Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám nem elégedett a tanulmán...

Anyám nem elégedett a tanulmányi eredményemmel, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Azon kívül,hogy jobban tanulok. Négy négyesem lesz félévkor,(8.osztályos vagyok, így is 4,6 felett van valamivel az átlagom) ebből matek+fizika az,amiből semmiképp nem menne az ötös, a többire meg nagyon rá fogok hajtani, ahogy mindig is tettem, mert eddig csak ebből a két tárgyból volt négyesem, de addig is mit tehetnék, hogy ne szedje le a fejemet? Tudom, hogy elszúrtam a félévet, de a következőt nem fogom, csak már dráma van, mert neki 150% kell, amit nem tudok teljesíteni.

A baj az, hogy azt akarja, hogy vigyem valamire az életben, ne úgy, mint ő, akinek két diplomája és két felsőfokú nyelvvizsgája van, ennek ellenére évek óta nincs állása. (Az utánam kapott tartásdíjból élünk.) és ehhez szerinte tökéletes bizonyítvány kell. (Holott pont az ő példája bizonyítja, hogy nem csak ezen múlik.)

És sok nálam sokkal rosszabb tanuló van, mégis úgy érzem, hogy őket mégis jobban szereti az anyukájuk. Tegyük hozzá, hogy nem vagyok úgy egyébként sem teljesen hülye, az ország egyik legjobb nyolcosztályos gimijébe járok, és minden tőlem telhetőt megteszek az ügy érdekében, és még sportolok is mellette. (3x3 órát.) Ha ez nem elég, akkor mi?

Beszólásokat nem kérek, hogy emiatt nem kéne rinyálni,mert nekem ez igenis fontos.

2010. jan. 4. 15:16
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Pedig a versenyekről nem is panaszkodtam:-) Mentem Bolyaira(matek), negyedikek lettünk gimis kat.ban, a válasz az, hogy miért nem indulok egyéni olyan versenyeken,ahol van esélyem, és szeretem? Szóval indultam latin fordítóvesenyen--> miért nem azzal foglalkozom, amit később használni is lehet! Erről beszélek...
2010. jan. 4. 17:24
 22/38 anonim ***** válasza:
86%

Attól, hogy anyukád állandóan (valószínüleg ok nélkül) szekál még nem jelenti azt, hogy nem szeret. Valószínüleg arról van szó, hogy a saját kudarcát rajtad vezeti le. Anyukád egy gyenge jellem, nem lehet vele mit tenni, és amíg az ő házában élsz addig bizony kénytelen vagy elviselni a stiklijeit. Ez van.

Egyébként aki 14-15 évesen már ilyen tisztán látja a dolgokat ("Holott pont az ő példája bizonyítja, hogy nem csak ezen múlik"), az tényleg nem lehet hülye gyerek! ;)

2010. jan. 4. 17:25
 23/38 A kérdező kommentje:

Hát,köszi mindenkinek. Pl. adminisztratív munkára felvennék, meg titkárságvezetőnek,ilyesmi, vagy minisztériumi közalkalmazottnak alacsonyabb beosztásba, csak azt mondja ő is,hogy nem azért tanult,hogy éhbérért középiskolai végzettséggel is elvégezhető munkát vállaljon.

Amerika nem rossz ötlet, de ahhoz sok minden kell... Meg szakközépbe nem szeretnék menni, az egyetem vonzóbb, mondjuk most még nem tudhatom,hogy milyen lesz.

2010. jan. 4. 17:29
 24/38 anonim ***** válasza:
81%

Pont az fogja vinni valamire az életben, aki nem mindenből kitűnő. Ez bizonyított tény, asszem tavaly volt egy ilyen kutatás, és kapaszkodj meg, azok vitték átlagban a legtöbbre, akinek alkalmanként még hármasuk is volt.

Csak sajnálom, hogy ennyire torz gondolkodású anyukád. És nagyon jól látod, ő sem vitte a hűdesok diplomával semmire.

Azt meg végképp sajnálom, hogy emiatt nem kapsz tőle elég szeretetet.

Én már csakazért sem törném össze magam miatta.

2010. jan. 4. 17:34
 25/38 anonim ***** válasza:
87%

Én is ilyen voltam.

Szard le az egészet, éreztesd vele hogy nem érdekel, akkor békén hagy majd.

És csináld azt ami jól esik.

Én is ezt csináltam most a földesben vok 11.es és teljesen jól elvagyok annyi felvételi pontom lesz mint a szemét.

Igen van kettesem de ami kell egyetemre azt maxra tudom.

Emelt infó érettségi 119/120 pont.. meg ilyenek

2010. jan. 4. 17:38
 26/38 anonim ***** válasza:
80%

Csak nehogy úgy járj, mint a többi "színkitűnő" volt osztálytársam. Összedőlt a világ, ha netán valamiből egy négyes becsúszott. Vitte valamire? Azóta sem. Nem egy ilyen embert ismerek. Az ember nem lehet mindenből jó. Többet érsz el vele, ha egy-két dologból, ami a legjobban megy, arra ráhajtasz. Még akkor is, ha netán emiatt másra nem jut annyi energiád, és csak négyesre tudsz teljesíteni belőle.

Kapaszkodj meg, nekem voltak gimiben ketteseim is, de mellette inkább arra hajtottam, ami megy. Talán ezért van az, hogy ma elismert tanár vagyok (nem az a fajta, aki csak muszájból választotta ezt a pályát), alig győzöm idővel, mert a fél környék hozzám futkos ha a gyermekét korrepetálni kell. Emellett munkaidőm egy részében rendszergazda is vagyok a sulinkban. Vittem valamire? Azt hiszem, igen. Ki merem jelenteni, hogy igenis vagyok valaki. És ezt hogy értem el? Úgy, hogy nem azt hajszoltam, hogy márpedig midnenből kínlódjuk ki az ötöst, hanem beláttam, hogy van, aminél már felesleges a további erőfeszítés. Elérhettem volna, hogy töriből egy jeggyel jobb legyek, de inkább azt az energiát arra fordítottam, hogy ami megy, azon a téren kamatoztassam a tudásomat. Jól tettem? Utólag bebizonyosodott, hogy igen.

2010. jan. 4. 17:44
 27/38 anonim válasza:
78%

8 oszátlyos gimiben rohadtul számit minden egyes év átlaga.

Én is abba járok 7. óta vizsgáim vannak az 5. éves anyagtol kezdodoen az aktuálisig.

2010. jan. 4. 17:48
 28/38 anonim ***** válasza:
81%

És mond már meg kinek számít az ottani vizsga meg átlag?? Ismered a felvételi rendszert?

Magyar Matek Töri Idegennyelv + 1 tantárgy. Ebből számít az utolsó előtti év végi és az utolsó félévi.

2010. jan. 4. 18:04
 29/38 anonim ***** válasza:

Jah az vok aki azt irta h szard le és az előzőt is.. :D

Am én is jártam nyolc osztályosba elég gázos hely, kb kitűnő voltam de most sehová se számít. Úgyhogy nem nyertem vele semmit... Pl azzal Művészettörténetből 5ös vtm...

Inkább tanultam vna több fizikát vagy ami érdekel

2010. jan. 4. 18:06
 30/38 A kérdező kommentje:
Köszi, tényleg, megpróbálom alkalmazni a hallottakat,és arra ráfeküdni,amit szeretek. jó lehet, ha azzal foglalkozik az ember, amivel akar... 17:48 nálunk ötödikben is volt vizsga magyarból, tudom,mit érzel. A jövő szempontjából tényleg csak a 11/2.-12/1. félév átlaga számít.
2010. jan. 4. 18:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!