Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ezt nem kellene...

Szerintetek ezt nem kellene ugyanúgy büntetni, mint az alultáplálást?

Figyelt kérdés

Ha egy szülő egészségtelen ételekkel italokkal agyoneteti a gyerekét, és az más kis korában súlyosan túlsúlyos?

Elsős kislányomnak van egy lány osztálytársa, aki már most 56kg. Anyukájával beszélgettem az évzárón, aki kiakadva ecsetelte, hogy az iskolaorvos ajánlotta, hogy nézesse meg a kislányt, mert a tornaórán alapfeladatokat nem bír már megcsinálni, nehezen lélegzik kisebb megerőltetés (pl. lépcső) után stb. És teljesen ki volt akadva, hogy miért szólnak bele abba, hogy ő hogyan neveli a gyerekét,és ha a kislánya kólát fog kérni, vagy sír a pékség előtt sütiért, akkor nem fogja azt mondani neki, hogy nem. Lányom mesélte, hogy egész nap eszi a suliban a csokit meg péksütiket, cukros üdítőket literszámra. És persze mindenki csúfolja is már a suliban.

Szóval nem beszélve arról, hogy ez a kislány milyen lelki sérüléseket fog szenvedni gyerekévei alatt,ki tudja, hogy már most milyen egészségügyi károsodásai vannak, amik csak súlyosbodni fognak az évekkel.

És ezért gondolkoztam el azon, hogy ez nem ugyanolyan szülői felelőtlenség-e, mint ha alultáplált a gyerek. Ezt miért büntetik, a másikat meg miért nem?

2014. jún. 23. 13:10
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

"Hol hallottál már olyat, hogy a szegény családot megbüntették, mert nem volt pénz ételre? "

Ilyenkor bizony kiemelik a gyereket a családból és intézetbe kerül, szóval egyáltalán nem ritka eset.

2014. jún. 23. 13:38
 22/26 anonim ***** válasza:
90%

"Ellenorizni kene a csalad helyzetet, anyagi stabilitasat, kepzettseget, stb, nyomorba/szenvedesbe ne szuljenek gyereket.

Ahol viszont van mire, ott meg tamogatni is kene."

1. Barátnőmék szerény körülmények között élnek, 5 gyerek van. Igaz nincs habzsi dőzsi, és nincs mindenkinek külön szobája, de van szeretet, türelem, megértés. A Te felvetésedbe ő talán szülővé se válhatott volna.

2. A mi családunk volt a leggazdagabb a környezetembe. Az apám /diplomás/ mégis halálba terrorizált minket. Alkoholistává vált, és embertelen emberré. Neki meg engednéd. Hát nem fura?

Ha szülői megfelelőséget vizsgálnék, én kizárólag a pszichológiai alkalmasságot nézném.

A pénz ha ma van is, holnap már nem biztos ugye?

Ha trauma éri az embert, utána már közel se biztos, hogy tud teljesíteni anyagi vonalon.

Persze ez a pszichikai állapotra is igaz.

Nem szabad a gyerekvállalást engedni vagy nem engedni. Egyedül a szellemileg sérült /veleszületett módon/ embereknek nem engedném ezt az áldást, hiszen ők egymással teremtenek kapcsolatot, így termelve ki a következő generációt.

A rokonom ilyen lakóotthonba dolgozott. Két lakójuk ugye élt nemi életet. Azt 20 évesen még nem bírta fogni hogy el kell menni fürödni, de d..ni már tudott. A gyerekük épp olyan beteg lett mint ők, gondoskodni nem tudtak róla nyilván, így állami gondozásba került.

Tehát őket már fiatalon elköttetném, mert nincs esélye az egészséges utódra. A többieknek meg bármerre változhat az élete. Tudod egyszer fenn, egyszer lenn.

2014. jún. 23. 13:45
 23/26 anonim ***** válasza:

"Ilyenkor bizony kiemelik a gyereket a családból és intézetbe kerül,"

Amelyik gyereket kiemelik, ott az alultápláltság csak egy pont a sok más rossz közül. Csak ezért nem vesznek el szülőtől gyereket.

Rengeteg pedagógustól hallottam már, hogy rengeteg gyerek van, aki csak az iskolában eszik, mert otthon nincs. Nyilván a suliba ingyenes nekik, ezért tudnak enni. Őket se veszik el a szülőktől, mert iskolába járatják, nem bántalmazzák. Önmagában ez az ingyenes étkezéssel megoldott probléma állam szinten, nem kiemeléssel.

2014. jún. 23. 13:49
 24/26 anonim ***** válasza:
79%

Önszelekció.

Csak az ember képes rá tudatosan.

2014. jún. 23. 14:58
 25/26 anonim ***** válasza:
Én egyszer olyat láttam a vonaton, hogy egy anyuka az ovisnak és kisiskolásnak kinéző gyerekeit energiaitallal itatta, aztán üvöltött velük, hogy miért nem tudnak megülni a seggükön. No comment. Amúgy igen, ha láthatóan és bizonyíthatóan veszélyezteti a gyereket, pl. a négy hónapos esete a jégkrémmel, akkor bizony megbüntetném. Vagy elvenném a családi pótlékot és egészséges élelmiszerekben adnám neki vissza.
2014. jún. 23. 15:32
 26/26 anonim ***** válasza:

Engem is tömtek gyerekkoromban, és nagyon rossz volt minden szempontból, mondjuk én alapból is magamnak való gyerek voltam, ami súlyosbította társasági szempontból a dolgot. Én mondjuk ennyire kövér nem voltam.

Más kérdés, hogy engem nem kólával, energiaitallal, chipsszel tömtek, mert előbbi kettő kategorikusan tilos volt, utóbbit pedig először 10 évesen ettem, és utána is évente 1-2 alkalommal, hanem általuk "rendes kajának" mondott zsíros ételekkel... Anyám meg mindig szidta azokat a szülőket, akiknek a gyerekei soványok voltak (nem extrémen), mert hogy nem etetik őket rendesen, ez meg baromira idegesített, mert én közben sokat szenvedtem a túlsúly miatt, amitől nem tudtam megszabadulni, mert az ici-picit kevesebbet evésért is sokat kellett vele küzdenem. Miután elmentem egyetemre, és normalizálódott a tömegem, ha hazamentem, még súlyosabb "tömésekkel" próbálkozott, és etiópnak nevezett, meg állandóan arról beszélt, hogy nem eszek rendesen meg rendes kaját. De erről azóta sem szokott le, most már 30-hoz közeledek, de még ma is van, hogy felhív, hogy mit ettem ebédre, hogy aztán megmondhassa a frankót. Ja és persze ők nem éppen nádszál vékonyak, sőt...

2014. jún. 23. 15:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!