Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 18 vagyok de ugy kezelnek...

18 vagyok de ugy kezelnek mint egy 5 évest. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok.Itthon mindent megcsinálok.Mosok főzök takarítok. Tanulok rendesen. Még is ugy kezelnek mint ha 5 éves lennék. Egy moziba nem mehet el a barátaimmal.Ha elindulok valahova egyedül nem mehetek csak ha elvisznek. Még a szomszéd utcába se tudok átmenni a bnőmhöz ugy...hogy ne kisérjenek el..azalatt a címszó alatt hogy féltenek. és 20 percenként csörögnek hogy jol vagyok e. ha a falubol megyek ki akkor pedig mindig át kell adnom valakinek a telefont. hogy hallják nem vagyok egyedül...ez már nekem 18 évesen sok..probáltam megmagyarázni nekik de akkor csak nekem álltak. és kaptam is egy pofont hogy ne feleselljek..és szobafogságot kaptam. ha jönnek értem kocsival mindenkihez kimennek beszélgetni hogy normálisan vezet e stb... ha egy héten egyszer elmeek akár egy kolára..többet nem engednek el...mit csináljak ? ezen felül egymással egész nap csak veszekednek :S és mindig a válást fontolgatják :S
2010. jan. 6. 17:37
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
tudom, hogy hülyeség, de mi lenne, ha kikapcsolnád a telefonodat (ahogy már tetted) és ha megvernek vagy bezárnak, nem szólsz hozzájuk? mert ilyenkor nekem mindig magukba néznek. ha kiabálok, akkor meg csak azt hiszik h hülye vagyok.
2010. jan. 6. 18:11
 22/29 anonim ***** válasza:

Mi? Olyan nincs!

A szülőnek ez afféle kötelessége.

Milyen jogon követelőznek, ha nem tudnak adni cserébe.

Úgy értem ez ilyen, segítesz a háztartásban, szófogadó kislány vagy, ők meg cserébe teljesítik a szülői kötelezettségeiket (azaz nem hogy támogatják a fősulit, egyenesen kettéharapnak, ha nem mész fősulira).

Akkor meg minek kell jól tanulni, egy okj-ra nem kell magas pontszám. Ja, meg úgy tudom, hogy ugyanannyi a jelentkezés arra is.

Egy érettségivel meg nem fogsz munkát találni. Ráadásul a fősulin adnak vagy 30000 szoctámot, az elég a kolira, vagy az albérletre, utána már igazán minimális költség, ha viszel otthonról sok-sok kaját.

Akkor csak diákhitelből tudod megoldani, ha egyáltalán szeretnél fősulit. :(

2010. jan. 6. 18:11
 23/29 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy nem támogatják a továbbtanulásodat.

Mit akarnak tőled, hogy a cselédjük légy?

A viselkedésük alapján számomra ez jön le.

Bocs, hogy ezt mondom, de ez már nem egy normális emberi gondolkodásra utal. Hol élnek a középkorban?

Sajnálom, hogy ezt kell átélned.

