Miért kell már ezért is megszólni az embert? Miért gondolja mindenki, hogy egy kitartott senki vagyok?
Sosem akartam nagy karriert befutni, családot, gyereket viszont mindig szerettem volna. Sajnos sokáig nem jött össze eü-i problémák miatt. Most, hogy végre itt vannak a gyerekek, nem rohantam vissza dolgozni, hanem élveztem a velük töltött időt. Amikor a kicsi betöltötte a kettőt, csak 4 órában mentem vissza, és úgy tervezzük hogy ez így is marad pár évig.
A férjem szerint ez teljesen rendben van, neki nincs kifogása, közös döntés volt.
Miért kell emiatt megalázni engem, elmondani mindennek?
"Ha hétkor esel haza - nem tudom, gyerekkel-e vagy anélkül - akkor már kész kellene legyen a lecke, mert van napközi, tanulószoba, vagy otthon is meg lehet oldani, nem mindenki olyan buta, mint én voltam."
Igen, kész KELLENE, hogy legyen. Nekünk anno a napközi arról szólt, hogy leültettek egy órára tanulni, de a kutyát nem érdekelte, hogy meg is csináljuk-e a leckét, csak üljünk ott, mert az a szabály. Majd 2 órát nyomás ki az udvarra játszani, míg anyátok/apátok/nagyszülő értetek nem jön. És ezért nem is lehet hibáztatni a napközis tanárokat, egyre jut vagy 40 gyerek, megnézném, ki tudja mindegyiknél ellenőrizni azt a leckét, miközben még fegyelmez is. És ahogy elnézem, mostanra se változott a helyzet, több ismerős is erről panaszkodik, plusz hallgatom a szomszédot, ahogy este 7-kor veszekszik a 8 éves gyerekkel, hogy miért nincs kész a házi és a haja égnek áll.
Otthon is meg lehet oldani: ha valamit nem ért, egyedül nem fog menni. Amúgy a gyerekek többsége nem érti még, hogy a saját érdeke a tanulás, ezért hülye lesz azzal foglalkozni, mikor egyedül van otthon és játszhat is.
A metrós példára csak annyit tudok neked mondani, amit sokan elfelejtenek amúgy: hogy Budapesten kívül is van Magyarország. Abban igazad van, hogy a pestiek sokszor 4-kor tépnek haza, és 10 perc alatt haza is érnek a metróval. Csakhogy sokan ingáznak, busszal, kocsival, átszállással stb. Én bejárósként dolgoztam Pesten, kb. ünnepnap volt, mikor 7 előtt hazaértem, és hajnalban keltem. Pedig még csak nem is a világ végéről jártam be. És minél vidékebbre mész, annál valószínűbb, hogy utazgatni kell a munkahelyre meg vissza, akár órákat.
De amúgy igen, persze, lehet gyereket nevelni meg háztartást ellátni munka mellett, amennyiben valaki hazaér 5-kor, vagy hamarabb, mint anno anyukád (egyébként senki nem mondta, hogy anyád szar volt, ezt nem tudom, hol szűrted le). Én arról beszélek, hogy elég jelentős mennyiségű ember létezik, aki akár a túlóra, akár az ingázás miatt csak este esik haza. Na ők nem tudnak minden nap főzni, pakolászni, porszívózgatni/felsöpörni, örülnek, ha a gyereket rendbe szedik és lefektetik, meg ők maguk is bezuhanhatnak az ágyba aránylag időben.
itt vhogy, vmiért mindig szidják a kevesebbet vagy nem dolgozó több gyereket szülő nőket - vajon ők tökéletesek? nem szóltál be a barátoknak te is?
te tudjuk, aki szül és otthon van, az isten!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!