Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi az a név, ami különleges,...

Mi az a név, ami különleges, nagyon tetszik neked, de a különlegesség miatt mégsem mered/akarod adni a gyerekednek?

Figyelt kérdés
Nekem nagyon tetszik az Ajándok név (fiú név), de annyira különleges, hogy a gyereknek sosem adnám. :)
2014. jún. 25. 17:29
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
0%
Boróka:)
2014. jún. 25. 21:13
 32/54 anonim ***** válasza:
79%
Van ilyen, és adni is fogom, mert mindkettőnknek tetszik. Nem mások elképzeléseinek fogok megfelelni, és adok egy milliomodik Máté vagy Noel és társait a fiamnak.
2014. jún. 25. 21:21
 33/54 anonim ***** válasza:
52%

MINDEN keresztnevet lehet cikizni. Aki emiatt nem ad egy egyébként teljesen jó nevet a gyerekének, az kicsit túlagyalja a dolgokat.

Ok, hát nem ilyen Vincsenzó, Nintendó meg társaira gondolok nyilván. De a gyerekek egyébként vagy bármit cikiznek, vagy semmit sem. Minden nevet lehet, egy Gábort vagy Rékát is, de ők úgysem gondolják komolyan, és nem lesznek lelki sérültek, akiket a nevükkel néha cukkolnak.

De milyen érdekes, mindenki azzal jön, hogy "juj, halálra fogják cikizni a gyereked"

Eddig akárhány különleges nevű ismerőssel beszéltem, egyik sem említette, hogy így történt volna. Sőt! Inkább különlegesnek érezték magukat a nevük miatt is.

Csak a betokosodott agyú FELNŐTTEK találják ki ezt, hogy eltántorítsanak más szülőket, akik nem ragadnak le a klasszikus neveknél.

2014. jún. 25. 21:25
 34/54 anonim ***** válasza:
58%
Tetszik nagyon a 'Misa' név, de 3 másodperc se kellene, hogy 'Pisa' legyen a gyerekből az oviban, meg a suliban, úgyhogy nem adjuk.
2014. jún. 25. 21:29
 35/54 anonim ***** válasza:
25%

lány:

Kökény, Tea, Titanilla

fiú:

Ciprián, Cirják, Fábián, Zénó, Deján

2014. jún. 25. 21:32
 36/54 anonim ***** válasza:
73%

nem feltétlen az ovis cikizésről van szó (én Laura vagyok, Lagzi Lajcsinak csúfoltak, azóta is keresem az összefüggést), hanem egyszerűen arról, hogy bizonyos nevek nagyon megnehezíthetik az életet, vagy egyszerűen nem passzolnak a magyar vezetéknevekhez.

és az életmegnehezítős dolognál sem Nintendókra kell gondolni, de pl. az általam hozott Morellát sem hallotta még valószínűleg senki, égen-földön magyarázkodhatna a nevével, főleg telefonban.

2014. jún. 25. 21:53
 37/54 anonim ***** válasza:
87%

Valaki írta a Xéniát. Engem így hívnak. Nagyon ritkán cikiztek és inkább az idősebb korosztálynak van baja a nevemmel (ők kuncognak a Xénia- lázon), mint a fiataloknak.

Én kifejezetten szeretem, hogy ilyen különleges nevem van és sokszor bókolnak is emiatt.

2014. jún. 25. 22:02
 38/54 anonim ***** válasza:
31%
Néva. Nagyon szép, nagyon tetszik, de tutira mindenki Évázná. :D
2014. jún. 25. 22:27
 39/54 anonim ***** válasza:
Hangzásra a Mózes és a Káin nagyon tetszik, de sosem adnám a gyerekemnek.
2014. jún. 25. 22:30
 40/54 anonim ***** válasza:
Lánynak Vilja vagy Tilla. (utóbbiból ismerek is)
2014. jún. 25. 23:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!