Azok akik az házasságot csak egy fölösleges papírnak tartják és azt mondják, eszük ágában sincs elköteleződni, azok miért vállalnak gyereket?
Nem akarják lekötni magukat, de gyereket azt azért lehet. Pedig elválni még lehet, de egy gyereket visszacsinálni már nem lehet.
Két verzió létezik: akiknek csak úgy becsúszott, de megtartják, és akik direktbe eltervezték.
Mindkét verzió elköteleződés, sokkal nagyobb, mint a házasság, mégis irtóznak a házasságtól az emberek, miért?
Nem csak egy ember érti a kérdést, az a baj, hogy a kérdező nem érti a felelősséget. Ő meg van róla győződve, hogy ez csakis lépcsőzetes formában működik, és kötelező mindegyiken végigmenni a kisebbtől a nagyobb felé, és itt van a hiba.
Ha például nekem nincs biciklim, az nem azt jelenti, hogy nincs felelősségem, és akkor autóm se legyen mert az még nagyobb gond, hanem azt, hogy én egyszerűen nem vagyok oda a bicikliért. Ettől még autóvezetőnek kitűnő lehetek, ha arra van ingerenciám. Ugyanilyen a házasság meg a gyerek. A gyereket akarják, a házasságot meg nem. Ilyen egyszerű. Nem lépcsőzetesen vállaljuk be a felelősséget, hanem úgy hogy ki mire vágyik. Amire az ember vágyik, azért hajlandó felelősséget vállalni. Ehhez nem kell az alsóbb szinteket végigjárni. Van olyan ismerősöm, aki egy házikedvencét (még csak nem is kutya) képtelen ellátni. Abban viszont mindig biztos volt, hogy gyereket akar. Neki miért nem mondják, hogy mit képzel a gyerekvállalással, ha még egy 1 hetes nyaralásról sem képes lemondani az állata miatt?
Hát épp ez az. Miért kéne papíron, mesterségesen elköteleződni, ha már van egy valódi felelősség - egy gyerek, akinek a gondozására törvény és erkölcs kötelez?
Aztán ott van még, hogy a gyerek nem feltétlen a pár felé való elköteleződés, hanem a gyerek felé. Elvált szülők is nevelnek gyereket.
Mestersegessen elkotelezni ??
A hazassag tobb ezer eves hagyomany meg a legosibb nepeknel sem dobjak ossze a szennyest mint most a fiatalok.
A legprimitivebb torzs is unnepli a hazassagot etel ital tanc.
Sajnalom azokat akik az elet fontos boldog unnepi pillanatait kihagyak elszurkulve es felesleges jelzovel illetve.
Ez lelki szegenysegre utal.
Miert nem lehet megallni egy napra keszulni unneplobe oltozni orulni egymasnak a csaladnak es orok szep emlekke tenni ezt a kozos napot.
Aki azzal jon minek mert sok a valas az ne fozzon mert mosogatni kell ne eljen mert ugyis meghal.
"Sajnalom azokat akik az elet fontos boldog unnepi pillanatait kihagyak elszurkulve es felesleges jelzovel illetve."
Én téged sajnállak, mert olyan buta vagy, hogy nem látod be, nem mindenkinek ugyanaz az ünnep, mint neked. Ez lelki szegénységre és empátiahiányra vall.
"mégis irtóznak a házasságtól az emberek, miért?"
Én nem ezt tapasztalom egyáltalán, hogy általánosságban az emberek irtóznának a házasságtól, bár biztos vannak ilyenek is. Pont azt látom, hogy a legtöbb nő álma a házasság, mert az élettársi kapcsolatot másodrendűnek érzik. Sokan pedig csalódtak a házasságban, vagy saját tapasztalat, vagy környezetükben tapasztaltak alapján, de ez sem irtózást jelent. Inkább félelmet. A társadalom, a média mind arra buzdít, hogy éld az életed, ha nem jó egy kapcsolat, ugorj ki belőle, a saját boldogság a fontos. Nagyon sok a megcsalás és az emiatti kapcsolat-felbontás, akár együtt élőket nézünk, akár házastársakról van szó. A gyereked viszont nem valószínű, hogy ott fog hagyni téged és másik szülőt választ, ezért ez egy kicsit másabb elköteleződést jelent ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!