Szerintetek jogos ez az elvárás?
Nekem totál természetes volt az, hogy ha pénzt keresek, akkor adok pénzt anyámnak.Én suli mellett gyakorlatra járok dolgozni, és jól fizetnek. Így valamennyi összeget minden hónapban leadok, pedig az én szüleim sosem kérték. De otthon lakom. Eszem, iszom, használom a villanyt, vizet, mindent megkapok ami kell. A képemről lesülne a bőr, ha nem szállnék be a rezsibe.
22/F
Tegyük fel 74 000 Ft-ot visz haza, ami ugye a minimálbér.
Ha ebből lead 24 ezret (fedezi a rezsijét, kajáját) akkor is 50000 Ft az övé. Azt elvásárolhatja, elbulizhatja, de ami a legjobb, hogy félre is teheti. Azért az évente 600 000 Ft, abból már tud venni egy használtautót stb. És ez csak a minimálbér.
Ha mondjuk keres 100 000 Ft-tot, lead 25 000 Ft-ot a megmaradó az rögtön 75 000.
Ha összeköltözne valakivel, ott is bele kell szállni a lakhatásba. Nincs semmi ingyen.
Így, hogy nem tanul a családi bevételből kiesett a családi pótlék, ami az eddigi megélhetésez kellett. Ezt ki kell pótolni. (Nem tudom, milyen anyagi háttérrel rendelkeztek, de ahol pl. nagy összegű hiteltörlesztés van és kies akár 5000 ft, ott nagy problémák vannak)
Enni ugyan annyit eszik, rezsit többet fogyaszt ha egész nap otthon lenne, így jogos, hogy be kell szállni.
miért nem megy tanulni?
ha nem tanul, akkor dolgozzon! futni fog az iskolapadba!
"Úgy gondoltátok jogosnak, hogy közben nem tarthatja meg a fizetését, amiért dolgozott? Mert így nem saját zsebre dolgozna."
nagyon fiatal vagy te még, hogy nem érted, hogyan működik a világ. sosem magadnak keresed a pénzt, hanem másoknak: a főbérlődnek, a hitelező bankodnak, a kajaárusoknak, a boltoknak, a ruhaboltoknak.
:) Rád nem marad túl sok, és a tesódnak engedik, hogy "egyelőre ne menjen tovább tanulni" és otthon engedik lakni. Szóval teljesen jogos a szüleid elvárása.
26l
igen jogos.
és ez hogy a fizetése hova kerül... nem az egèszet kell a szülőknek odaadnia, de ha nem otthon lakna szerinted nem kéne albérletet vagy rezsit fizetne? + ha saját lakást akar azt is meg kell venni valamiből
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!