2010. jan. 6. 18:16
 24/29 anonim ***** válasza:
28%
17:52 vagyok.Hat igen, a pofozkodas benne van a pakliban, mert ugye ez az egyik fegyver, amit alkalmazni tudnak, foleg, ha mar tenyleg nem tudnak mit tenni.Engem Anya nagyon sokszor megvert, de valhogy nem erzem azt, hogy emiatt haragudnek ra, vagy ilyesmi.Sot sajnalom, hogy nem kaptam ki meg tobbszor.Latleletet vetetni?Ne haragudjatok, de ez rohejes. sztem az esetek tobbsegeben szo sincs ilyen komoly dologrol, sztem a vilag legtermeszetesebb dolga, hogy a szulok olykor-olykor kiosztanak egy par pofont, ha tobb a soknal.En nem vagyok hive ezeknek a divatos izeknek, hogy "nem verjuk a gyereket..." (23 eves vok, meg mielott oregnek titulalnatok)
2010. jan. 6. 18:37
 25/29 anonim ***** válasza:
24%
Attól, mert 18 vagy, még nem vagy felnőtt, csak nagykorú. Amíg velük élsz és ők fizetnek mindent, addig hagyod, hogy uralkodjanak feletted és neveljenek. A 15 évesen pofozkodós meg nagy értelmes lehetett, az anyja helyébe kitéptem volna a haját.
2010. jan. 6. 19:01
 26/29 anonim ***** válasza:
Kedves 19:01, miert is kellett volna, hogy kitepjek a hajamat szerinted?(egyebkent, kiteptek parszor, ha ez megnyugtat:-))Ha nem olvastad volna, azt irtam, hogy a sajat labamra alltam, es munkat kerestem, ergo nem ok tartottak el, innestol kezdve nincs beleszolasuk a dolgaimba.Es az, hogy megalltam egyedul is a helyem, azt jelenti, hogy igenis, a te szavaiddal elve "nagy ertelmes" vagyok.
2010. jan. 6. 19:11
 27/29 anonim ***** válasza:

nyírd ki őket... ilyen hülye szülőket... hogy lehet h nem támogatják h fősulira menj? mit akarnak akkor h mit csinálj? kapálj a mezőn vagy mi?

pedig az nem sok pénz, sok haver a koliból nagyon csóró helyről jött. de a koli olcsó, és ha szorgalmas vagy, akkor még az ösztöndíj fedez is valamennyit belőle... és otthon is biztos fogyasztasz valamennyi pénzt, kajálsz, meg vizet használsz, fűteni kell a szobádat, meg apukádnak biztos sokat kel gyúrnia h jól megpofozhasson. szóval ebből a pénzből kijön a havi 10000 Ft körüli koli. meg aztán elmehetsz diákmunkára, abból meg kajálsz.

2010. jan. 6. 19:17
 28/29 anonim ***** válasza:

Ja, meg kb pár hónapot kéne kibírniuk, anyukámmal pont most beszélgettünk egy másik témáról, amivel kapcsolatban mondta, hogy kaptam a szoctámot, kijött belőle az albi, ingyen MÁV jegyet kaptam utána kijött belőle az utazás, amit elvittem otthonról az kb annyi volt, amit elköltenek rám ha otthon lakom, szal jó hogy nem ingyen volt az, h én majdnem 200 km-re laktam.

Ja, és én nem voltam jó tanuló, nem kaptam ösztöndíjat, még mielőtt rákötsz arra, h de neked nincs ingyen MÁV jegyed, egy ösztöndíjból nem hogy kijön az utazás, de ha megy mellé szoctám, el is tartod magad, és a végén jobban fognak állni, mint míg otthon laktál.

Nem létezik, hogy egy jelentkezést nem tudnak kipengetni, az kb egy 10-es, akkor téged miből tartanak fenn? Szárazkenyérrel etetnek?

Ez sztem már megint egy attól való félelem, h nehogy elszakadj, mond meg h ha nem hagyják felveszed a diákhitelt, amit majd fizethetsz, és így elszúrod az életed, ezen talán elgondolkodnak, meg mond meg h ma már diploma nélkül mit sem érsz, és te nem akarod azzal elszúrni h nem tanulsz tovább, ja és azt is elmondhatod, amit itt írtam, h mennyibe kerül egy ilyen.

2010. jan. 6. 20:19
 29/29 anonim ***** válasza:

mi az hogy vernek?! ne hagyd magad! szimplán pakolj össze és menj el,akár koleszba,barátnőhöz,nagyszülőhöz nagybácsihoz!

tudom milyen az ilyen család,hasonlóm volt,engem apám vert,végül elváltak. nem engedtek sehova sokáig,nem voltak barátaim miattuk.

azt érte el anyám,hogy miután elcibált az ország másik végére,elköltöztem 16 évesen a páromhoz,ahol boldog életem van! merrefelé laksz? hogy mennek a dolgok mostanában?

addig lépj amig nem késő!!!!!

2010. jan. 6. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!