Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezt ti szóba hoznátok valahogy...

Ezt ti szóba hoznátok valahogy? Vagy le kell nyelni?

Figyelt kérdés

Van egy baráti körünk, 4-en vagyunk benne, régi iskolatársak. Az egyik lány nemrég férjhez ment. Tudni kell róla, hogy csinált pár olyan dolgot, ami nekünk nem igazán tetszett. Pl. nem jött el az egyik lány 30. szülinapjára, mert nyírta otthon a füvet, a közös "randikat" is sokszor lemondta piszlicsáré okokkal stb. Na mindegy, ha már esküvő, természetes volt, hogy ott leszünk. Tudni kell,hogy az a barátnőnk, akinek volt a 30. szülinapja eléggé mérges azóta is, ill. ez egy szálka maradt benne. A férjében még jobban.

Kitaláltuk,hogy közös borítékban adjuk a pénzt, mert azt kértek. Előre megbeszéltük,hogy ki mennyit ad. A férjem és én adtunk volna a legtöbbet, de ez nem is gond, mi minden barátunk esküvőjére ugyanannyit adunk, egy másik barátnőnk egyedül jött volna, ő is mondta,hogy 10 ezret tud adni. Róla tudni kell,hogy szegény kb. 6 munkahelyen dolgozik,hogy eltartsa magát, neki tényleg nehéz volt kispórolni a pénzt. Sajnos én pont aznapra úgy lebetegedtem,hogy lázam lett, alig éltem, így kénytelenek voltunk lemondani. De a másik két barátnőm és ugye az egyiknek a férje elmentek. Az esküvő előtt találta ki a barátnőm férje,hogy ők mégsem adnak ketten 10 ezret, mert még mindig haragszik a menyasszonyra a szülinap miatt, elég oda 5 ezer. Persze a közös borítékba! Szegény szingli barátnőm meg csak pislogott, mert nyilván gondolta,hogy ez úgy fog lejönni,hogy ő adott 5 ezret, a párocska meg 10 ezret. Felhívott egy hét múlva,hogy őt ez zavarja, mert nyilván nem akarja,hogy a fiatal pár azt gondolja,hogy sóherkedett velük szemben. Mondtam,hogy írja meg a menyasszonynak nyugodtan,hogy ő 10 ezret adott.

De nem is ez a gond, hanem,hogy a barátnőm férje közben jól berúgott, evett, ivott, jóval többet, mint mondjuk 2500 forint. És azóta is hangoztatják ezt, hogy de jó volt a lagzi, mennyit ittak stb. Megmondom őszintén engem ez nagyon zavar. Én ezzel úgy vagyok,hogy ha ennyire haragudtak a menyasszonyra, akkor miért nem mondták le a lagzit. De ha már elmennek, akkor illik annyit odavinni, amennyit megiszok, megeszek. Meg azt is bánt,hogy őket nem zavarta a közös boríték, meg hogy úgy fog tűnni,hogy ők adták a több pénzt.

Valahogy nem tudok ezen túllendülni, mert minden alkalommal eddig felkerült szóba a lagzi, meg hogy milyen jó volt. De nyilván vitát sem akarok. Ti mit tennétek? Lenyelnétek, vagy óvatosan egyszer elmondanátok a véleményeteket?

2014. jún. 20. 11:02
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
46%
A 28-as választ olvasd el megint, ő nagyon jól megfogalmazta.
2014. jún. 20. 12:27
 32/45 anonim ***** válasza:
22%

"Tudni kell róla, hogy csinált pár olyan dolgot, ami nekünk nem igazán tetszett. Pl. nem jött el az egyik lány 30. szülinapjára, mert nyírta otthon a füvet, a közös "randikat" is sokszor lemondta piszlicsáré okokkal stb."

És ez miért tragédia, hogy nincs veletek annyira összenőve?

"Tudni kell,hogy az a barátnőnk, akinek volt a 30. szülinapja eléggé mérges azóta is, ill. ez egy szálka maradt benne. A férjében még jobban."

Ez nagyon gyerekes.....

"Kitaláltuk,hogy közös borítékban adjuk a pénzt, mert azt kértek."

Ez elég nagy butaság volt... A legtisztább, ha mindenki maga ad külön.

"egy másik barátnőnk egyedül jött volna, ő is mondta,hogy 10 ezret tud adni. Róla tudni kell,hogy szegény kb. 6 munkahelyen dolgozik,hogy eltartsa magát, neki tényleg nehéz volt kispórolni a pénzt."

(A menyasszony helyében nem lett volna pofám tőle akár egy fillért is elfogadni...)

"De nem is ez a gond, hanem,hogy a barátnőm férje közben jól berúgott, evett, ivott, jóval többet, mint mondjuk 2500 forint."

Az esküvőt nem azért szervezik, hogy a vendégek kifizessék az elfogyasztott ételt, hanem hogy vendégül lássák a rokonokat. A vendég nem fizet az elfogyasztott ételekért, különben nem vendég, és akkor már nagyjából bárki mehet az esküvőre, ha fizet, nem? Annyit fogyaszthat, amennyi jólesik.

"És azóta is hangoztatják ezt, hogy de jó volt a lagzi, mennyit ittak stb. Megmondom őszintén engem ez nagyon zavar."

Oszt miért?

"illik annyit odavinni, amennyit megiszok, megeszek."

Tévedés!

