Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért hiszi azt sok nő, hogy...

Miért hiszi azt sok nő, hogy a feleség csak úgy kisétál a készből, és ő csak úgy beleül majd a helyére a jóba?

Figyelt kérdés

Egy másik kérdéssel kapcsolatban jutott eszembe a dolog.. /kérdés/. Saját tapasztalatból indulok ki. A mi történetünk az, hogy mikor összeismerkedtünk, mindketten elmúltunk 30 évesek. Egész addigi életünkben dolgoztunk mint a gép, némi szülői segítséggel ugyan, de meg tudtunk teremteni magunknak egy szerény hátteret. Mikor összeházasodtunk, elgondolkodtunk azon, hogy miért ne szabadulnánk meg a lakásainktól a városban és az értékükön kezdünk egy új életet. El is adtuk az ingatlanokat, és összejött annyi pénz, plusz volt megtakarított pénzünk örökségből is, hogy külvárosban tudtunk venni nagyon olcsó telket, és fel tudtunk építeni egy kis házat, tudtunk venni nagy autót, szépen be tudtuk rendezni az új lakást. Mindkettőnk álma teljesült. Ennek az ismerősök körében híre ment, és hát elkezdtek felbukkanni bizonyos nők a férjem múltjából, aztán az ismerősi körből is páran bepróbálkoztak nála.

Az egyik barátnőm elmesélte, hogy nemrég tanúja volt egy beszélgetésnek, ahol egy csaj arról csacsogott fél ittasan, hogy ő majd lecsapja a kezemről a férjemet, és milyen jó dolga lesz majd mellette.

Nem értem, hogy ezek a libák miért gondolják, hogy csak úgy le lehet csapni valakit, hogy csak úgy szétrombolhatnak egy működő kapcsolatot. Azt meg végképp nem értem, miért hiszik, hogy én csak úgy kisétálok az új házból a gyerekkel a híd alá, ott hagyva nekik mindent, és ők csak úgy beülnek a készbe? Ha össze is vesznénk, akkor is a fele jogilag az enyém. Hogy lehetnek ilyen primitívek? ...és valóban azok, mert próbálkoznak.

2014. júl. 21. 23:19
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Elszomorító ilyet olvasni.

Meg is értem olyan esetben, ha a kapcsolat ellaposodott, vagy sok a vita, elhidegülés, hogy a pasi/nő lelép az anyagi biztonságból. A pénz ugye nem boldogít. De olyan helyzetben, ahol működik a kapcsolat, szeretetben, odafigyelésben élnek ketten, nem igazán.

Persze ott van a pakliban, hogy az ember találkozhat egy szebbel, vonzóbbal, csinosabbal. Jól esik az ego-jának, ha egy ilyen még ki is mutatja, hogy tetszünk neki. Nekem is simogatná az önbizalmamat, de sosem rúgnám fel a jó házasságomat azért, hogy egy jóképűvel összebútorozzak nyomorogni, újra a nulláról kezdeni mindent. Főleg nem 40 évesen. Mindezt persze úgy írom, hogy egy rendes, kedves, dolgos férjem van.

2014. júl. 22. 14:17
 22/24 anonim ***** válasza:

21: De a topicnyitódból az látszik, hogy neked saját lakásod volt, egyedül is pont ugyanazon a színvonalon éltél, mint most. Akkor miről beszélsz? Milyen jobb anyagiakról?

Én úgy látom, a házasság révén egyáltalán nem kerültél jobb anyagiak közé, sőt! Régebben 2 lakásotok volt kettőtöknek, most egyetlen házikó!

Ha válnátok, mért kezdenél nyomorogni és nulláról kezdeni?

2014. júl. 22. 15:47
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

20as sajnálom, ami veled történt.De hálistennek végül jól alakultak a dolgaid.

A ragyás p..a ismerős,én is hasonlóan hívom magamban a férjem volt szeretőjét.De neki nem sikerült a dolog.

Ő is egy férjemnek ismerős pár női tagja volt,aki sok mindent tudott rólunk.a férjem beszélt a kis megtakarított pénzünkről.meg amit szintén félre raktam neki, amit a szülei házának eladásából kapott.Na szerintem erre pályázott őkelme.

Mivel ő albérletben vegetált az élettársával és 2 gyerekével.

Azt hitte,a férjem majd otthagy,és közösen vesznek házat a pénzből, mivel gyorsan rherbe esik majd, és ráiratja a gyerekükre.

de nem jött össze neki.:)

Végül is rajtam múlt az egész.Mert hiába zavartam el első haragomban, mégis rájöttünk, még szeretjük egymást,és adunk egy új esélyt a házasságunknak.

Azóta is, 4 éve boldogan élünk...

De ha nem fogadom vissza a férjem ,nem beszélgetünk, már lehet a ragyással élne egy albérletben,vagy lehet egy olcsó kis lakásban(mert az a pénz csak másfél m. volt),43 évesen pelenkázhatott volna, szűkösködtek volna, mert a nő nem dolgozott sehol.(és az eset után nemsokkal a sors keze, a férjem is elvesztette a munkáját)...

Hát ez az én sztorim.

De hogy a kérdésre is válaszoljak.vannak ilyen nők...akik szívesen kikezdenek más nő férjével,és akik a pénzre hajtanak.Meg férfiak is, aki borítanak mindent.... de van akinek megjön az esze,és a feleségével kezd új életet,mint mi..

Én a közös lakásból amúgy nem mentem volna el, max kifizettem volna a félretettből.És nem érdekelt volna, hogy szívja meg a ragyás p..a mellett...

Na jó, a szívem szakadt volna meg, ha látom őket együtt, de hálistennek nem így alakult a történet...

2014. júl. 22. 16:30
 24/24 A kérdező kommentje:

Utolsó.. gratulálok, és további boldog életet kívánok nektek. Csodállak is, hogy erős tudtál maradni a nehéz helyzetben.

Olyanról már hallottam, hogy a baráti párocska irigységböl szét akart rombolni egy házasságot. A férfi bele is egyezett, hogy a nöje majd lecsap a férjre, aztán kitálalnak a feleségnek. Mocskos emberek vannak.

2014. júl. 23. 00:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!