Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most ezzel mit kezdjek?

Most ezzel mit kezdjek?

Figyelt kérdés
16/L Elváltak a szüleim anyuval élek,van egy nővérem aki már nem velünk lakik mert felnőtt.Anyának vannak fura szokásai,például evés közben csámcsog,semmit nem ad magára,utál takarítani,de velem ordibál hogy takarítsak...Ma reggel találtam egy sz@rdarabot a wc mellett,és nem kamuzok,.!Nem szóltam neki mert azért is mérges lett volna,ugyhogy inkább eltakarítottam:-S....Szeretem meg minden,meg az anyám,de ebből elegem van hogy ilyen!!Tudom hogy nem változtathatom meg,ne oltsatok le,inkább segtsetek,hogy mit tegyek!
2010. jan. 2. 15:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Valahogy mégis csak változnia kellene,így nem lehet élni.Apránként hátha tud valamit változni.Ez már akkora igénytelenség,hogy én lehet el is mennék tőle,ha lenne hová.
2010. jan. 2. 15:52
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen leülnék vele beszélni, hogy az együttélésnek vannak szabályai, amiket jó lenne mindkettőtöknek betartani ahhoz, hogy jól érezzétek mindketten magatokat. ha meg nem hajlandó a komprumisszumra, akkor valamilyen szankciót alkalmaznék. pl. nővéredékhez nem mehetsz végső esetben?
2010. jan. 2. 15:53
 3/14 anonim ***** válasza:
60%
Még bírd ki azt a 2 évet...
2010. jan. 2. 15:54
 4/14 anonim válasza:
100%

Húh elég nehéz lehet neked... Az én anyummal is voltak/vannak problémák, de ennyire azért nem durva bár ő is utál takarítani és mindig velünk ordított, h csináljuk meg. Nálunk az volt a megoldás,h 19 éves koromban elköltöztem otthonról. Azóta ő is máshogy látja a dolgokat, jobb a kapcsolatunk is, de sajna a régi, rossz szokásai megmaradtak... Nem tudnál vele beszélgetni? Ne mondd meg nyíltan,h mik a bajaid vele, (pl a wc-s esett) de nyugodtan kedvesen beszélj vele, hangsúlyozd, h mennyire szereted... Beszéld meg vele, hogy mi lenne, ha beosztanátok a házimunkát, hogy ne kelljen egy valakinek beleszakadni stb. Hát a csámcsogás... Sajna az még nehezebb ügy, mert lehet, h megsértődne, ha előhoznád a témát...

De azért minden jót kívánok, remélem sikerülni fog!!!!

2010. jan. 2. 15:57
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Elég nehéz eset nem is tudok tanácsot adni mint azt hogy beszéld meg vele a problémákat!
2010. jan. 2. 16:02
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha vannak nagyszüleid v rokonaid,kérj tőlük segítséget...megpróbálhatsz beszélni anyukáddal,de sztem a szülők mindig "okosabbak" a gyereknél.Én már 20éves vagyok,hasonló cipőben jártam(csak nekem anyukám alkoholista-ha szépen beszéltem vele,ha leordítottam,mit sem segített)mára meguntam és a nagyszülőknél lakom(választhattam: v engem is tönkre tesz lelkileg v mennem kell oda,ahol most vagyok)
2010. jan. 2. 16:05
 7/14 anonim ***** válasza:
66%
Hát nembizos,hogy segít de probálj olyan lenni mint ő de ne teljesen,ha ordibál akkor te ordibálj vissza meg hasonlók.
2010. jan. 2. 16:14
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Sztem nagyon hosszu ido lenne megvaltoztatni... en is osztom azt a velemenyt, h beszelj a növereddel vagy mas rokonoddal hatha ök tudnak segiteni. Esetleg ha mész fosulira tanulni, javaslom a kollegiumot vagy alberletet (ahhoz mar csak 2 ev kell). Sztem ne kezd el vele vitazni, inkabb takarits ki és elözd meg, h üvöltsön. Nagyon nehez a lelki megalaztatast elviselni tudom, de bird ki valahogy és menj el otthonrol mielobb.
2010. jan. 2. 16:18
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Az nem megoldás, hogy kivárod, amíg 18 leszel és elköltözhetsz, aztán rögtön otthagyod őt. Elhiszem, hogy rossz lehet, de ha a család összefog, meg lehet oldani.
2010. jan. 2. 16:43
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

15:54 a 18adik életévvel nem fog semmi varázsütésre megoldódni... Nagyon elegem van már az oylan válaszokbólamik azt tanácsolják, hogy várj amíg 18 leszel és menj világgá.

Érdekes... betöltöttem a 18at és mégse lett varázsütésre lakásom, munkám, önálló életem. Még érettségim sincs! Diákmunkából, amit suli mellett vállal az ember még lakbérre sem telik, nem hogy egyen is az ember. Márpedig továbbtanulni muszáj! Különben soha nem lesz rendes munkád.

Kérdező, nehogy halgass erre a könnyelmű, ostoba tanácsra! Az intenet másik végéről, könnyű így osztogatni az ész. Valószíbűleg a válaszadó soha nem tenné azt amit tanácsolt...

Anyukád csúnyán elhagyta magát, valószínűleg nem látja értelmét, hogy adjon magára, mert nincs egy férfi akinek tetszeni akarna. Valahogy ki kéne szakítani a szürke hétköznapokból, visszahozni az igényességét.

Esetleg elvihetnéte valahova a nőváéreddel, vaami kiöltözősebb helyre, szórakozni. Aztán mikor felvidült ketten leültök és beszéltek a fejével. Meggyőzitek, hogy ez így nem mehet tovább, aztán szépen kitakarítotok, és megígértetitek vele, hogy iylen szép rend lesz mindig.

A jókedvű lesz és látja, hogy emnnyivel jobb tisztaságban ékni, akkor talán új erőre kap.

2010. jan. 2. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!