Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám nem elégedett a tanulmán...

Anyám nem elégedett a tanulmányi eredményemmel, mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Azon kívül,hogy jobban tanulok. Négy négyesem lesz félévkor,(8.osztályos vagyok, így is 4,6 felett van valamivel az átlagom) ebből matek+fizika az,amiből semmiképp nem menne az ötös, a többire meg nagyon rá fogok hajtani, ahogy mindig is tettem, mert eddig csak ebből a két tárgyból volt négyesem, de addig is mit tehetnék, hogy ne szedje le a fejemet? Tudom, hogy elszúrtam a félévet, de a következőt nem fogom, csak már dráma van, mert neki 150% kell, amit nem tudok teljesíteni.

A baj az, hogy azt akarja, hogy vigyem valamire az életben, ne úgy, mint ő, akinek két diplomája és két felsőfokú nyelvvizsgája van, ennek ellenére évek óta nincs állása. (Az utánam kapott tartásdíjból élünk.) és ehhez szerinte tökéletes bizonyítvány kell. (Holott pont az ő példája bizonyítja, hogy nem csak ezen múlik.)

És sok nálam sokkal rosszabb tanuló van, mégis úgy érzem, hogy őket mégis jobban szereti az anyukájuk. Tegyük hozzá, hogy nem vagyok úgy egyébként sem teljesen hülye, az ország egyik legjobb nyolcosztályos gimijébe járok, és minden tőlem telhetőt megteszek az ügy érdekében, és még sportolok is mellette. (3x3 órát.) Ha ez nem elég, akkor mi?

Beszólásokat nem kérek, hogy emiatt nem kéne rinyálni,mert nekem ez igenis fontos.

2010. jan. 4. 15:16
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
91%
pfff...:S az a baj,h mi itt most hiába mondunk bármit,anyukád nem fog megváltozni.Én csak neked mondom,h azért ne fogd fel annyira véresen komolyan...Én általánosban kitűnő voltam,gimiben eléggé leeresztettem(nem vészesen,de becsusszant egy pár 3mas,matek 2es),az érettségire való felkészülésben sem szakadtam meg,mégis jól sikerült,most egyetemista vagyok,de szeretnék másik szakot is csinálni,majd abból Phd-t-nem azért,h a diplomákat gyűjtögessem,hanem mert az egyik piacképes a másik meg érdekel.Nah ezt most csak azért írtam le,h én sem szakadok bele,sokkal rosszabb tanuló vtam gimiben mint te,tehát nem ezen múlik.Ha 4es a legrosszabb jegyed az bőven jó.Egyetemen nem színötös emberek vannak...Arra figyelj,h a nyelveket jól tanuld meg(lehetőleg 2őt v még többet)mert az tényleg számít,meg még arra hajts rá,ami érdekel,és amilyen irányba később menni akarsz.A többit meg nem kell túlreagálni.Anyukád a legjobbat akarja neked,de próbáld megértetni vele,h nem mindenből elég ha megtanulod,érteni is kell(matek,fizika),nincs is olyan ember,akinek minden megy.
2010. jan. 4. 16:28
 12/38 A kérdező kommentje:
Ami érdekel, és a nyelvek(latin és angol), az megy. Csak reál tárgyból állok négyesre.
2010. jan. 4. 16:31
 13/38 anonim ***** válasza:
91%
És még annyit,h a gimi annyira mindegy,h milyen,az enyém sem volt erős,de sikerült arra a szakra bekerülnöm így is,ahol a többség ezekből az erős gimikből került ki(ráadásul néhány helyen tényleg túlzásba viszik,tizenéves gyerekek fejét nem kellene ennyi hülyeséggel tömni minden tantárgyból,mondjuk a matekot nálunk is durván nyomták-de érted,ha hülye vagyok belőle ettől még nem leszek matematikus)És igaza volt annak a hozzászólónak,aki írta,h pl Amerikában a gyerekek negyede ennyit sem tudnak,mint mi.Az a meghatározó,h otthon magadtól menyit szánsz rá a tanulásra,az érettségi meg megint alap dolgokra kíváncsi...
2010. jan. 4. 16:39
 14/38 anonim ***** válasza:
91%
Az én szüleim is azon vannak kiakadva, h most félévkor nem leszek színötös :D [most először], nekem két négyesem van, de szerencsére kezdik kapizsgálni, h a félévi az nem számít olyan sokat, csak az évvége :D
2010. jan. 4. 16:39
 15/38 anonim ***** válasza:
91%

Hát ez nem semmi. Szerintem nem tehetsz mást, mint hogy nem foglalkozol vele. Magadnak tanulsz, nem anyukádnak. Egyébként egy szakmával sokkal jobban el lehet helyezkedni manapság, mint egy diplomával, ráadásul nem kell annyit magolni a megszerzéséhez.

Az a baj, hogy aki nem olyan jó tanuló, de csak egy kis bíztatás kellene neki, hogy jobban teljesítsen, azt nem bíztatják a szülei, mert elkönyvelték gyenge képességű gyereknek, aki úgyse tudja megcsinálni.

Aki meg okos, annak a szülei mindig többet akarnak, nem elég, hogy kitűnő a gyerek, de a szülők még fel vannak háborodva, ha nem nyeri meg az xy tanulmányi versenyt, hanem mondjuk csak második lesz.

2010. jan. 4. 16:51
 16/38 anonim ***** válasza:
71%

"Ami érdekel, és a nyelvek(latin és angol), az megy. Csak reál tárgyból állok négyesre."

Na, egy újabb bölcsész. :D

2010. jan. 4. 16:55
 17/38 anonim ***** válasza:
89%

szia

tökéletesen megértelek. ez van nálunk is..

anyukám mindig leszid ha egyszer 4-est kapok egy dogára ..brr

de szerencsére most félévkor csak egy db 4esem lesz

amúgy 9-edikes vagyok.

2010. jan. 4. 17:09
 18/38 anonim ***** válasza:
86%

Én most 9-es vagyok és tavaly a félévim 4,3 lett, anyám nem örült neki nagyon. Második félévben nem nagyon érdekelt és beszóltam azoknak a tanároknak akik eddig szopattak :)

Így az 3,8 lett. :D

Menj nyelvi előkészítős középsuliba és ne gimibe mert szakközépbe mert vmi szakmát is ad. anyád 2 diplomával meg 2 felsőfokú nyelvvizsgával nem tud elhelyezkedni? Az érdekes..

[link] (magyar nyelvre lehet váltani :DD)

költözzetek ki Amerikába az a királyság :D

15/F

2010. jan. 4. 17:10
 19/38 anonim ***** válasza:
80%
az én anyámnak is 2 diplomája van és ő sem tud elhelyezkedni-.- pedig az egyik jogi, a másik szoc.munkás és csak ilyen szar melók lennének ilyen havi 70-ért, ő meg nem megy el annyiért, nem azért tanult.
2010. jan. 4. 17:12
 20/38 anonim ***** válasza:
89%

"és csak ilyen szar melók lennének ilyen havi 70-ért, ő meg nem megy el annyiért, nem azért tanult."

Eszes anyád lehet, a pénz az pénz, inkább 70.000 mint semmi. Bár ha megtehetitek... lelketek rajta...

2010. jan. 4. 17:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!