Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám nem elégedett a tanulmán...

Anyám nem elégedett a tanulmányi eredményemmel, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Azon kívül,hogy jobban tanulok. Négy négyesem lesz félévkor,(8.osztályos vagyok, így is 4,6 felett van valamivel az átlagom) ebből matek+fizika az,amiből semmiképp nem menne az ötös, a többire meg nagyon rá fogok hajtani, ahogy mindig is tettem, mert eddig csak ebből a két tárgyból volt négyesem, de addig is mit tehetnék, hogy ne szedje le a fejemet? Tudom, hogy elszúrtam a félévet, de a következőt nem fogom, csak már dráma van, mert neki 150% kell, amit nem tudok teljesíteni.

A baj az, hogy azt akarja, hogy vigyem valamire az életben, ne úgy, mint ő, akinek két diplomája és két felsőfokú nyelvvizsgája van, ennek ellenére évek óta nincs állása. (Az utánam kapott tartásdíjból élünk.) és ehhez szerinte tökéletes bizonyítvány kell. (Holott pont az ő példája bizonyítja, hogy nem csak ezen múlik.)

És sok nálam sokkal rosszabb tanuló van, mégis úgy érzem, hogy őket mégis jobban szereti az anyukájuk. Tegyük hozzá, hogy nem vagyok úgy egyébként sem teljesen hülye, az ország egyik legjobb nyolcosztályos gimijébe járok, és minden tőlem telhetőt megteszek az ügy érdekében, és még sportolok is mellette. (3x3 órát.) Ha ez nem elég, akkor mi?

Beszólásokat nem kérek, hogy emiatt nem kéne rinyálni,mert nekem ez igenis fontos.

2010. jan. 4. 15:16
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
94%

Brrr.

Olvass utána a maximalizmussal járó veszélyeknek (pszichés)abból következően testi, és tálald édesanyád elé.

Ha nem csak diplomái vannak, hanem gógyija is, érteni fogja.

2010. jan. 4. 15:26
 2/38 anonim ***** válasza:
86%

Szia!

Én is 8.os vagyok, nekem az átlagom 4,2 és nekem is sírnak a szüleim.

Én szerintem neked az anyukád azért van kiakadva, mivel talán azt akarja, hogy ugyanúgy szerezd meg a diplomát, bár nem értem a saját hibájából miért nem tanul. Nekem általában azért szokták ezt mondani, mivel egyikőjüknek sincs diplomája. Amúgy szerintem azért lehet az, hogy a "gyengébb" képességű tanulóakt jobban szereti az anyukájuk (ez hülyeség, max jobban elfogadja), mivel tisztában vannak azoknak a gyerekeknek a képességeivel. Tisztázd le ezt muteroddal, hogy ennyire vagy képes, és a 4,6 nem a világ vége.

2010. jan. 4. 15:33
 3/38 anonim ***** válasza:
96%
Ember, nálam 5.0 volt az átlag. Elsőtől érettségiig, végig. És tudod, mit? Az én drága jó anyámnak ez sem volt elég.... mindig, hogy bezzeg a nemtudomki, ő miért kap 5-öst, és te miért nem? (ha véletlen 4-est vittem haza dogára). Most egyetemista vagyok, itt is jót várnak tőlem. De már nem érdekel, önmagam miatt csinálom
2010. jan. 4. 15:41
 4/38 anonim ***** válasza:
88%

MOst 8 dikos vagy ? Mert azt nemtudom milyen gimi lehet...Vagy 8 osztályos gimiben a 8 (azaz útolsó)évfolyaman vagy ?

Anyukád nem azért de teljesen nem normális.Most általános iskolában nem igazán számít hogy 4,6 vagy 4,2 es az átlagod.Majd akkor számít mikor egyetemre főiskolára jelentkezel.Magyarországon lehet 5 diplomád is ha nincs ismeretséged nehéz melót találni(anyukád példája ).Külföldön pl Németországban egy szakmával meg nyelvtudással pl villanyszerelő is 5 szőröset keresed mint itthon.Tanulj legyen 4 es minimum a bizonyítványod diplomázz lesz( meg nemfog ártani) de felesleges görcsölni hogy 4,6 vagy 4,5 az átlag.Sokszor egy munka adónál is a kisugárzás és szimpátia számít nemfognak számolgatni átlagot.

2010. jan. 4. 15:45
 5/38 anonim ***** válasza:
87%
Örültem volna, ha az én fiamnak ilyen jó eredményei lettek volna. 4-es tanuló volt,ügyesen leérettségizett, sőt volt amiből dicséretet kapott, pedig nem hajtottam. Már készül nyelvből külön vizsgára, és nemsokára szakmája lesz, de szeretne másikat is. Az egyik osztálytársa kitünő volt sokáig, az anyja cirkuszolt, amikor évvégén 3 db 4-ese volt. Mégis egy egyszerü erdésziskolába ment a fia, fekete cuccokba járkál, kemény rockzenét hallgat, mialatt hétvégenként ájulásig issza magát.Ebben a világban pályakezdők munkanélkül vannak, diplomások szintén. Itt pénz, vagy protekció a belépő, nemigen számit sajna a tudás. Külföldre meg nem mindenki fog tudni kijutni. A magyarok igyis messze magas tudásszintet teljesitenek. Amerikában egy magyar gyerek középiskolai tudása ott az egyetemével ér fel.
2010. jan. 4. 15:50
 6/38 anonim ***** válasza:
91%
Amúgy lehetne, hogy amikor ilyen kérdések kerülnek ki, akkor megnevezésre kerüljön az a bizonyos egyik legjobb gimnázium? Annyira kíváncsi lennék... :)
2010. jan. 4. 16:02
 7/38 anonim ***** válasza:
41%
A Te korodban, még nincs olyan, hogy csak 4esre tudod megtanulni... ezért mondja, mert azok nagyon könnyűek.
2010. jan. 4. 16:03
 8/38 anonim ***** válasza:
67%
Mert 8.-ban nem lehetetlen kitűnőnek lenni.Én is kitűnő voltam úgy, hogy közben táncra jártam, színjátszókörbe, meg röplabdára. Az én anyukám is mérges volt, ha valamiből négyest kaptam, mert azt akarta, hogy jó gimibe vegyenek fel itt Pesten. Szerencsére kitűnő lettem, a központim is jó lett, így egy nagyon színvonalas gimibe tudtam menni. Most már örülnék, ha legalább 4,6 lenne az átlagom, mert túl sokat követelnek.
2010. jan. 4. 16:12
 9/38 A kérdező kommentje:
Az a bizonyos gimnázium a budapesti Németh László, aminek most lett tagiskolája a Kassák (Másfél éve a hideg ráz mindenkit, hogy mi lesz valójában érezhető változás, egyenlőre semmi.) Köszi a válaszokat, tudom, hogy ártani nem fog,én is magamért tanulok, csak azért jól esne, ha mondjuk az ötösért is három napig kapnám az áhítatot, nem csak a négyesért az ordítást.
2010. jan. 4. 16:13
 10/38 A kérdező kommentje:
2010. jan. 4. 16:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!