A barátnőmnek közel egy éve halt meg az anyukája (balesetben). Azóta nagyon megváltozott, depressziós, egész nap nem eszik semmit (van mikor egy szelet kenyeret kajál egész nap), nincsenek céljai csak úszik az árral. Hogyan segíthetek neki?
sajnálom.. :(
legyél vele sokat.. :)
és vidd el pizzázni, vagy hamburgerezni. vagy amit szeret..:) nem hagyhatod hogy egész nap ne egyen semit..
Tudom milyen az, amikor egyszerűen nem megy le semmi. Hatalmas pszichés terhelés lehet szegény barátnődön. El kéne mennie pszichológushoz. Amivel tudsz segíteni, hogy vele vagy, mint ahogy írták. Keresd gyakran, és mutasd ki felé a szeretetedet, ahogy csak tudod. Szerintem jól esne neki, ha megpróbálnád "anyaként" is szeretni, úgy értem, hogy megölelnéd, fejsimítás, "jóóól van drágám", kérsz-e inni, hozhatok valamit? ilyesmi.
Ilyenkor nem csak a személy hiányzik az embernek, hanem azok az érzelmek, az az érzés is, amit a személytől megkapott.
Érzelmileg támogasd! És mondogasd neki, hogy majd napirendre fog térni felette, meg hogy természetes, hogy ennyi idő alatt még nem heverte ki...biztasd, hogy minden jó lesz megint!! Másképp, de menni fog az élet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!