Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért is vállal valaki gyereket?

Miért is vállal valaki gyereket?

Figyelt kérdés
Annyi rossz van körülöttünk, betegség, bizonytalanság, magány, a szeretteink halála, stb. Persze nem feledkezem meg a másik oldalról sem, az élet napos oldaláról: pl. a nevetés, a barátok, egy jó könyv, mozi, kirándulás. Mégis, ha valaki gyereket vállal, már a születésekor halála ítéli, hiszen előbb-utóbb mindannyian meghalunk. Megéri az ösztönökre hallgatva, csak azért gyereket hozni a világra, mert önmagamnak örömet okoz, nem gondolva arra, hogy mi is vár rá?
2010. jan. 5. 19:44
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
82%
Ha a szüleid anno így gondolkodtak volna, mint te most, akkor te sem lennél itt, hogy ilyen hülye kérdéseket feltegyél....
2010. jan. 5. 19:46
 2/24 anonim ***** válasza:
91%
Túlélési ösztön.Gyermekeinkben élünk tovább.Különben már rég kihalt volna az emberiség
2010. jan. 5. 19:51
 3/24 anonim ***** válasza:
83%
Remélem, te nem fogsz vállalni! Mert akkor arra ítéled már születésekor, hogy minimum az egyik szülője hibbant.
2010. jan. 5. 19:54
 4/24 anonim ***** válasza:
47%

Sajnos a legtöbb nő azért szül és szűlt gyereket, hogy neki jó legyen, vagy épp adott helyzetben azt gondolta, hogy majd ettől megjavulnak a dolgok. Nem figyelembe véve azt, hogy mondjuk alkesz, vagy nemtörődöm apának, vagy bizonytalan körülmények közé szüli, mondván "majd összébbhúzzuk a nadrágot, és majd lesz valami"...na ez valami bődületes önzőség. Majd lesz valami...enni, inni, ruháztatni, életkörülmények, iskoláztatás, odafigyelés, törődés, türelem, szeretet és FELELŐSSÉG. Hogy pl nem élek együtt egy agressziv, senkiházival a gyerekemmel, csak hogy legyen mellettem valaki és teszem önkre a gyerekem életét is.

És az első válaszolónak mondanám, hogy én lehet jobban jártam volna, ha anno anyám és apám nem vállal be. De ttől függetlenül megbecsülöm az életem, dolgozok, tisztességesen élek, szeretek, sírok, bulizok, tanulok, beosztok, takartok és minden....

Nem attól teljesedik be egy nő élete, hogy szül....vagy nem attól lesz jobb.

És jelezném, hogy tisztelet a kivételnek.

2010. jan. 5. 19:56
 5/24 anonim ***** válasza:
82%

Miért? én ennél csodálatosabb dolgot nem tudok elképzelni mint egy gyönyörű kisbaba születését attól az embertől akit a világon a legjobban szeretek...

szerintem beszélgess erről egy pszichológussal...

2010. jan. 5. 19:56
 6/24 anonim ***** válasza:
32%
Én semmi csodálatosat nem látok egy gyerek megszületésében.. Cuki meg mit tudom én, de kb. ennyi.. Fájdalmas megszülni, sír, hisztizik, tini lesz akkor meg mégtöbb a gond xD stb. Engem taszít a gondolat attól h valaha is gyerekem legyen.. Igaz még csak 20 vagyok de régóta így gondolom. Én inkább kutyapárti vagyok :)))
2010. jan. 5. 20:18
 7/24 anonim ***** válasza:
83%

Az a baj, hogy ezt nem lehet elmondani.

Nem lehet megfogalmazni, hogy milyen érzés a terhesség, milyen érzés a szülés, milyen érzés látni azt a csöpp embert, akit kilenc hónapig próbáltál elképzelni, milyen látni, ahogy egyre ügyesebb, értelmesebb, és minden nap más rokont felismerni a vonásaiban.

Nem lehet elmondani, milyen hallani a kacagását, az ember bármekkora hülyét képes magából csinálni, egyetlen mosolyért.

Így nem értheted meg, hogy milyen érzés aggódni érte, mikor fáj valamije, mikor egyedül kell megküzdenie olyan dolgokkal, amik a gyereklét fájó velejárói, hogy mennyire megkönnyebbül az ember, ha kigyógyul egy náthából...

És még sorolhatnám.

Ha nő vagy, ess teherbe, csináld végig, szüld meg, és imádd!

Minden kérdésedre, és kételyedre választ kapsz, ha a gyermeked szemébe nézel!

2010. jan. 5. 20:56
 8/24 anonim ***** válasza:
78%
én is 2o vagyok és alig várom a pillanatot amikor lehetőleg 3-4 év múlva kezembe vehetem azt a cseppséget aki attól az embertől van akit nagyon nagyon szeretek...hát előző...nem irigyellek:P :)
2010. jan. 5. 20:57
 9/24 anonim ***** válasza:
56%
előző előtti bocsi:)
2010. jan. 5. 20:58
 10/24 anonim ***** válasza:
78%
Azért,mert örömét leli az anyaságban.Jó esetben.Erre még nem gondoltál,Kérdező???
2010. jan. 5. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!