Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jó anyós ritka mint a fehér...

Jó anyós ritka mint a fehér holló avagy nem is annyira?

Figyelt kérdés

Nekem borzasztó udvarias anyósom (ill. egyenlőre anyósjelöltem) van...Mindig mindent próbál úgy csinálni, hogy nekem tetszedjen, sokszor túlságokba esik, és ez gyakran már feszültséget szül...ha vitatkozunk a párommal és véletlenül meghallja, akkor egyből letolja Őt hogy miért veszekedik velem s miért nem szégyenli magát? de apró dolgokért is letorkolja, ha véletlenül nem adja fel a kabátom, ha mondjuk én viszem ki a mosatlant stb...mindig ezzel bosszantom a páromat, hogy ha szakítok vele, nem lesz hova hazamenjen:))

nekem is van bajom vele néha pont abból kifolóan, hogy mindent túlaggódik és túlzásokba esik, e nagyon szeretem ezt a nőt és azt hiszem nagyon tisztelem is:)

Sokat lehet olvasni "gonosz" anyósokról, anyukám anyósa is pont fix egy tipikus "anyós példány":P

vajon megváltozik idővel?

2010. jan. 7. 09:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nem ritka, csak aki jól kijön az anyósával, az nem panaszkodik, így csak a rosszat hallja az ember. Nekem is nagyon rendes az anyósom, sokkal több szeretet kaptam tőle az elmúlt 5 évben mint a saját anyámtól az azt megelőző 25-ben. Mindig segíteni próbál, soha nem beszél ki a hátam mögött, mindig azt hallom mindenkitől, hogy milyen büszke rám. Én nagyon szeretem őt és ha eddig nem változott meg (már unoka is van, szóval ezt a részt is kipróbáltuk) akkor szerintem már nem is fog. :-)
2010. jan. 7. 10:44
 12/15 anonim ***** válasza:

Nekem "közepes" anyósom van.

Nem eseik túlzásokba, nem beszél ellenem és a párom ellen sem. Mikor süt valami fincsit mindig küld belőle vagy áthív minket ebédre. Ha egy pár nepog nem találkozunk engem is felhív ugyanúgy, mint a páromat.

Mondjuk mióta megszületett a babánk,azóta csupaszon is szaladgálhatnánk előtte a párommal azt sem venné észre, mert csak az unokaaa :D:D:D De ez így van jól!

2010. jan. 7. 14:20
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem tudom nálatok hogy lesz, van aki esküvő után mutatja ki a foga fehérjét. Egyet azonban látni kell anyósodnál, a fiát még mindig kicsi fiának tekinti, megpróbálja terelgetni mindenben. És sajnos ez szokott az lenni, ami egy idő után terhes lesz a menyeknek, mert helyettük akar mindent megmondani és eldönteni. Attól függ, ebből lesz-e harag, hogy ezt Te és az anyósod hogy kezelitek le. Ha anyós nem tudja majd megemészteni, hogy a pici fia már máshoz tartozik és ne szóljon bele az életetekbe, akkor idővel "gonosz" lesz/lehet. Intelligencia kell ahhoz, hogy ez ne történjen meg.
2010. jan. 7. 15:26
 14/15 anonim ***** válasza:
Nagyon egyetértek az utolsóval. Annyit tennék hozzá, hogy mindhárom félen múlik a kapcsolat. Ha abból indulunk ki, hogy senki nem akar senkit irányítani, akkor nem lehet gond. A párod részéről az a fontos, hogy tudja irányítani a saját életét. Mert ha eddig anyuka mondta meg neki, hogy az egyes helyzetekben mit csináljon, akkor ez ezután is így lesz. Ilyen esetekben ugyanis, az anyuka foggal-körömmel szokott ragaszkodni ahhoz, hogy továbbra is ő irányítsa a gyerekét. Az ilyen férfiak többnyire döntésképtelenek és nem fognak megvédeni az anyjukkal szemben. Ilyenkor anyuka irányítani akar, te ezt nem akarod, a párodnak meg mindegy esete forog fenn és ebből szokott lenni a galiba.
2010. jan. 7. 18:17
 15/15 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm szépen a válaszát, ne haragudjatok, hogy mindenkinek nem válaszolok személy szerint...

igen bizonyosan esküvő után másabb lesz a helyzet, hogy milyen irányban változunk az valóban rajtunk áll:)

én azon a véleményen vagyok, hogy anyóstól olyan messze kell költözni, hogy házi papucsban ne tudjon átjönni, s akkor nincs gond:D

am. igen roppant utálom ha beleszólnak az életembe, úgyhogy csak akkor leszünk barátságban ha ez nem történik meg a továbbiakban sem:D

9:52 kérdezte azt hiszem, hogy a párom mit mond...túl sokat nem, talán annyit, hogy vele negyed annyira kedves az anyukája, de hát ez tiszta sor, nem anyuci pici fiának volt nevelve, mos, főz takarít, bevásáról, nem is kérdéses:)

köszi még egyszer mindenkinek:)

2010. jan. 7. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!