Mit tegyek ha senki sem támogat lelkileg, hanem mindenki csak bánt?
Karácsony előtt volt egy abortuszom. 2 éve vagyunk a barátommal, gyógyszer mellett lettem terhes. (másfél éve szedem). 19 évesen nem akartam megtartani, hisz mire föl?! Szóval, a szüleim mondták, vetessem el. Egyetértettem velük. Hisz a főiskola mellett nem tudnék annyit keresni (pláne nem kisbaba mellett), hogy az ő költségeit fedezzem. Szóval, 22.-én megvolt az abortusz. A Karácsonyom szörnyű volt, bár a kedvesem velem volt, próbált vigasztalni. Ma indult vissza, mivel külföldön dolgozik. 2 hetente jár haza, szerencsére az ünnepekre itthon volt. A szüleim úgy tesznek, mintha semmi sem történt volna. (Kértem, hogy ők és a barátom felesben fizessék ki az abortuszt, nem ők egy fillért se fizetnek ki.) A nővérem (havi talán 2x találkozunk) szerint egy qva vagyok. A nagyszüleim nem is tudnak róla, és a barátaim közül is csak ketten tudják. Nem akartam, hogy sajnáljanak, vagy menjen rólam a pletyka, így az iskolában sem tudja senki. Holnap oda is kell mennem, de lelkileg nem vagyok rá felkészülve. Sírok, ki vagyok borulva. Úgy érzem, embert öltem, nem tudok elszámolni a lelkiismeretemmel.
Köszönöm, hogy elolvastad. Picit jobb, hogy kiírhattam magamból. 19L
Nem öltél embert. Egy sejtcsomó (bocsánat de sokan komolyan eltúlozzák) nem ember, és nem ért többet mint a te és mások élete aki elromolhatott volna ha megtartod. Csak ugye a többség elvárja hogy nézd gyilkosságnak amit tettél de nem az! A magzatok nagy százaléka elmegy magától is, úgyhogy meg sem tudják! Akkor az mi? És aki spirált használ vagy gyógyszert vagy bevesz egy 72 órás tablettát az mind gyilkos?? Feltéve hogy ismeri a működési elvüket...
Úgyhogy szerintem semmi okod a szomorúságra, inkább felejtsd el. Most lehet hogy le fognak pontozni, de én legalább nem vagyok bezárva a társadalom elvárásaiba.
Szia!Ne szomorkodj,gondolj arra,h tényleg nem a te hibád,te mindent megtettél az ellen,h terhes legyél,és innentől tényleg nem hibáztathatod magad(sajnos tabletta mellett is előfordulhat-hallottam már néhány ilyen esetet,egészségügyis vagyok).Azért az jó,h a barátod melletted áll,a szüleid meg,hát...inkább hagyjuk.A nővéredet meg nincs jogom bántani,ezért inkább nem fejtem ki róla a véleményemet,de szép kis testvér,mondhatom...mellett kellene h álljon,nem h még OK NÉLKÜL ilyet mondjon rólad.Ne foglalkozz vele meg a véleményével,sztem te sokkal értékesebb ember vagy.
20/L
A szüleid ugyanúgy gyászolják most a meg nem született unokájukat.Ugyanúgy lelkiismeretfurdalásuk van.Mit kellene szerinted csinálniuk?
A párod dolgozik,ergo volt pénze kifizetnie a beavatkozást.E részéhez a szüleidnek semmi közük nincs.
Szerintem pedig menj suliba,emberek közé!A begubózástól még rosszabb lesz minden!Ne akarj jobban magad alá süppedni!Biztos nehéz, de büszke lehetsz magadra,hogy a nincsen semmire nem vállaltál egy gyereket,mint jó páran!Felelősség teljes döntés volt egy felelősségteljes lánytól!El jön az az idő mikor érzed majd hogy vállalhatod és nagyon boldog anyuka lesz belőled!Most csak előre nézz,az eddig kitűzött és elért céljaidat ne add fel, folytasd a főiskolát, próbálj előre nézni és ne hátra!
a szüleidnek pedig adj időt lelkileg biztos nekik is nehéz, és nem is csak a meg nem született unoka miatt, hanem elsősorban a te lelkivilágod sérülése miatt!Ők pontosan tudják mit érezhetsz, és szeretetből nem feszegetik a témát!de ha
te úgy érzed neked könnyebb lenne ha beszélnétek róla, nyiss te feléjük és akkor érzik majd hogy nem a hallgatás, hanem a beszélgetés segít a lelkednek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!