Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 36éves Férfi és egy 21éves nő...

36éves Férfi és egy 21éves nő felálllásban működhet párkapcsolat?

Figyelt kérdés
A lány még egyetemre jár,(szóval nem "önálló" anyagilag szülőktől függ),de a férfi pl már össze akarna költözni!Ez nem korai,hogy összeköltözzenek?
2014. júl. 12. 11:41
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
59%
szerintem simán müködhet és én a lány helyébe azonnal költöznék is. lakva hamarabb megtudjátok,hogy müködik e a dolog. ha müködik,ha nem ez nem kor kérdése. szerintem ha szeretitek egymást vágjatok bele a költözésbe. 26L köztem és a párom közt 9év van, ő 35éves és 8éve vagyunk együtt..együtt is lakunk 3éve
2014. júl. 12. 12:40
 12/33 anonim ***** válasza:
71%
Azért az nem mindegy, hogy mióta vagytok együtt. Ettől nagyban függne a döntés, hogy korai-e az összeköltözés. Én a lány helyében nem mennék bele, hiszen nem egy idegen férfi dolga eltartania egy fiatal egyetemista lányt. Komolyan sakkban lehet ezzel tartani valakit, ami szerintem nem jó. Amíg valakitől függök anyagilag, addig inkább függjek a szüleimtől, akik szeretnek és bármiben támogatnak, mint egy pasitól, aki úgy osztja a saját pénzét, ahogy ő jónak látja. Adja isten, hogy ne éljen vissza a fölényével soha egy férfi sem ilyen helyzetben, de jobb félni, mint megijedni szerintem. Ezért is úgy gondolom, hogy maximum akkor tenném, ha nagyon akarná és évek óta együtt lennénk, de valószínűbb, hogy a válaszom a költözésre nem lenne.
2014. júl. 12. 12:44
 13/33 anonim ***** válasza:
83%

A korkülönbség miatt működhet.

Az összeköltözés viszont nekem fura lenne. Akkor ő fog eltartani? Nekem az olyan lenne, mintha az apám lenne.

Mennyi van még a suliból? Én megvárnám a suli végét, ha nincs messze.

Ja és ha a lányban felmerül ilyen kérdés, hogy nem korai-e, akkor bizony korai :) Ellenkező esetben boldogan, azonnal költözne :)

Az az érzésem, hogy a férfinak komolyabb tervei vannak a lánnyal, mint fordítva.

2014. júl. 12. 12:52
 14/33 anonim ***** válasza:
76%
Miért ne? Egyik legjobb barátom és a barátnője között 18 év korkülönbség van. 8 éve vannak együtt. 20 éves volt a lány, amikor összejöttek.
2014. júl. 12. 12:59
 15/33 anonim válasza:
93%

Mindketten felnőtt emberek, működhet a dolog. Viszont mindkét félnek oda kell figyelni bizonyos dolgokra:

A férfinak mérlegelnie kell, hogy mi lesz akkor, ha a lány rájön, hogy nem élt még eléggé, ismerkedni akar más férfiakkal. Ráadásul egy egyetemista lánynak első a tanulás, karrier, jó munkahely... nem hiszem, hogy 21 évesen egyetem mellett teljes munkaidőben dolgozni akar (kivéve ha levelező tagozatos), meg háztartást vezetni, mire hazajön az ember munkából, legyen meleg étel az asztalon.

A lánynak pedig azt kell mérlegelni, hogy mi lesz mondjuk 10 év múlva. Most még nem gáz 15 év korkülönbség, de 10 év múlva a férfi 46 lesz, a nő meg 31... Később meg még talán jobban meglátszik a különbség. Vigyáznia kell arra is, hogy nem-e csak azért akarja őt ez az idősebb férfi, mert "kapuzárási pánikja van", és úgy érzi, hogy már most le van maradva a családalapítással? Egy 21 éves lány még nem biztos, hogy házasságot és gyereket akar..

Mindezek ellenére működhet, csak kompromisszumokat kell kötni az esetleges nézeteltérések, és más jövőkép elképzelése esetén. A költözés pedig annyiból korai, hogy a lány egy idő után kellemetlenül fogja érezni magát, ha a férfi tartja el hosszú távon.

Remélem tudtam segíteni.

24/L

2014. júl. 12. 12:59
 16/33 A kérdező kommentje:

4évem van vissza mire végzek az egyetemmel.

Én sem szívesen költöznék össze vele hiszen tanulok nem keresek,számomra kellemetlen lenne így együtt élni vele!

És amit valakit itt írt, a "sakkbantartásról" én soha nem viseltem el,ha nem azt tehettem amit én akartam,tőle se viselném el!Nekem így jó,hogy találkozgatunk,de a költözés az TÚL NAGY LÉPÉS szerintem még!Hisz fél éve ismerjük egymást csak!

2014. júl. 12. 13:02
 17/33 anonim ***** válasza:
55%
"Eddig dolgoztam nyaranta, de most inkább vele zöltöm a szabadidőm." --persze, mert eltart!
2014. júl. 12. 13:06
 18/33 anonim válasza:
100%

Ha bármi kétség is van benned az összeköltözésről -márpedig nagyon is van-, akkor ne cuccoljatok össze! Te is érzed, hogy nem menne még neked a háziasszony szerep az egyetem mellett, ráadásul talán még a szüleid támogatását is elveszítenéd, pedig szükséged van rá amíg tanulsz.

Mondd meg a pasinak, hogy még korainak tartod így a dolgot, ráadásul az együtt töltött fél év még nem olyan sok idő, hogy összeköltözzetek. Ebből az is ki fog derülni, hogy működik-e a kapcsolatotok!

Ha a pasi azt mondja, hogy oké, megérti, hogy a suli miatt neked még nem megy a költözés, és ő hajlandó kivárni a megfelelő időt, akkor szeret, és tervezhetsz vele a jövőben.

Ha viszont azzal hozakodik elő, hogy ő így nem boldog, és értsd meg, hogy neki már szüksége van arra, hogy a párja mellette legyen, mert már idősebb, és meg akar állapodni, stb.., akkor viszont nincs közös jövőtök! Egyrészt, mert kicsit önző, hogy csak a saját akaratát nézi, és nem veszi figyelembe, hogy fiatal vagy, és még diák. Másrészt abban meg igaza lesz, hogy tényleg meg kellene már állapodnia. Ebben az esetben csak hátráltatjátok egymást, ergo együtt nem működik.

2014. júl. 12. 13:22
 19/33 anonim ***** válasza:
43%
17: miért tartana el? A szüleim tartanak el. Ők fizetik a tandíjam, az utazásaim, a kaját, amit megeszek, a ruháimat, a benzint az autómba, stb. Nyilván meghív étterembe, színházba, stb., de ez olyan pároknál is úgy van, akik már együtt élnek, és mindketten keresnek. Nem élek vele, nem kell eltartania. Ne beszélj már hülyeségeket.
2014. júl. 12. 13:35
 20/33 anonim ***** válasza:
58%

Több okból is ellenzem a dolgot.

Egyrészt akiben kérdőjelek kavarognak,mint benned,annak nem való még az ilyesmi.

Másrészt ekkora korkülönbség idővel konfliktusokat fog szülni az eltérő életvitel és agyi,lelki érettség miatt.Persze léteznek ellenpéldák is,van,akinél működik,de ez a ritkábbik eset.

Összességében én nem javaslom neked a dolgot,sokkal inkább azt,hogy élj és tanulj,míg tudsz.

2014. júl. 12. 13:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!