Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azt hiszem depressziós a...

Azt hiszem depressziós a párom. Mit tegyek? Hogyan segíthetek rajta? (többi lent)

Figyelt kérdés

2 éve vagyok együtt a párommal, már az elején is voltak rossz napjai néha, de most már szinte mindennapos dolog lett. Ilyenkor csak ül, néz maga elé a semmibe és nem lehet hozzászólni se. Kérdem tőle hogy mi a baj,de azt mondja ő sem tudja. Múltkor beszélgettem vele,hogy mit érez ilyenkor,azt mondja hogy semmit,mintha ki lenne kapcsolva,mintha üres lenne és elhagyná minden erő,akarat meg minden. Sokszor mondja azt is,hogy el kéne őt hagynom,mert így én is csak tönkremegyek. Mindent negatívan lát ilyenkor, hogy semmi se sikerül,meg úgyis rossz lesz,úgyis elhagyom majd,mert megunom ezt stb.

Nem mondom,hogy nincs oka a rosszkedvre,mert bár köztünk minden rendben,de pénzügyileg meg vagyunk szorulva és hát a múltjában sok csalódás és fájdalom érte, de nagyon nem jó,hogy így elhagyja magát.

Én támogatom,mellette vagyok és próbálom vigasztalni,de nem segít. és már én is egyre nehezebben viselem ezt. Feszült vagyok és néha már nem tudom sajnálni,hanem idegesít,hogy ilyen.

Nagyon szeretem,nem akarom elveszíteni és segíteni szeretnék neki. Mit tehetek? ti mit tennétek ilyen helyzetben?

2010. jan. 11. 14:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
65%

Ha nem vagy elég erős, akkor tényleg hagyd el. Nem bántásból mondom..de ez nem lesz jobb. Hidd el tudom, miről beszélek. A párom is depressziós (volt) egy ideig dolgozni sem tudott, most kezd rendbe jönni. De volt már itt minden..szétköltözés, sok sírás.. szakítás.. Gyógyszerek..és én ebben nem hiszek, mármint a gyógyszerben.. Most más dolgot alkalmazunk és ez sokkal hatásosabb. (Életmódváltás)

Egyébként főleg úgy nehéz kezelni ezt a helyzetet, hogy nem tudod megérteni őt, nem rosszindulatból.. csak pl. nálunk egyszerűen nem tudtam megérteni, hogy pontosan mi is a problémája (az én szemszögemből nem is volt gondunk, anyagilag szorult helyzetben voltunk..de mostanában ki nem?)

Szóval vagy készülj fel nagyon, vagy szakíts. (nálunk szerintem az is segített, hogy rájött mit veszíthet)

Remélem tudtam valamelyest segíteni.

2010. jan. 11. 21:57
 12/17 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm,főleg neked utolsó,mert azt hiszem te érted igazán,amit átélek.

Nem hagyom el, mindennél jobban szeretem őt, segíteni szeretnék,nem újabb csalódást-fájdalmat okozni.

Felkészülök,amennyire tudok.

Utolsó előtti és az előtti válaszoló: orvosról hallani se akar a párom,pedig ő is tudja (bevallotta) h ez így nem normális,de nem akar szakemberhez fordulni, el meg nem cipelhetem.

2010. jan. 11. 23:21
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nemrég írtam, hogy kerressetek fel szakembert, nem akartam a saját életemből példát hozni, mozt azonban megteszem. Amikor megisemerkedtem a párommal pont ilyen volt. Sokszor csak ült és nézett magaelé, fogalmam nem volt, hogy mit tegyek (még majdnem gyerek voltam én is, 17) nem tudom, hogy mi volt akkor az erősebb bennem, a szeretetem, féltésem, vagy az, hogy egyszerűen nem mertem szakítani...de mellette voltam sokáig, támogattam, pedig volt öngyilkossággal fenyegetőzéstől át minden...persze én mindennap sírtam...lefogytam...sápadt voltam

Aztán egyszer kiborítottam a bilit...nem tudtam elviselni, hogy erről szóljon az életem...megmondtam neki, hogy 17 évesen nem fogom tönkretenni magamat. ha ő szeretné akkor lássa mit csinál, de én idegroncsot nem csinálok magamból, még érte sem...voltak időszakok amikor ki lehetett vele jol jonni, amikor meg azt hittem, hogy semmi baj, akkor ütött be a krakk és minden kezdődött először. Egy ilyen alkalommal fogtam magam hátatfordítottam és eljöttem...akkor kezdett el azon gondolkodni, hogy mit(szerelmet) vagy kit(engem) elveszitett és utánam jött...megölelt...ebben apillanatban fogadta meg, hogy nem hagyja el többet magát...és ha segítek sikerülhet, együtt...melléje álltam törelmes voltam...azóta már jó sok idő eltelt, rengeteget nevetünk, boldogok vagyunk együtt és senki nem mondaná azt, hogy valaha volt ilyen problémánk...azóta már eljegyzést tervezünk, mert annyira megerősödött a kapcsolatunk...tarts ki, de nem lesz könnyű! és igen, ha úgy érzed hogy megy tovább, nem szégyen feladni...te is ember vagy...sok sikert. kitartás

