Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezt ti szóba hoznátok valahogy...

Ezt ti szóba hoznátok valahogy? Vagy le kell nyelni?

Figyelt kérdés

Van egy baráti körünk, 4-en vagyunk benne, régi iskolatársak. Az egyik lány nemrég férjhez ment. Tudni kell róla, hogy csinált pár olyan dolgot, ami nekünk nem igazán tetszett. Pl. nem jött el az egyik lány 30. szülinapjára, mert nyírta otthon a füvet, a közös "randikat" is sokszor lemondta piszlicsáré okokkal stb. Na mindegy, ha már esküvő, természetes volt, hogy ott leszünk. Tudni kell,hogy az a barátnőnk, akinek volt a 30. szülinapja eléggé mérges azóta is, ill. ez egy szálka maradt benne. A férjében még jobban.

Kitaláltuk,hogy közös borítékban adjuk a pénzt, mert azt kértek. Előre megbeszéltük,hogy ki mennyit ad. A férjem és én adtunk volna a legtöbbet, de ez nem is gond, mi minden barátunk esküvőjére ugyanannyit adunk, egy másik barátnőnk egyedül jött volna, ő is mondta,hogy 10 ezret tud adni. Róla tudni kell,hogy szegény kb. 6 munkahelyen dolgozik,hogy eltartsa magát, neki tényleg nehéz volt kispórolni a pénzt. Sajnos én pont aznapra úgy lebetegedtem,hogy lázam lett, alig éltem, így kénytelenek voltunk lemondani. De a másik két barátnőm és ugye az egyiknek a férje elmentek. Az esküvő előtt találta ki a barátnőm férje,hogy ők mégsem adnak ketten 10 ezret, mert még mindig haragszik a menyasszonyra a szülinap miatt, elég oda 5 ezer. Persze a közös borítékba! Szegény szingli barátnőm meg csak pislogott, mert nyilván gondolta,hogy ez úgy fog lejönni,hogy ő adott 5 ezret, a párocska meg 10 ezret. Felhívott egy hét múlva,hogy őt ez zavarja, mert nyilván nem akarja,hogy a fiatal pár azt gondolja,hogy sóherkedett velük szemben. Mondtam,hogy írja meg a menyasszonynak nyugodtan,hogy ő 10 ezret adott.

De nem is ez a gond, hanem,hogy a barátnőm férje közben jól berúgott, evett, ivott, jóval többet, mint mondjuk 2500 forint. És azóta is hangoztatják ezt, hogy de jó volt a lagzi, mennyit ittak stb. Megmondom őszintén engem ez nagyon zavar. Én ezzel úgy vagyok,hogy ha ennyire haragudtak a menyasszonyra, akkor miért nem mondták le a lagzit. De ha már elmennek, akkor illik annyit odavinni, amennyit megiszok, megeszek. Meg azt is bánt,hogy őket nem zavarta a közös boríték, meg hogy úgy fog tűnni,hogy ők adták a több pénzt.

Valahogy nem tudok ezen túllendülni, mert minden alkalommal eddig felkerült szóba a lagzi, meg hogy milyen jó volt. De nyilván vitát sem akarok. Ti mit tennétek? Lenyelnétek, vagy óvatosan egyszer elmondanátok a véleményeteket?

2014. jún. 20. 11:02
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:
Ha nem lenne téma azóta is az esküvő, akkor nem is pörögnék rajta. Csak tényleg rossz hallani, hogy azóta is elmondták már egyszer,hogy azért a menyasszony még mindig a bögyükben van, de a lagzi rohadt jó volt!
2014. jún. 20. 11:37
 22/45 anonim ***** válasza:
55%

"Csak tényleg rossz hallani, hogy azóta is elmondták már egyszer,hogy azért a menyasszony még mindig a bögyükben van, de a lagzi rohadt jó volt!"

Már írtam egyszer: a te barátaid, te választottad őket. Nem nyafogni kellene, meg szidni őket, hanem normálisan megválogatni a baráti körödet.

