Apám nem akarja kiadni elhalálozott anyukám dolgait a házból, mit tehetek?
Nem szerette apám anyukámat, anyukám el akart válni tőle, de már nem volt rá ereje, beteg lett, meghalt. Én anyukámat védtem (mikor pl. apám anyukám nyakát fojtogatta), így apám megutált engem. Anyukám minden ingóságát nekem szánta, apám viszont nem enged be a házba, (már korábban elzavart otthonról), és nem akar semmit sem kiadni a házból. Nem hiszem, hogy a ház eladása után adna valamit... inkább eltüzeli...
Mit lehet ilyen helyzetben tenni?
Hagyatéki tárgyalás volt már? Ha még nem akkor mindenképpen menj be az önkormányzathoz az anyakönyvi osztályra, és mond el a problémádat. Anyukád után a gyermeke(igy te és ha vannak testvéreid azok) az örökösök. Apukád semmit sem örököl, csak ha volt végrendelet, és ha pl ingatlan fele-fele volt, akkr te öröklöd anyukád részét, de neki haszonélvezete van haláláig rajta.
De ingoságai(föleg ha erröl van papír, hogy hozzá tartozott, pl örökölte nagyszüleidtöl...) téged illetnek.
Menj be az anyakönyvezetöhöz, és neki mond el gondodat. Elvileg a hagyatéki tárgyalásig nem tartozik senkihez sem.
Megvolt már a hagyatéki tárgyalás. Szerintem közjegyzőt akartál írni második válaszoló, nem anyakönyvvezetőt.
Próbálkoztam mediátorral is már, annak is apám ordibált, hogy "ölni akar"... (csak hogy érzékeltessem a viszonyokat)
Úgy tudom, amíg az özvegy a házban lakik, addig az ingóságok sem hozhatók el. Tehát elvileg ki kell várnom amíg eladja a házat (vagy meghal), és én ki is várom, ha biztosítva látnám, hogy addig nem fogja elherdálni, megsemmisíteni a tárgyakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!