Ha valaki középiskola után továbbtanul, kötelező, hogy dolgozzon is?
Egyre több válaszoló tanácsolja - biztosan jó szándékkal - de szerintem egy egyetemistának nem az az első dolga, hogy dolgozzon. Arra ráér a suli befejezése után is. Nem? Persze, akinek muszáj, az evidens, hogy elmegy. De akinek ez nem feltétlenül szükséges, arra miért akarják ráerőszakolni?
Akinek nem inge, ne vegye magára!
Én pl. egyrészt jól tanulok, félárva vagyok (sajnos) plusz olyan testi fogyatékosságom van, ami mellett nem kapnék nagyon munkát, viszont kapok rá havi X összeget. Ja, és az egyetemet meg nem a szülők fizetik, hanem állambácsi.
És a szüleim több hasznomat veszik itthon, mintha dolgoznék diákmunkát, és azt hazaadnám. Így legalább megtanulok sütni-főzni, takarítani, milyen foltot hogy lehet eltüntetni stb.
Szia mi ketten vagyunk egyetemisták a szűk családban a nővérem és én. Habár nem vagyunk hű de milyen anyagi körülmények között, egyikünk sem dolgozik, mert a szak mellett lehetlen. (egyedül éjjszakai melót lehetne vállalni valamilyen szórakozóhelyen, az meg fárasztó, annyira hogy tönkreméssz annélkül hogy megérné) Ennek ellenére nem érzem elkényeztetve magam, a pénzemet kizárólag kajára s albérletre no meg könyvekre költöm, szórakozni nagyon nagyon ritkán megyek el, akkor sem költök ezres nagyságrendben. Ami nagyobb kiadás, hogy néha leutazom a páromhoz(aki szintén egyetemista) de ezt a pénzt összespórolom abból, hogy a 3 napos kenyeret is megeszem és ha úgy van lekváron élek egy hétig...
a szüleimnek meg hálás vagyok...
aki valami kivetnivalót lát ebben áldásom...
ne foglalkozz a rosszindulatú megjegyzésekkel....
Igen én is bele botlottam már ilyen emberekbe, de hidd el, hogy belőlük csak az irigység beszél általában, mert ők nem tanultak tovább és nem lesz olyan jó munkájuk mint pl neked ha elvégzed az egyetemet. Az ilyenekkel tényleg nem kell foglalkozni mert nem érdemes. Mert könnyen mondják, hogy menjél te is szart lapátolni, de abba nem gondolnak bele, hogy ha mindenki szart lapátolna ahogy ők akarják akkor pl ha kórházba kerül ki a fene fogja őt meggyógyitani ha senki nem tanult...
És igen aki nem járt főiskolára, egyetemre nem tudja, hogy egy rendes nappali szakot nem lehet úgy össze egyeztetni a munkával, hogy ne menjen a tanulás kárára...ezt már én is tudom...
"Igen én is bele botlottam már ilyen emberekbe, de hidd el, hogy belőlük csak az irigység beszél általában, mert ők nem tanultak tovább és nem lesz olyan jó munkájuk mint pl neked ha elvégzed az egyetemet."
haha, jó vicc volt:) sose végeztem egyetemet, de már most többet keresek mint sok friss egyetemista;) nem te nézed le azokat akiknek nincs egyeteme?
nem a suli teszi az embert, hanem, hogy mit hogyan tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!