Miért is vállal valaki gyereket?
Sajnos a legtöbb nő azért szül és szűlt gyereket, hogy neki jó legyen, vagy épp adott helyzetben azt gondolta, hogy majd ettől megjavulnak a dolgok. Nem figyelembe véve azt, hogy mondjuk alkesz, vagy nemtörődöm apának, vagy bizonytalan körülmények közé szüli, mondván "majd összébbhúzzuk a nadrágot, és majd lesz valami"...na ez valami bődületes önzőség. Majd lesz valami...enni, inni, ruháztatni, életkörülmények, iskoláztatás, odafigyelés, törődés, türelem, szeretet és FELELŐSSÉG. Hogy pl nem élek együtt egy agressziv, senkiházival a gyerekemmel, csak hogy legyen mellettem valaki és teszem önkre a gyerekem életét is.
És az első válaszolónak mondanám, hogy én lehet jobban jártam volna, ha anno anyám és apám nem vállal be. De ttől függetlenül megbecsülöm az életem, dolgozok, tisztességesen élek, szeretek, sírok, bulizok, tanulok, beosztok, takartok és minden....
Nem attól teljesedik be egy nő élete, hogy szül....vagy nem attól lesz jobb.
És jelezném, hogy tisztelet a kivételnek.
Miért? én ennél csodálatosabb dolgot nem tudok elképzelni mint egy gyönyörű kisbaba születését attól az embertől akit a világon a legjobban szeretek...
szerintem beszélgess erről egy pszichológussal...
Az a baj, hogy ezt nem lehet elmondani.
Nem lehet megfogalmazni, hogy milyen érzés a terhesség, milyen érzés a szülés, milyen érzés látni azt a csöpp embert, akit kilenc hónapig próbáltál elképzelni, milyen látni, ahogy egyre ügyesebb, értelmesebb, és minden nap más rokont felismerni a vonásaiban.
Nem lehet elmondani, milyen hallani a kacagását, az ember bármekkora hülyét képes magából csinálni, egyetlen mosolyért.
Így nem értheted meg, hogy milyen érzés aggódni érte, mikor fáj valamije, mikor egyedül kell megküzdenie olyan dolgokkal, amik a gyereklét fájó velejárói, hogy mennyire megkönnyebbül az ember, ha kigyógyul egy náthából...
És még sorolhatnám.
Ha nő vagy, ess teherbe, csináld végig, szüld meg, és imádd!
Minden kérdésedre, és kételyedre választ kapsz, ha a gyermeked szemébe nézel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!