úgy érzem, hogy csak kifelé akarja mutogatni, hogy ez is van, meg az is van, és ehhez nem kell az, amit én szeretnék, így az felesleges is.
2010. jan. 11. 21:01
 5/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Igazad van, én hagynám majd megbékél:)

Nálunk is a párom keres jobban, de megis vesz magának mindent.....én meg könyöröghetek hetekig...

2010. jan. 11. 21:03
 6/22 anonim ***** válasza:

Szerintem kérj bocsánatot, akár igazad volt, akár nem. Mert megbántani tényleg megbántottad.

A jövőre nézve viszont el kell beszélgetnetek a pénz beosztásáról, de komolyan. Érdekes, úgy tűnik, hogy ahol több pénz van, ott több gond is van belőle... :-) Mindenesetre mindegy, hogy melyikőtök mennyit visz haza. Annyit, amennyit tud. Onnantól viszont, hogy beleadjátok a közösbe, már csak miénk van, aminek az elköltésébe mind a ketten fele-fele arányban szóltok bele. Jó esetben.

Hogy ki mennyit költ a hobbijára, az sok mindentől függ. de hogy ne legyen belőle vita, megbeszélhetnétek pl előre, hogy egy hónapban ki mennyit fog elkölteni rá. Ha leírva, kimondva látja a feleséged, hogy melyikőtöknek mennyibe kerül a hobbija havonta, akkor könyebben elfogadja. Mindenesetre ahhoz nyugodtan ragaszkodhatsz, hogy amennyit ő költ, annyit te is költhetsz, és ezért nincs joga felháborodni.

Az én férjem kétszer annyit keres, mint én - ugyanannyi diplomával, csak én közalkalmatlan vagyok, ő meg nem -, de nincs olyan, hogy megveszek valami nagyobbat az ő tudta nélkül, vagy fordítva. Minden pénzkiadás közös dömtésen alapszik, és hiába keres kétszer annyirt, mint én, nincs kétszer akkora beleszólása.

2010. jan. 11. 21:03
 7/22 anonim válasza:
szerintem hagyd...csinald amit mindennap szoktal szolj hozza probalj vele beszelgetni....csak ugy mind amindennapokba ..mond el neki hogy nem erted ezt azz ageszet..minek kell neki semmi szugseg ra...es elobb utobb majd megbekel a tudattal hogy egyszer az eleteben nem lett az amit o akart volna.
2010. jan. 11. 21:08
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia mi ugyanilyen pénzügyi felosztásban vagyunk, a férjem sokszor többet keres. Igaz, nekünk nincs szauna, de azért nem panaszkodom, sokkal jobban élünk, mint a környezetünkből bárki. Értsd ez alatt, hogy nem kell hónapokig kuporgatni új TVre, mert ha kitaláljuk, elutazunk pár napra-belföldön. Ne de nem is ez a lényeg.

Szerintem teljesen jogosan akadtál ki. A kifelé mutogatós rész nélkül ezt nyugodtan elmondhatod neki: mindent megvesztek, amit csak kitalál, ezért igazán jár neked az a laptop, sőt, biztos, hogy többször fogod használni, mint a szaunát ketten együttvéve. És a hobbid is igazán jár. Azt hiszem, komolyan el kell beszélgetnetek ezekről a gondokról. Helyre kell tenned a feleséged, mert teljesen elszállt az agya, hogy úgy mondjam.

Tudod, nálunk úgy van, ha a férjem valamit kitalál magának, hogy szeretné, meg se kérdez, sőt, ha hirtelen az ötlet, csak hazaállít vele. Pl a minap egy új telefon. Pedig aztán tényleg felesleges volt, de hát ő gürizte össze az árát. Szóval szerintem ne kérdezd, csak vedd meg. Ha meg a feleséget csipog, mondd meg, hogy telik rá, és nem a kenyérrevalóból vetted.

2010. jan. 11. 21:18
 9/22 anonim ***** válasza:

Szia! Teljesen igazad van!

Esetleg azért kéne bocsánatot kérned, hogy felemelted a hangod, és e miatt odamenni hozzá (esetleg egy szál rózsával, vagy ami illik is hozzád). Ha hajlandó veled szóba állni, akkor pedig mondd el neki kedvesebben, hogy te hogy érzel ezzel kapcsolatban. Nem kell mindent túl bonyolítani velünk, nőkkel kapcsolatban :)

2010. jan. 11. 21:32
 10/22 A kérdező kommentje:
Igen, én sem akarok több beleszólást, mondom, sosem szóltam bele, vagy vontam kérdőre, hogy mi ez már megint. Sokszor mikor a kollégák mondják, hát teljesen elképedek. Engem tényleg csak az zavar, hogy néha rájön és úgy kezel, mintha nekem nem lenne annyi beleszólásom, mint neki. És ilyenkor mindegy mit csinálok, felébred a kisördög, hogy én kerestem meg, és nem költhetem el, hogy mi az hogy?
2010. jan. 11. 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!