Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezt ti szóba hoznátok valahogy...

Ezt ti szóba hoznátok valahogy? Vagy le kell nyelni?

Figyelt kérdés

Van egy baráti körünk, 4-en vagyunk benne, régi iskolatársak. Az egyik lány nemrég férjhez ment. Tudni kell róla, hogy csinált pár olyan dolgot, ami nekünk nem igazán tetszett. Pl. nem jött el az egyik lány 30. szülinapjára, mert nyírta otthon a füvet, a közös "randikat" is sokszor lemondta piszlicsáré okokkal stb. Na mindegy, ha már esküvő, természetes volt, hogy ott leszünk. Tudni kell,hogy az a barátnőnk, akinek volt a 30. szülinapja eléggé mérges azóta is, ill. ez egy szálka maradt benne. A férjében még jobban.

Kitaláltuk,hogy közös borítékban adjuk a pénzt, mert azt kértek. Előre megbeszéltük,hogy ki mennyit ad. A férjem és én adtunk volna a legtöbbet, de ez nem is gond, mi minden barátunk esküvőjére ugyanannyit adunk, egy másik barátnőnk egyedül jött volna, ő is mondta,hogy 10 ezret tud adni. Róla tudni kell,hogy szegény kb. 6 munkahelyen dolgozik,hogy eltartsa magát, neki tényleg nehéz volt kispórolni a pénzt. Sajnos én pont aznapra úgy lebetegedtem,hogy lázam lett, alig éltem, így kénytelenek voltunk lemondani. De a másik két barátnőm és ugye az egyiknek a férje elmentek. Az esküvő előtt találta ki a barátnőm férje,hogy ők mégsem adnak ketten 10 ezret, mert még mindig haragszik a menyasszonyra a szülinap miatt, elég oda 5 ezer. Persze a közös borítékba! Szegény szingli barátnőm meg csak pislogott, mert nyilván gondolta,hogy ez úgy fog lejönni,hogy ő adott 5 ezret, a párocska meg 10 ezret. Felhívott egy hét múlva,hogy őt ez zavarja, mert nyilván nem akarja,hogy a fiatal pár azt gondolja,hogy sóherkedett velük szemben. Mondtam,hogy írja meg a menyasszonynak nyugodtan,hogy ő 10 ezret adott.

De nem is ez a gond, hanem,hogy a barátnőm férje közben jól berúgott, evett, ivott, jóval többet, mint mondjuk 2500 forint. És azóta is hangoztatják ezt, hogy de jó volt a lagzi, mennyit ittak stb. Megmondom őszintén engem ez nagyon zavar. Én ezzel úgy vagyok,hogy ha ennyire haragudtak a menyasszonyra, akkor miért nem mondták le a lagzit. De ha már elmennek, akkor illik annyit odavinni, amennyit megiszok, megeszek. Meg azt is bánt,hogy őket nem zavarta a közös boríték, meg hogy úgy fog tűnni,hogy ők adták a több pénzt.

Valahogy nem tudok ezen túllendülni, mert minden alkalommal eddig felkerült szóba a lagzi, meg hogy milyen jó volt. De nyilván vitát sem akarok. Ti mit tennétek? Lenyelnétek, vagy óvatosan egyszer elmondanátok a véleményeteket?

2014. jún. 20. 11:02
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:

De, mi a szánt összeg feléből veszünk ajándékot, vagy odaadjuk borítékban. Még nem döntöttük el, mert két hét múlva tudunk a párral találkozni!

Itt most nem az a lényeg,hogy kell-e adni vagy nem. Ők pénzt kértek, ez van! És nyilván azt én is tudom,hogy mondjuk egy 10-est senki nem eszik-iszik le, de 2500 forintit azért bőven. Sőt! És más lenne a sztori, ha ők eleve ennyit tudtak volna adni.

2014. jún. 20. 11:23
 12/45 anonim ***** válasza:
60%

Ők a te baráti köröd, nemde?

A barátait mindenki maga választja. Az én barátaim korrekt emberek, legalábbis szerintem. Te kibeszéled a barátnődet, illetve a barátnőd férjét, és nem tetszik neked a viselkedése. Itt felmerül a kérdés, hogy miért ilyen barátokat választasz, ha ennyire más az értékrendetek? Ha pedig korrekt arcnak tartod őket, akkor miért panaszkodsz?

