Veletek előfordult már, hogy elegetek van mindenből? Hogy lehet ebből az állapotból kimászni?
Hány évesek vagytok?
Először valami öreg nyugdíjasokra gondoltam.
De aztán már összezavarodtam.
Ha a férjed nem hajlandó dolgozni, sőt még el is issza a pénzt (az nem a saját pénze, hanem a családé lenne) akkor már rég ott kellett volna hagyni.
Nagy gyerek miért hagyott ott mindent a volt feleségének? Sokan ott maradnak a közös otthonban, így legalább a gyerekeket is láthatják és az ex is mindent megtesz, hogy legyen valami megoldás, hogy osztozzanak, mert nyilván nem akar már vele lakni. De ha valaki önként mindent otthagy . . .
Hogy mennél külföldre, amikor a legkisebb gyerek még csak 15 éves?
Meg az elején azt írtad, hogy a fizetésed felét letiltják adósságok miatt. De utána meg hogy már nem dolgozol.
Nagyon rossz lehet, hogy ennyi elmegy az adósságra, de muszáj kifizetni. Muszáj dolgozni. Mellesleg, most hogy a nagy fiad is veletek lakik, nyilván az ő fizetése is ott van a családnak, ő is be tud segíteni.
Szerintem első lépésben a férjeddel kezdjél valamit.
Utána munka.
Aztán a többi majd alakul.
Ott a nagy fiad segítségnek. Ha jól értem a lány hamarosan önállósodik. A 15 évesnek meg még melletted a helye.
Nagyon sajnálom, jól összejöttek a dolgaid.
Első nekifutásra biztos én is azt mondanám, hogy válj el, de akkor anyagilag még jobban a padlóra kerülnél szerintem.
Szóval ha eddig elviselted a férjedet, akkor egy kis ideig még szerintem sikerülni fog. Csak rázd gatyába. Ha már egyenesben vagy, könnyebb válni is.
1. Gondolj arra, hogy neked ki kell másznod ebből a gödörből, és sikerülni fog, csak elindulni nehéz.
2. Ha a hites urad este hazajön a kocsmából, akkor minimum egy jó nagy seggberúgás várja, majd ha ételt és tiszta ruhát szeretne magának, akkor a nyugdíját (legalábbis a legnagyobb részét) adja szépen oda.
Első lépés az lenne, hogy te gazdálkodj az egész kerettel, mert ő csak elissza a "saját" pénzét, de gondolom a kaja, meg a lakás közös, és egyik sem ingyen van. Kérd el /vedd el a bankkártyáját, a nyugdíját, vagy akármi, és magyarázd meg bármennyire is tiltakozik, hogy pénz (mert elissza a sajátját így nincs neki) nélkül éhen fog halni.
2. Ha ez megvan, próbáljátok elhelyezni (ideiglenesen vagy véglegesen) valahová a kutyust. Gondolom családtagként szereti a fiad, de egy rotinak nem egészséges egy lakásban élnie, ezt ő is be kell, hogy lássa.
3. A fiad próbáljon ott állást keresni, ahol laktok, kérjen segítséget a munkaügyi hivatalban, jelentkezzen képzésre, alkalmi munkára, bármire.
4. A lányodnál is a nyelvtanulást szorgalmazd, lebegjen a szeme előtt egy jobb külföldi élet,nyelvtanulás nélkül pedig nem fog menni.
Több dolog most nem jut eszembe, de fel ne add. Mindig jön jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!