"Meg azt is bánt,hogy őket nem zavarta a közös boríték, meg hogy úgy fog tűnni,hogy ők adták a több pénzt."

Ezért nem kell közös boríték.

"Valahogy nem tudok ezen túllendülni, mert minden alkalommal eddig felkerült szóba a lagzi, meg hogy milyen jó volt. De nyilván vitát sem akarok. Ti mit tennétek? Lenyelnétek, vagy óvatosan egyszer elmondanátok a véleményeteket?"

Másra terelném a témát.

2014. jún. 20. 12:30
 33/45 anonim ***** válasza:
7%

Nekem van két barátnőm, az egyik most ment férjhez, mindketten megmondtuk neki, hogy igazán le vagyunk égve, és csak nagyon minimálisan tudunk kitenni magunkért. Küldött egy mailt, hogy mi az ő titkos kívánsága (vízforraló meg ilyen hülyeségek :D), végül barátnőm pénzt adott borítékban, mi párommal meg ugyanabban az értékben vettünk ajándékot. Amúgy soha az életben nem fog kiderülni, ki mennyi pénzt adott, mert barátnőm nem írta rá a nevét. Nem is szokás, csak a rongyrázó helyeken. Mondjuk volt, aki menyasszonytánc közben a táncparkett közepére szórta a tízezreseket, szerencsére nem láttam, biztos kacagtam volna a szánalmasságukon. Meg akik bejelentik, hogy most 50k-t tettem a kosárba. Jahj... Istenem.

Ne pörögjél rajta, kakkantsd telibe.

2014. jún. 20. 13:10
 34/45 anonim ***** válasza:
62%
Mi tök egyszerű, falusi emberek vagyunk, semmi rongyrázás nem volt, eleve a társaság sem rongyrázó típus :)de mi is borítékban kaptuk a pénzt, névvel ellátva. Szerintem nem egy rossz dolog.
2014. jún. 20. 13:43
 35/45 anonim ***** válasza:
14%
Miért? Mert így tudod, kitől mennyi pénzt kaptál? Vagy miért olyan fontos ez? Ha ő tízezerrel többet adott, ő jobban szeret? Vagy hogy?
2014. jún. 20. 14:11
 36/45 anonim ***** válasza:
91%

Tudod,így hogy értékeljék annak az igyekezetét aki többet adott bele?Tudom nem azt fogják jobban szeretni aki többet fizetett,de aki többet adott bele és úgymond nem olyan tehetős azt azért értékeli az ember szerintem?ha meg nem ad többet akkor nincs is vele foglalkozva.

Picit kacifántos ez az egész,sajnos nem így kellett volna összehozni az esküvői borítékot,de ha ezen kívül minden rendben akkor tojni kell az egészre szerintem

2014. jún. 20. 14:21
 37/45 anonim ***** válasza:

Mindenhol van egy válaszoló, aki kiforgatja a szavakat? vagy nem tudja értelmezni? nem arról van szó, hogy BAROMIRA FONTOS, NEM. Azt írtam: nem rossz dolog.

Amúgy nem ez alapján ítéli meg az ember, ki mennyire szereti, ez eszembe sem jutott :) Akinek ez eszébe jut, az magából indul ki.

2014. jún. 20. 14:25
 38/45 anonim ***** válasza:

Én ezt értem, hogy nem rossz dolog, csak azt kérdeztem, hogy miért. Mi az értelme? Miért jó, hogy tudod, kitől mennyit kaptál?

Már nem rosszindulatból kérdezem, hanem én nagyon kellemetlenül éreztem magam a barátnőm esküvőjét illetően. Azt tudtam, hogy neki egy fitying nélkül, farmerben-pólóban is teljesen megfelelünk, de ott volt az anyósa, a sógornője (akiket mondjuk kb sosem fogok látni életemben, de tudom, hogy neki akár kellemetlen megjegyzéseket is tehetnek), szóval gázul éreztem magam. Rongyrázó, sznob népség, mások pénztárcájában turkálnak, ilyenformán mindenképp rosszul jöttünk ki az esküvőből. Szóval ezért kérdezem, mi értelme ennek, hogy ki mekkora, milyen ajándékot vett, mennyi pénzt adott. Mindenki annyit, amennyit, miért kell ezt névvel ellátni?

2014. jún. 20. 14:40
 39/45 anonim ***** válasza:

Jajj, nem tudom, hogy fogalmazzam, hogy ne legyen félreérthető.És ilyen esetben mondjuk nem rossz dolog, amin a kérdező is problémázik. Mondjuk ha van egy baráti társaság, de nem mindenki áll egyformán anyagilag, akkor ezért nem jó a közös boríték.

Nyilván nem a pénz alapján dönti el az ember, ki mennyire szereti. De itt is pl. a szegény csajnak rossz, pedig valószínű a menyasszonyt nem érdekli, hogy ki adta az 5-öt, ki a 10-et.Ez az én véleményem. Mindenki úgy adja amit szán, ahogy jónak látja :)

2014. jún. 20. 15:28
 40/45 A kérdező kommentje:
Itt megjegyezném, amit már leírtam,hogy azért fontos talán,hogy kitől mit, mennyit kaptál, mert ha majd elmész esetleg később az ő lagzijára, akkor tudod, hogy ő mennyit adott és mondjuk az alá megpróbálsz nem menni! Nyilván,ha megteheted!
2014. jún. 20. 15:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!