Miért kell már ezért is megszólni az embert? Miért gondolja mindenki, hogy egy kitartott senki vagyok?
Sosem akartam nagy karriert befutni, családot, gyereket viszont mindig szerettem volna. Sajnos sokáig nem jött össze eü-i problémák miatt. Most, hogy végre itt vannak a gyerekek, nem rohantam vissza dolgozni, hanem élveztem a velük töltött időt. Amikor a kicsi betöltötte a kettőt, csak 4 órában mentem vissza, és úgy tervezzük hogy ez így is marad pár évig.
A férjem szerint ez teljesen rendben van, neki nincs kifogása, közös döntés volt.
Miért kell emiatt megalázni engem, elmondani mindennek?
"Korábbi "barátok", munkatársak. Hogy én nem vittem semmire, csak pottyantottam 2 gyereket, mást nem tudok letenni az asztalra."
Nem hiszem, hogy ezt irigységből mondják, mert végül is igazuk van. De a stílus nem mindegy, amiben mondják. Eleve mért mondják neked? Én is lenézem azokat, akik buták, és csak azt tudják megcsinálni, amit más munka mellett is, de nem állok neki osztani őket a szemükbe.:)
Hülyék az emberek, ne törődj velük! Túl őszinték, úgy érzik, attól többek, hogy téged kioktattak, hogy egy nő értékes ember is, nem csak nő, de nem, mert téged ez kielégít. Akkor mit szólnak bele?
Ki aláz meg és mondd el mindennek?
Nálunk ez egyébként rendszeresen visszatérő téma, egyszer írtam is ki kérdést a GYK-ra hogy bizonyítsam az igazamat.
A férjem szerint az a legfontosabb feladatom, hogy foglalkozzak a gyerekekkel, és az a normális, hogy én itthon vagyok 3 éves korig (kicsit tovább is, mert szeptemberben kezdődik az ovi).
A nagynál visszamentem 2 éves korában dolgozni, és nálunk ez visszaütött (sok túlóra,stressz..stb), most nem fogok.
De már sokadszorra szembesülök vele, hogy az itthon töltött időt, munkát, valahogy nem látják/értékelik a kívülállók. A férjem dolgozik estig, én meg mintha csak lógatnám itthon a lábamat. Legalábbis egy-egy apró mondatból mindig ez jön le.
Ma épp azt kérdezte valaki, hogy akkor én csinálok mást is, vagy csak otthon vagyok a kicsivel? Biztos nem rossz szándékból, meg nem is lát bele az életünkbe, de egy kicsit szíven ütött. Nem könnyű időszakon vagyok részben túl, de kívülállók a jelek szerint csak azt látják, nekem milyen könnyű.
"De már sokadszorra szembesülök vele, hogy az itthon töltött időt, munkát, valahogy nem látják/értékelik a kívülállók."
Az szokott a fő érv lenni ugye, hogy az emberek nagy része ezt megcsinálja munka mellett is ugyanúgy, mint munka helyett. És azért vagyunk szép számmal, akik szeretik a munkájukat, és nehéz megérteni, hogy valakit kielégít az, amit más egy nap alatt megcsinál hétvégén (mosás, takarítás, ilyesmi).
Meg az is, hogy elég megalázó dolog, hogy a férjed dolgozik, építi a karrierjét, létrehoz valami újat, míg neked (mert nő vagy) otthon lenni teljesen oké, és mindig ugyanabban a körben maradni.
Nekem pl. tényleg nincs bajom az ilyen szinten ragadt nőkkel, nem is mondanám a szemükbe, hogy mit gondolok, ezért sem értem, hogy a kérdezőt miért támadták le ezekkel a dolgokkal.
Én csak a legjobb barátnőmnek mondanám el, hogy mit gondolok erről, de szerencsére őket meg nem így választom, hogy ilyen megforduljon a fejükben.:) Egyszerűen engem nem ilyen régimódi emberek neveltek, sőt, már a szüleimet sem. Biztosan ez is benne van.
Én nem tagadom, hogy nekem így könnyebb. Élvezem a közös délutánokat és hiszem, hogy ez az egész családunknak jó. Később majd nyilván visszamegyek 8 órában, korábban is dolgoztam.
Úgy beszélnek, mintha csak a munkában lehetne kiteljesedni, boldognak lenni. Mintha minden dolgozó nő a rák ellenszerét fedezné fel. Pedig nagy részük ugyanúgy robotol, mint én, csak nem 4 hanem 8 órában.
17 Ez annyira szép, hogy egy mondaton belül úgy csinálsz, mint aki elfogadja a másikat és máris ítélkezel felette.
"Nekem pl. tényleg nincs bajom az ilyen szinten ragadt nőkkel, "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!