Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam el hogy nem...

Hogy mondjam el hogy nem akarok kimenni tavasszal Lengyelországba?

Figyelt kérdés

Tudom hogy hülyének néztek a lehetőség elszalasztásáért.14 éves lány vagyok.Ősszel voltak nálunk lengyel gyerkőcök mi meg tavasszal mennénk ki.De én nem akarok.Végig szenvedném azt a másfél hetet.Az a pár magyar gyerek mind bunkócska.Ráadásul családoknál leszünk és abban a faluban ahol én leszek senki más magyar nem lesz.És van még valami.Pontosabban valaki.A barátom (2 éve járunk).Mikor a lengyelek voltak itt azt hittem beledöglök úgy hiányzott pedig 2szer találkoztunk (kis időre...).És eléggé féltékeny is vagyok.Nem bírnám ki.És meg se akarom próbálni.

Anya erőltette a jelentkezést is...Azt mondta h ha tavasszal se akarok majd kimenni elintézi.De ő rendszerint az ilyen ígéreteit elfelejti.:( Nem mehetek ki!Mit mondjak anyáéknak?:'( Tudom h elizzéltem de ...Most ez van.:(

2010. jan. 10. 00:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

èn voltam ilyen csere kiránduláson most már 14 éve akkor pont annyi idös voltam mint te. Nekünk Olaszokkal kellett cserélnünk. Nagyon jól éreztük magunkat, csak az sirdoált aki nem tudta elereszteni anyuka szoknyáját.

Voltál már egyedül nyári táborban legalább egy hétre? szerintem te nem ezért nem akarsz emnni, amit leírtál, hanem félsz az újtól,félsz elereszteni anya kezét. Ezt vald be magadnak.

Mikor én voltam kint szinte egy szót sem tudtam angolul kézzel lábbal mutogattunk, és rajzoltunk, meg vittünk olasz magyar szótárat és feltaláltuk magunkat. Volt egy olyan nap amikor magyarokkal nem is találkoztam mert elvitt a család kirándulni.

19 évesen egyedül voltam egy évet amerikában és volt ott egy lány aki 20 éves volt és azért ment haza 2 hét után mert hiányzott a családja. Ö egy olyan típusu ember aki soha nem ment táborba és mindig anyuka mellett volt.kívülröl a csaj egy nagyon vagány lány volt, de ezt nem bírta.

Akkor sem mennél el ha a barátod is a kimenök között lenne.

2010. jan. 10. 07:44
 12/24 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem buta lennél kihagyni ezt az utazást! Én legalábbis mennék,ha adódna egy ilyen lehetőségem. Gondolj bele,lehet hogy soha nem lesz ilyen,hogy kimehess oda! De te tudod. A féltékenység meg nem teljesen normális dolog. Persze van,de egészséges korlátokon belül. Szereltess a pasidra nyomkövetőt vagy valami. :D A lényeg,hogy a helyedben mennék. A pasid meg lehet nem agyalna ennyit a dolgon,lehet ő is kapva kapna az alkalmon. :) 21/L
2010. jan. 10. 08:07
 13/24 anonim ***** válasza:
61%

"Tudom hogy hülyének néztek..."

Nos, én teljesen. 14 évesen 2 éves kapcsolat...először is anyád helyében úgy megpofoználak, hogy a fal adná a másikat. Másrészről hiába vagy féltékeny, ha meg akar csalni, megteszi akkor is amikor itthon vagy. Harmadik, középiskolás korotokban gyorsan szét fog hullani ez a kapcsolat, kevés időd van már addig, tehát ne hagyd ki az életed lehetőségeit egy fiú miatt, mert meg fogod bánni. De nagyon.

2010. jan. 10. 08:45
 14/24 anonim ***** válasza:
89%
Elk*rvul a világ... szomoru nézni :( De csinálni nem ;) Akinek nem tetszik az meg ne irjon ide :)
2010. jan. 10. 09:22
 15/24 anonim ***** válasza:
66%
hát tényleg az anyuci hiányától való félés lehet ennek a hátterében.. pff nekem van olyan osztálytársam aki még mostis elrángatja osztálykirándulásra a szüleit, meg koleszba is hétközbe is behívja magához mer egyedül ÉLETKÉPTELEN.. (10.esek vagyunk amúgy) énmár 5.es koromban jártam ki minden évben hetekre szlovák táborba, aztán mikor egyedül kellett elmászkálni akkor aztán poén volt, főleg hogy ott nem is csípik a fajtánk. a lengyelek legalább jóarcok. nem kell besz*rni mindentől.. az a fiú meg úgyse lesz már sokáig meg szóval ne hisztizz miatta, jellemző, a 14évesek ilyen marha féltékenyek a semmire..
2010. jan. 10. 09:51
 16/24 anonim ***** válasza:
64%
sztem meg ne halgásál it ezekre akit rá akarnak beszélni hogy elmenj.Ha nem akarsz akkor állj ki eléjük és mond meg simán a szemükbe, hogy nem mész és kész ha meg még mindig erősködnek hogy menj el, ne figyelj rájuk.Simán megmondod hogy nem akarsz és nem fogsz elmenni,ennyi ha nem akarsz nem akarsz.Ja és akik a miat pofáznak hogy neked hogy 12 évesen pasid volt, azokra se figyelj,abban nincs semmi baj inkáb örülj neki,az jó dolog sok barátomnak már 11 évesen volt ennyi! szia
2010. jan. 10. 10:57
 17/24 anonim ***** válasza:
64%
előző vagyok bocs a rossz helyesirásért csak gyorsan irtam
2010. jan. 10. 10:58
 18/24 anonim ***** válasza:
75%

Ne haragudj,hogy ezt mondom,de szerintem is közrejátszik az,hogy hiányozni fognak a szüleid.Mégis vegyél erőt magadon,menj el meglátod feledhetetlen élmény lesz.:)

Én is voltam úgy,hogy nem akartam menni...de gondolj bele..csak másfél hét.Utána hazamész és minden a régi.Van értelme sírni majd utánuk,esetleg kihagyni az utazást?Ha nem mész el utólag bánni fogod,viszont ha elmész arra fogsz gondolni,hogy hülye lettél volna,ha kihagyod.

