Jól kijöttök anyagilag?
13, lehet, hogy lehetne a telefonszmlán spórolni, de nem itthonról beszélek, és az sms dobná meg, amt pluszban küldenem kell a munkámból kifolyólag kell,fix 10e ami az előfizetés,megyébken 20-onezres számla jönne ki.. Egész nap a telefonon lógok, ügyfelekkel ,partnerekkel beszélek:)
De köszi az ötletet
Egyedülálló édesanya vagyok, ovis kisfiúval.
Havi bevételünk (fizetésem, cafeteria és prémium) átlagban 550 eFt.
Mindenre telik ésszerűen:
- rezsi (víz, gáz, áram, telefon, ip tv, lakás- és autóbiztosítás stb.) kb. 60-70 eFt
- magánovi étkezéssel kb. 80 eFt
- háztartási dolgok (élelmiszer, tiszítószer, egyebek) kb. 80 eFt
- 2 db lakáskasszás előtakarékosság: 40 eFt
- egyéb megtakarítás: 60-100 eFt (változó, de 60 eFt minimum)
- nyugdíjelőtakarékosság, TBSZ számla (nem havonta fizeten, de havi átlag kb): 50 eFt
- kisfiam számlájára meg a családi pótlék (13.700 Ft/hó)
- tankolás, autófenntartás, súlyadó (átlag): 30 eFt
- programok, kultúra, könyvek, koncert, bábszínház, játszóház, kirándulás stb.: 20-30 eFt
- nekem mindenféle "szépségipar": fodrász, kozmetika, manikűr-pedikűr stb. (átlag) 20 eFt
- egészségügyi kiadások (pl. gyógyszerek, vitaminok, egészségpénztári befizetés, szupinált cipő a kisfiamnak stb.) átlag 20 eFt
- különböző ajándékok (pl. ünnepekre, barátoknak, kisfiam barátainak szülinapi bulira stb.) átlag 10-15 eFt
- ruházkodás, egyéb egyszeri dolgok kb. 20-30 eFt
Nem élünk hivalkodóan, nagy lábon, de mindenre van, ami szükséges. Figyelek arra, hogy legyen tartalékunk, figyelem a biztosítóváltásokat, hűségnyilatkozatokat, nagyobb dolgok beszerzési árait stb.
De ugyanígy fontosnak tartom, hogy közös programra, kisebb kirándulásra, könyvekre és kultúrára, oktatásra (jó ovi) is jusson elegendő.
A bankszektorban dolgozom, pénzügyi elemző vagyok.
Én 68e-t keresek, férjem 250-300e közt átlagban, de volt 330e is.
Albérlet: 20e
Rezsi: 30e
Telszámlák: 8e
áruhitelek: 30e (lejárnak évvégén)
tv+net+teló: 5e
bérlet: 4e
kondibérlet:4,5e
Az össz kiadásunk kajával, amit muszáj kifizetni kb 200e ft.
Havi 100-150 közt tudunk általában eltenni
Én szociális munkás vagy, férjem fogtechnikus, 24 évesek vagyunk, Baranya megye
Havonta 20ezer koronából élünk (kb 800e Ft).
Ebből 12ezer a rezsi és a lakás bérleti díja, négyezret költünk élelmiszerre, a maradékot pedig minden másra. Kijövünk belőle, de jobb lenne több pénz. Eddig csak a vőlegényem fizetéséből éltünk, augusztustól munkát keresek én is. Ha szerencsém van, lesz egy állásom 12ezer koronáért, az félmillió forint. Akkor már jobban élünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!