Az exapósom barátnője felrakott 3 képet az 5 éves kislányomról a facebookra, aki a képeken csak egy szál bugyiban van. Szívem szerint levetetném, de most vagyunk egy nagyon küzdelmes válás közepén, és én a gyermek miatt igyekeznék jó viszonyt ápolni az exemmel és a családjával is, tudom hogy megsértődnének. Ráadásul az új barátnővel van a képeken a kislányom, szerintem azt gondolnák, hogy ezért "hisztizek". De már több ismerősöm is szólt, akik szintén látták a képeket, hogy nem túl szerencsés. Egy ismerősöm és édesanyám is felajánlotta, hogy szól helyettem nekik. Nem is értem a volt férjem, soha nem raktunk fel ilyen képeket a gyerekről, még kis baba korában sem. Ő is látta a képeket és le is "lájkolta".
Ha ennyire nem tudnak viselkedni, akkor pedig szemét módon, de a perben is használd fel, hogy meztelen képeket raknak fel a gyerekről az internetre.
2014. jún. 13. 10:24
12/21 anonim válasza:
A face-nak való jelentés nem nyilvános, nem is derül ki, ki kifogásolta.
Kérj meg pár ismerőst, hogy tegyék meg ők is, én is megtenném ilyen helyzetben, bárkinek!
2014. jún. 13. 10:25
13/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Felhívtam a volt férjem, hogy látta-e a képeket. Azt mondta Ő semmi kivetni valót nem lát bennük, mert nem látszik az egész teste. Az egyik képen valóban ül, de van egy kép ahol fekszik az ágyon háton. Az zavar a leginkább. De azt mondta, ha kérem leszedeti. Nem is értem, a saját anyukám nem rak fel a gyerekről úgy képet, hogy ne kérdezne meg. Ja, és a férjem azt is mondta, hogy nem nyilvános, csak az láthatja aki a nőnek ismerőse. De mondom már ketten meg is osztották, így már azok ismerősei is láthatják. Komolyan nem értem az embereket a csapból is ez folyik, hogy a pedofilok "paradicsoma" a facebook.
2014. jún. 13. 10:28
14/21 anonim válasza:
Mindenkepp szedesd le vagy jelentsd te a facebooknal. Plusz megkerhetsz ismerost is, hogy jelentse. En is megtennem!
2014. jún. 13. 10:42
15/21 anonim válasza:
Jó, hogy az exférjednek szóltál és nem közvetlen az apóséknak.
De egyébként abban se látnék kivetnivalót, ha nekik szóltál volna.
Azt pedig, hogy ne azt feltételezzék, hogy féltékenységből szólsz, úgy előzhetted volna meg, hogy nem azt mondod, hogy "szedjék le a fotókat", hanem hogy "legközelebb csak olyat tegyenek fel, ahol ruhában látható a gyerek, mert nem szeretnéd, hogy pedofilok gyűjteményében landoljon". Ezt meg kell hogy értsék...
(Egyébként engem eleve az is zavarna, ha rendszeresen pakolnának fel róla képeket. Sosem értem mért kell családi fotókat közzé tenni. Elég 1-1 profilkép, és ennyi...)
2014. jún. 13. 10:53
16/21 A kérdező kommentje:
Végül is megkérdeztem, hogy mi a véleménye, mondtam, hogy én nem tartom jó ötletnek, és hogy míg együtt voltunk mindketten azt az elvet vallottuk, hogy nincs helye ilyen képnek a gyerekről az interneten. Lehet, hogy most már túl aggódósnak gondoltok, de én annak se örülök, hogy egy szál bugyiban volt az apósom szülinapi buliján, ott készültek a képek pár hete. És régen ebbe is egyetértettünk, egy kis pántos felsőt vagy egy könnyű ruhácskát mindig ráadtunk. Nem tudom, engem zavar. Igen, és annak se örülök, hogy a gyerekről össze-vissza pakolnak fel képet.
2014. jún. 13. 11:00
17/21 anonim válasza:
Végül leszedte a képet?
Én a helyedben ahhoz a megoldáshoz fordulnék, hogy jelenteném. Teljesen névtelen, és ha még megkérsz privát üzenetben pár barátot, hogy jelentsék, a Facebook intézkedik. Tehát nem fogják (egyértelműen) tudni, hogy te voltál, vagy csak egy arra járó személy, akinek szúrja a szemét a fotó.
2014. jún. 13. 15:40
18/21 anonim válasza:
Mi nem vagyunk rajta azon az idióta oldalon, de a rokonoknak is szóltam, hogy magukat a gyerekkel ne rakják fel. Pedig azok rendes normális, nem bugyis képek. Senkinek semmi köze a gyerekemhez, meg hogy mikor mit csinálunk. Ezt soha nem fogom tudni megérteni, miért kell csinálni.
2014. jún. 13. 15:51
19/21 A kérdező kommentje:
Nem, még nem szedték le. Abba maradtunk a volt férjemmel, hogy este még beszélünk róla, de mint megtudtam már egy közös ismerősünk is szólt neki tőlem függetlenül. Az a baj, hogy nagyon kemény a harc gyerekért, és addig nem akar elköltözni amíg nincs végzés (ki tudja mikor lesz) és persze én se mehetek, vagyis mehetnék a gyerek nélkül, de úgy meg eszembe sincs. Mivel együtt lakunk többet nyelek a békéért mint kéne, hogy a gyereket minél kevesebb feszültség érje. Ha ez nem lenne már rég közöltem volna a nővel, hogy azonnal szedje le a képeket. Az is bennem van, hogy direkt provokálnak, hogy balhét szítsanak. (volt már rá példa sajnos)
2014. jún. 13. 16:25
20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy ennyien adtatok tanácsot. Gondoltam tartozom annyival, hogy megírjam, leszedik a képeket. Ezt még csak egy közös ismerőstől hallottam, így nem tudom, mennyire vagyok én most a "szemét exfeleség", de inkább legyek az, mint hogy ilyen képek legyenek fent a kislányomról.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!