Ha mégse akarsz elmenni,bármi történik is,akkor mond meg a szüleidnek,hogy sajnálod,de nem szeretnél menni és ne kényszerítsenek.Biztos megértik:)

2010. jan. 10. 11:00
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Nos... lehet engem is szidni, de nekem 11 éves koromban volt az első barátom, az első szerelmem. Ő is olyan idős volt mint én, és azt kell hogy mondjam, így visszagondolva teljesen aranyosak voltunk. Köztünk nem történt semmi, csak találkozgattunk, és beszélgettünk, viszont emlékszem rá milyen izgatott voltam, amikor egyszer egyszer megfogta a kezemet vagy átölelt. Baromira jól estek az ilyenek, és többre nem is vágyott egyikünk sem. Még egy szájra puszi sem történt, viszont azóta is nagyon jó barátok vagyunk. :)

A táborra térve hidd el nekem, ez lesz életed egyik legszebb élménye! Én 12 évesen voltam Németországban hasonló lehetőséggel. Nagyon ki voltam bukva, hisz az angol tudásom csekély volt, és családoknál laktunk, azonban mindenki nagyon lazán állt a dologhoz. Kézzel lábbal mutogattunk a családdal, és semmi probléma nem adódott, baromi jól éreztem magamat :) A családi napot direkt úgy szervezték, hogy akik barátnők, összefogtak és együtt mentünk strandolni vagy vidámparkba, így 2-3 magyar is összekerült. Megkérheted a cserepartneredet te is, hogy csináljátok így.

Két évvel később megint volt egy ilyen lehetőség, de már amikor hazaértem tudtam, hogy akkor is menni fogok, és senki nem foghat vissza! :) Az ára is nagyon csekély volt az élményhez képest, és igen, az első jelentkezők között voltam. Találkoztam a régi cserepartnerekkel is, régi tanárokkal, ismerős arcokkal, helyekkel. Nagyon jó érzés volt, újra visszatérni. A második cserepartneremmel azóta is tartom a kapcsolatot, ha nem is napi szinten, de nem telik el úgy egy hónap, hogy ne beszélnénk egymással.

Azóta megőrülök, hogy nincs ilyen lehetőségem. Imádok külföldre utazni, és új kultúrákkal találkozni. 18 évesen Svédországban voltam egyedül 3 hétig, 19 évesen, azaz tavaly nyáron Csehországban egy hónapig. Nekem az akkor még csak 3 hónapos kapcsolatom is kibírta ezt a távolságot, szóval ne aggódj, ha a srác igazán szeret, meg fog várni :) Egy-egy sms-t is tudtok váltani, abban a 1,5 hétben, aztán gondolj bele, hogy fogtok örülni egymásnak ha hazaértél :) Tele leszel élményekkel, és mesélhetsz neki rengeteget. Én a mai napig szívesen nézem vissza a fényképeket, hisz az volt az a pont, ami elindította bennem a nyelv szeretetét, és amikor rájöttem, hogy milyen jó érzés is az, amikor valaki megérti azt amit idegen nyelven mondok. Rájöttem hogy igen is van értelme szenvedni vele :) Azt hiszem nagyon bánnám, ha nem mentem volna el, pedig nagyon nagyon nem akartam. Én azt javaslom neked, hogy menj el, próbáld ki magad, vedd ezt úgy, mint a saját korlátaid feszegetése... ha úgy indulsz neki, hogy márpedig jól fogod érezni magad, akkor úgy lesz! Ha mégsem, akkor egy élménnyel gazdagabb lettél, és legfeljebb legközelebb nem mész! Ha meg sem próbálod, akkor nem tudhatod mit veszítesz! :)

Amúgy valamelyik hozzászólónak: nekem rokonaim vannak Szlovákiában, így nyáron én is heteket szoktam kint lenni. A helyzet korántsem olyan rossz, mint amilyennek a hírekben beállítják. Elég sok helyen megfordultam már, ahol emberek vannak, pl bevásárló központokban unokatesóm azt mondta ha venni szeretnék valamit szóljak neki, mert ha megtudják honnan jöttem, nem fognak kiszolgálni... így is volt. :D Viszont egy szórakozó helyen, a barátai és azok barátainak körében mindenki szívesen fogadott. Szóba is jöttek az ellentétek, de igazából mindenki azt mondta ez inkább csak politika szülte, híradó által feszültség növelte dolog, mint valós... :D

2010. jan. 10. 11:10
 20/24 anonim ***** válasza:
szlovákiás vagyok. igen, sok helyen rendesek, de minket pl sítáborban folyton fellöktek a sorokban és kiabálta még a szállásadónk is hogy "utálom a magyarokat".. úgyhogy egy ideje ausztriába megy a suli sielni..
2010. jan. 10. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!