Sógornőm utál. Hogyan dolgozzam ezt fel?
Annak ellenére, hogy igazad van, én tudom sajnálni a sógornőt.
Sajnos az irigység ugyan olyan érzelem mint a többi, nem lehet azt mondani, hogy márpedig én nem leszek irigy, mint ahogy nem lehet azt mondani, hogy márpedig szerelmes leszek.
Én még kiskoromban éltem az egyik barátnőm árnyékában és sokkal boldogabb vagyok, mióta nem én vagyok XY név nélküli barátnője. Sajnos vannak olyan kapcsolatok amikor jobb ha külön megy az ember, főleg ha az a másiknak (lelki) kárára megy.
Ha ő kevesebbnek, alsóbbrendűnek érzi magát melletted, akkor hagyd elmenni.
Lehet, hogy nem éreztetted vele szánt szándékkal, de lehet, hogy neki azok a dolgok hiányoznak az életéből, ami neked nem számít (pl. pénz). Te meg erre azt mondod, hogy nem az a fontos. Hát lehet a pénz nem boldogít, a pénz hiánya még kevésbé.
Ha nem boldog melletted, akkor hagyd 'szakítani'. Kezeld a helyzetet úgy, mint egy válásnál. Annyit azért próbálj vele megbeszélni, hogy a gyerekekkel találkozhasson, ha ennyire szeretik a te gyerekeid.
Nekem nagyon szimpatikusa a hozzáállásod. Nem az az első reakciód, ha valaki megbántott, hibát követett el ellened, hogy pufogj, meg verd a melled, hogy te milyen fantasztikus ember vagy, hogy merte egyáltalán, hanem veszed a fáradtságot, hogy megpróbáld megérteni, hogy esetleg mi vezetett idáig.
Én remélem, hogy a barátnőd idővel rájön, hogy nem volt igazságos veled és bocsánatot kér. De ha tényleg ennyire frusztrálta ez a helyzet, hogy kevesebbnek érezte magát nálad, akkor jobb, ha hagyod elmenni.
Ezen nincs mit feldolgozni, mert ez eegy személyes érzés, nem pedig egy trauma.
Utál, akkor utál. Az ő dolga. nem lehet és nem kell mindnekit szeretni - de neked sem ám!
Kerüld el, amikor csak lehet, a férjedet engedd el a tesóhoz, de te ne menj a közelébe se. ne köszöntsd fel, nézd üvegnek és ne foglakozz a létével sem.
Én ezt teszem, mert mindkét - rendkívül önző és buta - sógornőm utál. Én nem vesztegetem az időmet és az energiáimat arra, hogy visszautáljam, mert akkor is vele foglalkoznék, nem a magam dolgaival. Inkább azt teszem, amit neked leírtam. A létük sem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!