2014. jún. 20. 11:39
 23/45 A kérdező kommentje:

De ilyen még sosem volt a baráti körben!

De mindegy is, nyilván nem hozom fel a témát. Csak lesz most hétvégén egy közös nagy kertiparti és tudom,hogy ott is elő fog még kerülni a téma!

De majd nyelek egy nagyot!

2014. jún. 20. 11:41
 24/45 anonim ***** válasza:
86%
Figyi, ha ennyire idegesít, akkor finoman mondd meg nekik. Ez az egyik variáció. A másik pedig az, hogy ami megtörtént, azon változtatni sajnos nem lehet, és megpróbálsz nem foglalkozni ezzel. A legjobb itt a külön boríték lett volna. Legközelebb nem kell közösködni semmiben.Az ilyesmiből soha nem sül ki jó dolog
2014. jún. 20. 11:42
 25/45 anonim ***** válasza:
80%
A közös boríték hátránya... Ott követtétek el a hibát, hogy nem külön adtatok, főleg, amikor kiderült, hogy nem egyforma összeggel tudtok beszállni. Na, ott kellett volna azt mondani, hogy ki-ki vállalja azt, amennyit odaszánt.
2014. jún. 20. 11:48
 26/45 anonim ***** válasza:
62%
Ha ennyire kiborulsz ezen, miért nem hívod fel a pãrt, aki a szerinted keves penzt adta es kérdezed meg, higy ezt megis hogy képzelték? Aztan ne sertodj meg, ha a valasz a mi közöd hozza lesz es a baratsagnak vege.
2014. jún. 20. 11:53
 27/45 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, ez lett szúrva. Csak mivel mi a férjemmel fejenként ugyanannyit adtunk volna mint a szingli barátnőm! És attól függetlenül,hogy tudtuk a másik pár nem ad annyit, bele mentünk!
2014. jún. 20. 11:56
 28/45 anonim ***** válasza:
81%

Nem tudom hogy Te hogyan vagy vele,de tudod Én a barátaimmal őszintén bánok,viselkedek,ha valami nem tetszik finoman elmondom,de ilyen probléma még nem igazán merült fel.

Szóval zavar téged a párnak a haragudása ,ha jobban éreznéd magad tőle akkor miért nem kérdezed meg hogy ezzel mikor fognak felhagyni? Amúgy engem is zavarna ha egy csóringer barátomon valaki vágja a fát.Szóval a szegényebbik barátnőd aki összekaparta a pénzt,azon a másik barátnőd nyerészkedik vagy a barátnőd ötlete volt vagy a párjáé,ha a párjáé akkor barátnődre ezért nem kell dühösnek lenned,max beszéld meg a csóringer barátnőddel hogy mi a szitu,hátha ez téged is megnyugtat....

2014. jún. 20. 12:01
 29/45 A kérdező kommentje:
Pontosan ez zavar! Azt még letojnám,hogy annyit adtak amennyit, de az bánt,hogy nem törekedtek arra,hogy ez kiderüljön, mert nyilván tudták,hogy a barátnőnk mennyit ad bele! És nyilván így kevésbé kellemetlennek érezték!
2014. jún. 20. 12:23
 30/45 anonim ***** válasza:
81%

Nem rég volt az esküvőnk. Az egyik 8 fős családtól 10 000 Ft-ot kaptunk, pedig tudom, hogy van pénzük. Nem vártam volna el, hogy nagy összeget adjanak, de ez azért mégis csak sok.

Volt, aki olyan anyagi körülmények él, arra számítottam, hogy alig fognak adni, és mégis normális összeget adtak.

Nem arról volt szó, hogy elvárás lenne egy bizonyos összeg, de keveset adni, főleg ha van miből, nagyon sértő tud lenni.

Ha többen adtak volna össze valamennyit, én szeretném tudni, hogy ki mennyit adott bele.

2014. jún. 20. 12:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!