19-L

2010. jan. 12. 07:43
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
* ha ugy erzed h NEM megy tovabb, nem szegyen feladni...
2010. jan. 12. 07:46
 15/17 A kérdező kommentje:

kedves utolsó két válaszoló (akiknek volt hasonló gondjuk a párjukkal), hogy oldottátok meg,mármint voltatok szakembernél,vagy sikerült anélkül is?

Párom hallani se akar orvosról. Valahogy fel kéne ébresztenem,azt hiszem, de nem tudom hogyan. Amugy menyasszonya vagyok, 2 éve vagyunk együtt és 1éve élünk együtt, még fiatalok vagyunk,előttünk lenne az élet (ő 27 én 22), csak nem akarom,hogy feladja. Én vele szeretnék élni, boldogan míg meg nem halunk...de néha ez nagyon nem úgy tűnik h sikerül, én hiába akarom,ha ő felad minden reményt...

2010. jan. 12. 13:37
 16/17 anonim ***** válasza:
Nálunk még nem oldódott meg igazán, de látom már az alagút végét:) Az én párom volt orvosnál, gyóygszereket is kapott.. antidepresszánsokat, amelyektől folyton csak aludt és dolgozni sem tudott. Én megmondom őszintén, hogy elköltöztem tőle, mert nem bírtam, az állandó vitát, kiakadást..azt, hogy mindig csak ő van a középpontban, az ő problémája, hogy őt senki sem érti meg... míg én sokkal nehezebb élethelyzeteken vagyok túl, mégsem esem kétségbe, mert tudom, hogy élni kell az életemet, úgy hogy az a legjobb legyen. Szerintem őt az ébresztette fel ebből az állapotból, hogy rájött..lehet sokkal rosszabb is.. lásd elköltöztem és már nem voltam neki. Nem akarom azt mondnai, hogy te is hagyd el..mert mindenki más és máshogy reagál. De éreztethetnéd vele, hogy nemcsak körülötte forog a világ..és mi lesz a terveitekkel, ha így érez? nem az fontos, hogy együtt vagytok? megtaláltátok egymást?
2010. jan. 12. 17:34
 17/17 anonim ***** válasza:

kérdésre ismét válasz: Talán kicsit elfogult leszek, ha azt mondom, hogy "én tettem a csodát vele"...nem tudom...talán akkor sokat jelentett az, hogy sok pszichológiat olvastam (most pszichóra is járok)...és voltak elképzeléseim, hogy hogyan pofozzam helyre...mindig megkérdeztem, hogy most éppen miért szomorú, miért érzi levertnek magát és társai...aztán volta mikor a valósággal szembesítettem: elmondtam neki, hogy mennyi mindene van (nem anyagiakra gondolok), hogy itt vagyunk egymásnak, hogy együtt lehetnénk boldogak, és ezt miért nem akarja...elmondtam neki, hogy már már "csinálva csinált" problémái vannak és ez nem helyes...néha erélyes voltam, van amikor a szép szó nem sokat ér...egyszer amikor még öngyilkossággal is fenyegetett, nem szégyellem bevallani nagyon csunyán nekiestem...aztán sokat beszélgettünk kettőnkről, a terveinkről...kezdtem baráti társaságba vinni (eleinte nem tetszett neki, később már ő akarta)...aztán rájöttem a történet előzményeire, ami gyerekkorára vezetnek vissza, ezt nem részletezném, csalódásokról van szó...folytonos csalódásokról...(habár megbeszéltük többször is a dolgot erről még ma is nehéz beszélnie...)...az az igazság, hogy magától kell a párod ráébredjen arra, hogy valami nem stimmel, neki kell akarjon változni. annélkül sajnos nem megy...tudatosítani kell benne a változás, a változás szükségletének a tervét...ha ez sikerül akkor minden sinen van. Mondd el neki, hogy mennyire bánt Téged a helyzet és mennyire nem jó ez igy, de ne erőltesd...

kitartás, a legjobbakat

2010. jan. 12. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!