Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak a gyerekemmel?

Mit csináljak a gyerekemmel?

Figyelt kérdés

Van egy most 18 éves fiam, most fog érettségizni. Vagyis már ebben sem vagyok olyan biztos... egyedül nevelem, az apjával nem állunk kapcsolatban így magamra vagyok utalva és a tanácsokra!

Valamikor az idei tanév elejétől kezdődött a probléma, de inkább fokozatosan alakult ki. Nagyon okos gyerek, a családban sokan támogatják, hogy továbbtanuljon, de ő jelenleg buliból buliba jár, lerészegedik, iszik, nem tudom, milyen táraságba járhat amiről én nem is tudok! Nem érdekli a tanulás, azt mondja, otthagyja a sulit, le sem érettségizik! Pedig most ebben az évben nagyon fontos lenne kitartani és tanulni, legalább!

Ha a tanulás jön szóba, folyamatosan marakodunk szinte, nem lehet jobb belátásra bírni! Fogalmam sincsen, mit tehetnék ilyen helyzetben, mert csak az ő javát akarom, de nem lehet vele megértetni semmit! Úgy érzem beleőrülök ebbe, hogy szeretnék segíteni, de nem tudok, ha egyszer nem mondja el, mi a baja!

Mi lenne a megoldás?

2010. jan. 3. 19:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Igen, látnád, még ha először nem is tudod, hogy mit látsz. Ha drogozik, akkor sokszor indulatos, kiszámíthatatlan. Időnként sokat, főleg nappal alszik, éjszaka tekereg. Rendszertelenül eszik. Nem törődik a környezetével. Rendetlen. Figyelj, hogy nincs-e megmagyarázhatatlanul sok pénz nála. (Biztos, hogy dolgozik érte, vagy beszervezték terjesztésre.)

Nagyon együtt érzek veled.

2010. jan. 4. 10:56
 12/13 anonim ***** válasza:

Ez nagyon rossz. Én is most állok érettségi előtt és szeretnék néha kirúgni a hámból, elengedni magam és tenni az érettségire, de akkor anyuék biztos kidobnának az ablakon. Tavaly évvégén engedtem el magam elég rendesen, mindent csináltam, csak nem tanultam és anyu olyan szigorú volt velem, hogy rögtön észhez tértem. Nem nézhettem tvt, nem gépezhettem, nem mehettem sehova, suliba is értem jött. Azért csinálta ezt, mert ugye 11.-ben az évvégi jegyek már beleszámítanak a pontszámokba és nekem meg volt ilyen matek kettesem, meg töri hármasom, szóval nagyon szarul álltam. Ha a sarkadra állsz és határozott vagy vele, akkor majd megérti, hogy most a jövője múlhat ezen. Ne légy vele toleráns, majd később megköszöni, hogy nem hagytad elkallódni.

18L

2010. jan. 4. 12:09
 13/13 anonim ***** válasza:
Kemény dió. Én lehet, hogy a helyedben nagyon komoly szigorításokat ennék. Ha nem jár suliba, menjen dolgozni, adjon haza rezsi,és kajapénzt, így legalább kevesebb jut szórakozásra. Lehet,hogy ez szörnyen hangzik de tanulja meg minek mi az ára. Igen is eltiltanám a nettől, stb. Ha "hamar" akar felnőni, ám legyen de ne csak a buli részét tapasztalja meg hanem az igazi valóságot is.
2010. jan. 5. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!