Gyógypedagógusok! Hogy döntöttétek el hogy ezt a szakmát választjátok? Én ez szeretnék lenni már régóta, de mindenki mondogatja hogy nem fogom bírni lelkileg, ki fogok készülni a sok sérült gyerektől stb. Kezdik elvenni a kedvem az egésztől.
Figyelt kérdés
2010. ápr. 4. 20:16
1/10 anonim válasza:
Én látássérültekkel foglalkozom, és egyáltalán nem készít ki.Inkább feldob, hogy tehetek értük valamit.
2/10 anonim válasza:
Szia! Anyukám már több, mint 30 éve a szakmában van, és elég jól bírja. Ő mozgásórákat tart ezeknek a gyerekeknek. Igaz, sokszor fáradt, de szereti. Szerintem csak elhivatottság kérdése. Ha a közeledben van gyógypedagógia, kérd meg az igazgatót, hogy engedje meg, hogy hadd nézhess be pár órára, mert érdekelne. És meglátod, mennyire érintenek mélyen az ott látattak! Sok sikert!
3/10 A kérdező kommentje:
sajnos ez egy kisváros, nincs ilyen hely. a kórházunkba se tudok nyárra önkénetesnek menni (gyerekekre vigyázni, játszani velük), mert egyszerűen nem válaszolnak a kórházból.az meg hogy feljárjak Pestre minden nap, elég költséges lenne számomra.
2010. ápr. 4. 21:04
4/10 anonim válasza:
Én értelmi sérültekkel/autistákkal foglalkozom. És mindenki ugyanezt mondogatta nekem is, ha szereted őket és elhivatott vagy nem fog kikészíteni, fáradt leszel, mert folyamatos karbantartást igényel majd a tudásod, mindig nyugodtnak kell lenni,mindig mosolyogni, és mindig ezer felé figyelni. De ha szereted és akkor hidd el, hogy élvezni fogod a dolgot.
5/10 anonim válasza:
A sérült gyerekek is gyerekek (csak mások, mint a többség), és a gyógypedagógus is pedagógus. Mit szólnának ugyanezek az emberek, ha tanári szakra mennél?
6/10 A kérdező kommentje:
amiatt féltenek, hogy lelkileg azért megterhelő, látni magatehetetlen vagy "csak" sérült gyerekeket, és foglalkozni velük. alapjában véve a gyerekekkel szeretnék foglalkozni, de nem sima tanárként, többet szeretnék tenni értük.
2010. ápr. 5. 17:50
7/10 anonim válasza:
Azt már felejtsd el, hogy magatehetetlenek nem azok, csak kicsit bonyolult számukra ez a világ, a te dolgod, hogy megtanítsd őket élni bennük. Hogy mennyire megterhelő azt pedig csak te tudhatod, ezt szerintem mindenkinek magának kell éreznie.
8/10 anonim válasza:
Szia, én már sokszor találkoztam különböző típusú fogyatékosokkal, és utánaolvastam, sokat foglalkoztam a témával. Megszoktam, hogy nem minden ember lát, hall, nem mindenki tud járni, vagy beszélni, vagy vannak, akik felnőttként is gyerekek maradnak, és hogy vannak, akiknek idegen ez a világ. Már nem ijedek meg tőlük, és nem sajnálom le őket, hanem el tudom fogadni mindegyiküket.
9/10 anonim válasza:
Az emberek azért szoktak sajnálkozni, mert valahol magukat képzelik a sérült helyére, és úgy érzik, hogy nem tudnának úgy boldogulni. Pedig ha úgy esne, akkor tudnának rajtuk segíteni, és éppen a gyógypedagógusok azok, akik segítenének az adott állapotból a lehető legtöbbet kihozni. Fogd fel így, és akkor majd nem fog szíven ütni a sérült gyerekek látványa, mert tudsz majd segíteni rajtuk.
10/10 anonim válasza:
Szia! Ha gondolod, válaszd a tanulásban akadályozottakat. Rajtuk külsőleg nem veszel észre semmit, csupán enyhe értelmi fogyatékosok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!