Azok akik az házasságot csak egy fölösleges papírnak tartják és azt mondják, eszük ágában sincs elköteleződni, azok miért vállalnak gyereket?
Nem akarják lekötni magukat, de gyereket azt azért lehet. Pedig elválni még lehet, de egy gyereket visszacsinálni már nem lehet.
Két verzió létezik: akiknek csak úgy becsúszott, de megtartják, és akik direktbe eltervezték.
Mindkét verzió elköteleződés, sokkal nagyobb, mint a házasság, mégis irtóznak a házasságtól az emberek, miért?
Csak azért mert, TE akarsz meg fontosnak tartod, egyáltalán nem biztos, hogy mindenki más is.
Na most figyelj!
Én nem fogok megházasodni mert,
- sokba kerül
- nem akarok egy életre egy ember mellett sem elköteleződni
- drága a válás, ha csak együtt éltek, akkor valaki összecuccol és vége is, mindenféle jogi herce-hurca nélkül
- nem hiszek a monogámiában, komolyabb kapcsolatra sem vágyok, nem hogy házasságra
Soha nem lesz gyerekem, mert:
- sokba kerül
- nem akarok egy életre egy ember mellett sem elköteleződni
- utálom a gyerekeket, idegesítenek
Na erre varrj gombot! =D
El kell tudnod fogadni, hogy mindenki különböző, aki nem akar házasságot, azt úgyse tudod rábeszélni.
Meg amúgy neked ez az élettárs dolog, miért fáj? Nem akarják megkérni a kezed vagy mi?
Azért mert a házasság meg a gyerek merőben más kategória.
Gyerek nélkül nem tudnám leélni az életem,férfi nélkül azért sikerülne ha nagyon muszáj.
"drága a válás, ha csak együtt éltek, akkor valaki összecuccol és vége is, mindenféle jogi herce-hurca nélkül"
Azért ez nem teljesen van így. Nagyrészt élettársak előbb utóbb közös lakáshitelbe stb is kerülnek ami kb ugyan olyan hercehurcát von maga után. Válásnál sem maga a válás a sok idő, hanem közös megegyezés hiányában a vagyonmegosztás, ami élettársaknál is jelent van.
12-es, ezt így értem, hogy vannak akik jobb szeretnek függetlenek lenni, de akkor meg minek vállalnak gyereket? Az még sokkal jobban összeköti őket, mint a papír.
Engem nem zavar, tőlem csináljanak amit akarnak, csakhogy azt talasztalom, akik nincsenek összeházasodva, semmit nem is éreznek már egymás iránt, csak úgy vannak, de tök közömbösen, és hangoztatják hogy milyen jó szabadnak lenni, közben meg egy pokol az életük.
Ez persze előfordulhat házasságban is, de nem olyan gyakori.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!