Angliában hogy zajlik a férj nevének felvétele?
Figyelt kérdés
Egy hónap múlva házasodom Angliában. Magyar állampolgár vagyok, párom külföldi (nem brit). Szeretném felvenni a vezetéknevét és a sajátomat elhagyni. Az lenne a kérdésem, hogy aki volt hasonló helyzetben, el tudná mesélni, hogyan zajlott az egész? Az anyakönnyvezető azt mondta, hogy a papírokat még a "régi" nevemmel kell aláírnom. Valaki azt mondta, hogy csak abban az esetben vehetem fel a nevét, ha a házasságot Magyarországon is bejegyeztetjuk, ahhoz meg haza kell utazni, utána megint otthon elindítani az új személyit, útlevelet, stb... Viszont akkor hogy jövök vissza? Vagy 2 nappal előtte vegyem meg a repjegyet ideiglenes személyivel? Most esküvő miatt veszünk ki szabadságot, utána nem tudnánk heteket eltölteni Magyarországon. Nagyon tanácstalan vagyok :S2014. júl. 20. 00:03
1/2 anonim válasza:
A férjed nevét valóban csak úgy tudod felvenni, ha bejegyezteted a házasságot Magyarországon, DE ehhez nem kell odautaznod. El tudod indítani a bejegyeztetést a londoni nagykövetségen is. Itt tudsz magadnak új útlevelet is Igényelni, a személyidet meg majd kicseréled, ha legközelebb épp Magyarországon jársz.
2/2 anonim válasza:
Ahogy az elso írja. Annyit tennék hozza, hogy a személyit felesleges megcsinaltatni, hiszen az útlevél is elegendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!