Ja, és te küldtél pénzt, ha már nem tudtál elmenni az esküvőre? Nem? Akkor talán nem azzal kéne foglalkozni, hogy más mennyit adott, ha te egy fillért sem fizettél. A barátnőd csak akkor érdemel pénzt esküvői ajándékként tőled, ha te is eszel-iszol, sőt esetleg be is rúgsz a lagziján?

Nézzél már magadba kérdező.

2014. jún. 20. 11:24
 13/45 anonim ***** válasza:
51%
A szingli barátnőd belement ebbe, késő bánat. Mondhatta volna akár az utolsó pillanatban is, hogy ő mégis külön borítékban ajándékoz, a félreértések elkerülése végett. Ő azt választotta, hogy nem konfrontálódik akkor a párral, most meg problémázik. De akkor is az ő döntése volt. Utólag felhívni emiatt a menyasszonyt, az meg olyan kicsinyes dolog. Az említett pár jellemtelen, de ő meg hagyta, hogy bele vonják egy helyzetbe. Mindenkinek nem lehet megfelelni, máskor majd előre gondolkodik, hogy kinek akar jobban megfelelni....:(
2014. jún. 20. 11:26
 14/45 A kérdező kommentje:

Mint írtam, mi még így is adunk pénzt vagy ajándékot. Számomra ez nem is kérdése, hiszen attól még,hogy nem voltunk ott, csak férjhez ment egy barátnőm.

És nem kibeszélem a barátnőmet és a férjét, mert ilyen helyzetben még eleve nem is kerültünk velük szerencsére.

Csak kíváncsi voltam,hogy mást zavarna-e egy ilyen helyzet. Mert mondom, még mindig azt emlegetik,hogy hogy berúgtak, meg milyen jót ettek még otthon a csomagolt kajából!

2014. jún. 20. 11:27
 15/45 A kérdező kommentje:
Szegény belement, mert indulás előtt kb. 20 perccel találta ki ezt a másik férje. Mondta,hogy hirtelen köpni-nyelni nem tudott, utána meg már indultak!
2014. jún. 20. 11:29
 16/45 anonim ***** válasza:
74%

kedves kérdező, neked egyszerűen azzal a párossal van bajod, és keresed hol köss beléjük (mindamellett az eljárásuk nem korrekt)

mi a tanulság? egy borítékban lóvét közösen csak akkor adunk, ha egyforma összeggel járult hozzá mindenki ... az nonszensz, hogy ki ennyit, ki annyit ad, és közösen kerül átadásra

2014. jún. 20. 11:29
 17/45 A kérdező kommentje:

Abban igazad van,hogy annyiban van bajom a párral,hogy egy éve nem tudják magukat ezen a szülinapos dolgon túltenni, és ezt mindig el is mondják,ha összejövünk. De én még ezt is megértem, csak akkor ha ennyire haragszom valakire, akkor mondjam meg, amikor hozza a meghívót, hogy bocs, de nem mennénk el.

Egyébként én sem értem,hogy nem azonos összegnél,hogy jön képbe a közös boríték!

2014. jún. 20. 11:31
 18/45 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem is az lett volna a legtisztább, ha mindenki külön adja, és igenis bunkó volt a párocska: vagy nem megyek el az esküvőre, vagy legalább annyit adok, hogy ne legyek veszteséges a házasulandóknak.

De hát nem véletlenül szokták mondani, hogy közös lónak túros a háza.

2014. jún. 20. 11:34
 19/45 anonim ***** válasza:
15%
Rendben kérdező, de még mindig nem értem, hogy te személy szerint miért foglalkozol ezzel. Az ő dolguk, miért kell ebből problémát csinálnod? Nem a te ügyed, szerintem maradj ki belőle és söprögess a saját házad táján.
2014. jún. 20. 11:36
 20/45 anonim ***** válasza:
58%
Én értelek. Nálunk is nemrég volt esküvő a baráti csapatból, (van 1 szingli lány is)de mivel mindenkinek saját élete van, külön borítékban adtuk, és ráírtuk hogy X és Y . Mindenki annyit adott, amennyit akart, vagy tudott, és nincs belőle gond. Nyilván mivel 100 éve együtt vagyunk, kb tudjuk, ki mit engedhet meg magának, ezért nincs sértődés.
2014. jún. 20. 11:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!