Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha így viszonyulok a párom...

Ha így viszonyulok a párom gyerekéhez, akkor ne vállaljak sajátot, mert rossz anya leszek?

Figyelt kérdés

Van egy ötéves kislánya. Igazából nincs vele különösebb gond, és szeretem is a kiscsajt. :)

De attól már megőrülök, hogy naponta 50szer kérdezi meg valami totál egyértelmű dologról, hogy "de miért".

Például olyanokat, hogy miért zöld a fű. Akkor erre kap valami elfogadható választ, és visszakérdez, hogy "hogyhogy?".

Egy ideig bírom, és szépen, türelmesen válaszolgatok neki. De amikor már sokadszor jön elő hasonló hülye kérdéssel, akkor nagyon vissza kell fognom magam, hogy ne ingerülten reagáljak. Mire este ágyba dugjuk, teljesen lefáradok agyilag.

Ez azt jelenti, hogy éretlen vagyok az anyaságra? Nagyon szeretnénk közös gyereket, de emiatt most teljesen elbizonytalanodtam.

2014. júl. 17. 16:01
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Csak az ijesztett meg, hogy a kiscsaj nincs itt mindig, és mégis kiakaszt, le tudnám karmolni az arcomról a bőrt, ha meghallom, hogy "de miééééééééért?". :D

A saját gyerekem meg 0-24-ben velem lesz, és attól félek, hogy nem fogom bírni türelemmel.

2014. júl. 17. 16:19
 12/14 anonim ***** válasza:
88%

Tapasztalatból mondom: A saját gyereked is mindig fogja kérdezni, hogy de miééérttt???

Nekem is mindenért kérdezte. Volt, hogy a villamoson utaztunk, és a kis vékonyka hangján hangosan kérdezte, hogy

- anyuuuu a bácsi miért ilyen kicsi (törpe férfi ült velünk szemben). Mondom a fiamnak, hogy mert ő így született, és ezt nem illik megkérdezni. De a fiam nem hagyta abba

- és a bácsi is bilibe pisil mint én???

Na elképzelheted, hogy itt már vörösödött a fejem, de szerencsémre a pasas nagyon jó fej volt, és a többi kérdésre ő válaszolt a fiamnak. Együtt szálltunk le, és a fiam úgy köszönt el tőle, hogy átölelte, nagy puszit adott neki, és mondta, hogy akkor holnap találkozunk az oviban..

Hidd el egy millió kérdése lesz a gyerekednek, sokszor kínos kérdések, de ez hozzátartozik az élethez. És igen, néha nagyon fárasztóak..

2014. júl. 17. 16:40
 13/14 anonim válasza:
14%

Kèrdezõ, neked ez az 5 éves párod gyereke valami betegség, vagy honnan jön ez?

Valami traumából?

2014. júl. 17. 16:51
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem jelenti, hogy rossz anya leszel. Anyaként nem egy mindenre kíváncsi, állandóan csacsogó ötévest fogsz kapni, hanem újszülöttet, akivel a kezdetektől összeszoktok, lesz időd mindig felkészülni az újabb dolgokra.
2014. júl. 17. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!