Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Veletek előfordult már, hogy...

Veletek előfordult már, hogy elegetek van mindenből? Hogy lehet ebből az állapotból kimászni?

Figyelt kérdés
Gyáva vagyok az öngyilkossághoz, pedig most csak ezt látom kiútnak. De ezt úgysem tudom megtenni, és azért mégsem ez a megoldás, jó lenne valami olyan segítség, tanács, hogy mások hogy másznak ki ilyen helyzetből.
2014. júl. 9. 11:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Lepj le csomagolj es szaladj.
2014. júl. 9. 12:40
 12/17 anonim ***** válasza:
A férjed lehúz, kihasznál, boldogtalan vagy mellette. Első lépésben válj el.
2014. júl. 9. 12:47
 13/17 anonim ***** válasza:
Nem volt kedvem elolvasni amiket írtál, mert túl hosszú. Viszont a válaszom Igen. Számomra az orvosság, hogy megteszek olyan dolgokat ,amiket előtte nem, azt teszem ami a kedvemre való. Úgy érzem, a legfőbb bajom, hogy naponta meg kell felelni, megcsinálni ugyanazt, nem vagyok én gép. Szóval úgy döntöttem lesz..rom. Most épp megértetem magammal és a világgal, hogy nem, nem vagyok a részese a ku...va körforgásnak, nem vagyok láncszem és nem csatlakozom az elvárásokhoz. Ha úgy adódik, felrúgom az asztalt miközben körbe ülik.
2014. júl. 9. 12:48
 14/17 anonim ***** válasza:

Hány évesek vagytok?

Először valami öreg nyugdíjasokra gondoltam.

De aztán már összezavarodtam.

Ha a férjed nem hajlandó dolgozni, sőt még el is issza a pénzt (az nem a saját pénze, hanem a családé lenne) akkor már rég ott kellett volna hagyni.

Nagy gyerek miért hagyott ott mindent a volt feleségének? Sokan ott maradnak a közös otthonban, így legalább a gyerekeket is láthatják és az ex is mindent megtesz, hogy legyen valami megoldás, hogy osztozzanak, mert nyilván nem akar már vele lakni. De ha valaki önként mindent otthagy . . .

Hogy mennél külföldre, amikor a legkisebb gyerek még csak 15 éves?

Meg az elején azt írtad, hogy a fizetésed felét letiltják adósságok miatt. De utána meg hogy már nem dolgozol.

Nagyon rossz lehet, hogy ennyi elmegy az adósságra, de muszáj kifizetni. Muszáj dolgozni. Mellesleg, most hogy a nagy fiad is veletek lakik, nyilván az ő fizetése is ott van a családnak, ő is be tud segíteni.

Szerintem első lépésben a férjeddel kezdjél valamit.

Utána munka.

Aztán a többi majd alakul.

Ott a nagy fiad segítségnek. Ha jól értem a lány hamarosan önállósodik. A 15 évesnek meg még melletted a helye.

2014. júl. 9. 12:52
 15/17 anonim ***** válasza:
Édes Jézus. ... Elhiszem, hogy padlón vagy. A férjed a teljes keresetét elissza, vagy azért hazaad valamennyit a 3 gyerekre, háztartásra? Ha nem, akkor javaslom sürgősen dobd ki. Tényleg. Csak egy kis időre, amíg ráeszmél, hogy mit tett. A munkádat ne hagyd ott, mert az az összes kereset, amit a családod egyelőre kap, plusz valamennyi gondolom az idősebb fiad béréből, de abból meg majd lesz gyerektartás, szóval nem tudom, mennyivel tud beszállni. Mi lenne, ha együtt mennétek majd a lányoddal külföldre? Otthon is vannak olyan munkaközvetítők (EU-jobs pl), akik még a kinti szállást, és a papírokat is segítenek elintézni. Néhány hónapig lehet munkásszállón lakni, onnan meg már ti tudjátok alakítani a jövőt. Egy jó tanács: alap nyelvismereted legyen legalább, akármerre mész is. Én most ezzel szívok. :D Kitartást kívánok, és lásd meg a fényt az alagút végén. Erős vagy, és nem szabad összeroppannod. Mindenki Rád támaszkodik, és tudom, hogy ez nagyon fárasztó, és néha sikítva szeretnél kirohanni a világból, de erősnek kell maradnod. A gyerekeidért. A jövőjükért.
2014. júl. 9. 13:17
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Én meg úgy gondolom, hogy a "senki nem segít, brühühü" helyett fogd a kezedbe az irányítást és minden életképtelen, rád akaszkodott egyedet hagyj a francba! Első körben elválnék. Második körben csak azt a gyerekem vinném magammal, aki fiatal és még nem tudja eltartani magát. Harmadik körben az adósságok felét a váláskor félig a férjem kapná, több lenne a fizud. Aztán _mindenki_ élje a maga életét! Nincs kuncsorgás, sem sajnáltatás, rinyálás! Senki nem halt még bele abba ha egy kapcsolata véget ért, a kutyás gyereked is fel fog végre nőni, épp ideje lesz! Ne oldd meg folyton mindenki más gondját-baját! Törődj magaddal és állj a sarkadra!
2014. júl. 9. 13:23
 17/17 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom, jól összejöttek a dolgaid.

Első nekifutásra biztos én is azt mondanám, hogy válj el, de akkor anyagilag még jobban a padlóra kerülnél szerintem.

Szóval ha eddig elviselted a férjedet, akkor egy kis ideig még szerintem sikerülni fog. Csak rázd gatyába. Ha már egyenesben vagy, könnyebb válni is.

1. Gondolj arra, hogy neked ki kell másznod ebből a gödörből, és sikerülni fog, csak elindulni nehéz.

2. Ha a hites urad este hazajön a kocsmából, akkor minimum egy jó nagy seggberúgás várja, majd ha ételt és tiszta ruhát szeretne magának, akkor a nyugdíját (legalábbis a legnagyobb részét) adja szépen oda.

Első lépés az lenne, hogy te gazdálkodj az egész kerettel, mert ő csak elissza a "saját" pénzét, de gondolom a kaja, meg a lakás közös, és egyik sem ingyen van. Kérd el /vedd el a bankkártyáját, a nyugdíját, vagy akármi, és magyarázd meg bármennyire is tiltakozik, hogy pénz (mert elissza a sajátját így nincs neki) nélkül éhen fog halni.

2. Ha ez megvan, próbáljátok elhelyezni (ideiglenesen vagy véglegesen) valahová a kutyust. Gondolom családtagként szereti a fiad, de egy rotinak nem egészséges egy lakásban élnie, ezt ő is be kell, hogy lássa.

3. A fiad próbáljon ott állást keresni, ahol laktok, kérjen segítséget a munkaügyi hivatalban, jelentkezzen képzésre, alkalmi munkára, bármire.

4. A lányodnál is a nyelvtanulást szorgalmazd, lebegjen a szeme előtt egy jobb külföldi élet,nyelvtanulás nélkül pedig nem fog menni.

Több dolog most nem jut eszembe, de fel ne add. Mindig jön jobb.

2014. júl. 9. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!