Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért is vállal valaki gyereket?

Miért is vállal valaki gyereket?

Figyelt kérdés
Annyi rossz van körülöttünk, betegség, bizonytalanság, magány, a szeretteink halála, stb. Persze nem feledkezem meg a másik oldalról sem, az élet napos oldaláról: pl. a nevetés, a barátok, egy jó könyv, mozi, kirándulás. Mégis, ha valaki gyereket vállal, már a születésekor halála ítéli, hiszen előbb-utóbb mindannyian meghalunk. Megéri az ösztönökre hallgatva, csak azért gyereket hozni a világra, mert önmagamnak örömet okoz, nem gondolva arra, hogy mi is vár rá?
2010. jan. 5. 19:44
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Hát nekem aztán baromira nem volt jó megszülni a gyerekemet. Tönkretette a 20 éves testem, a zsebem üres, nincs egy szabad percem, nem járhatok bulizni, otthagytam a nappali egyetemet, kötöttségeim és felelősségem lett.

DE! Ő életem gyönyörűsége, minden szép pillanat az életemben, ha nem lenne, olyan üres lennék, mint egy darab fatuskó. Ha hallom, ahogy nevet, a szívem boldog és én is nevetek. Ha hallom, hogy sír, vigaszt nyújtok. Ha neki fáj, nekem is fáj. Ha hallom éjjel, ahogy szuszog, csak folynak a könnyeim. 9 hónapig a testemben hordtam, emberré vált a szívem alatt, csupán két sejtecskéből. Megszültem fájdalommal, vérrel, verítékkel. Tejemmel tápláltam, majd a legjobbakat válogattam neki. És tudod én mit kapok tőle? Olyan szeretet nincs több! Ahogy átölel, megpuszil, bújik és ami a szemében van...kifejezhetetlen. Látom arcában arcomat, és látom azét az emberét, akivel egy életre ígérkeztünk el. 14 hónapos a fiam.

Látod? Én EZÉRT. Az embernek különben is ez a dolga: szaporodni, továbbélni gyermekeiben. Ennél csodálatosabb dolog nincs az életben.

2010. jan. 6. 20:38
 22/24 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Valószínűleg, most életed egy szar periódusában vagy. De gondok nélkül érne valamit az élet? És te szeretnél örökké élni? Én ugyan nem. Gondolkodj el ezeken. Százszor, ezerszer megcibált már engem is az élet. De ez így jó. Nélküle nem lennék, aki vagyok. Boldogtalanság nélkül boldog sem lehetsz.

A kutyásoknak: hát a gyomrom fordult ki. Remélem nem is lesz gyereketek. Vagy a szeretett ebek megvesznek, és széjjeltépnek. Így nem szabad szeretni állatot, basszus. Aki azt hiszi, egy kutya többet adhat, mint a saját gyermeke, vére...kezeltesse magát, vagy nem tudom. Előttem írta valaki, próbálkozzon a kan kutyájával. Hajrá!

2010. jan. 6. 20:43
 23/24 anonim ***** válasza:
47%
Mert akinek más a véleménye az már hülye? És ha nekünk többet jelent a kutyánk akkor mivan? Annál önzetlenebb szeretet mint amit ők tudnak adni SOHA nem láttam még és nem is fogok mert erre csak ők képesek. Nem hazudnak, feltétel nélkül imádnak és egyszerűn annyira szeretnivalóak h ez szavakkal nem kifejezhető :) Ez van! Neked egy gyerek nyújtja ezt az érzést nekünk meg egy kutya. Ha neked ez beteges az egyéni szocproblem! Mi így vélekedünk, te meg úgy. Mégsem hülyéztünk le meg írtuk h "tépjen szét" ergo dögöljön meg itt bárki is aki gyereket mer szülni.. 23:17-es köszönöm! És örülök h nem csak én vagyok ennyire kutyarajongó! :)))
2010. jan. 6. 21:34
 24/24 anonim ***** válasza:

OFF-olok, kedves kérdező, az elején már válaszoltam.

Nem tudom szó nélkül hagyni a kutyarajongókat.

Kedves Kutyarajongók!

Nekem is volt kutyám, 24 éves voltam, mikor meghalt szegényem 13 éves korában.

Addig azt hittem, hogy ennyire hű, kedves, és szeretetteljes lény nincs több a világon.

Most 30 vagyok, és szültem egy gyerkőcöt.

Körülbelül milliószor jobb, pedig imádtam a kutyámat.

Ezt az érzést nem lehet leírni, ezt át kell élni!

Remélem pár év múlva olyan embert találtok magatok mellé, akinek a génjeit szívesen továbbörökítenétek, sőt, a legnagyobb boldogságot nyújtaná nektek, ha gyereket szülhetnétek neki, és megtapasztaljátok azt a fajta érzést, amit csak az anyaság képes adni!

Meg lehet próbálni pótolni, de ha nem próbáltad, ne nyilatkozz, mert fogalmad sincs, miről nyilatkozol.

Várj pár évet, és meglátod, megváltozik a véleményed.

Nem azért, mert a társadalom, a család, a környezeted elvárja, hogy szülj, hanem azért, mert minden vágyad az lesz, hogy gyereked legyen!

Kívánom nektek, hogy így legyen.

Ezt kár lenne kihagynotok!

Egyébként végül talán nem is OFF lett...

Bár a kérdező nem nagyon nyilatkozik a témában...

2010. jan. 7. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!