Mi az a név, ami különleges, nagyon tetszik neked, de a különlegesség miatt mégsem mered/akarod adni a gyerekednek?
MINDEN keresztnevet lehet cikizni. Aki emiatt nem ad egy egyébként teljesen jó nevet a gyerekének, az kicsit túlagyalja a dolgokat.
Ok, hát nem ilyen Vincsenzó, Nintendó meg társaira gondolok nyilván. De a gyerekek egyébként vagy bármit cikiznek, vagy semmit sem. Minden nevet lehet, egy Gábort vagy Rékát is, de ők úgysem gondolják komolyan, és nem lesznek lelki sérültek, akiket a nevükkel néha cukkolnak.
De milyen érdekes, mindenki azzal jön, hogy "juj, halálra fogják cikizni a gyereked"
Eddig akárhány különleges nevű ismerőssel beszéltem, egyik sem említette, hogy így történt volna. Sőt! Inkább különlegesnek érezték magukat a nevük miatt is.
Csak a betokosodott agyú FELNŐTTEK találják ki ezt, hogy eltántorítsanak más szülőket, akik nem ragadnak le a klasszikus neveknél.
lány:
Kökény, Tea, Titanilla
fiú:
Ciprián, Cirják, Fábián, Zénó, Deján
nem feltétlen az ovis cikizésről van szó (én Laura vagyok, Lagzi Lajcsinak csúfoltak, azóta is keresem az összefüggést), hanem egyszerűen arról, hogy bizonyos nevek nagyon megnehezíthetik az életet, vagy egyszerűen nem passzolnak a magyar vezetéknevekhez.
és az életmegnehezítős dolognál sem Nintendókra kell gondolni, de pl. az általam hozott Morellát sem hallotta még valószínűleg senki, égen-földön magyarázkodhatna a nevével, főleg telefonban.
Valaki írta a Xéniát. Engem így hívnak. Nagyon ritkán cikiztek és inkább az idősebb korosztálynak van baja a nevemmel (ők kuncognak a Xénia- lázon), mint a fiataloknak.
Én kifejezetten szeretem, hogy ilyen különleges nevem van és sokszor bókolnak is emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!