Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nemsokára kisgyerekünk születi...

Nemsokára kisgyerekünk születik. Ki dönthet a vele kapcsolatos kérdésekben?

Figyelt kérdés
Ha az anya és az apa nem tud megegyezni abban, hogy például, kivigyék-e a kicsit a levegőre, vagy sem. Vagy hogy milyen pelenkát használjanak. Mit egyen, mit ne egyen. Akkor ki fog dönteni? Ne mondjátok, hogy beszéljük meg, mert én arra vagyok kíváncsi, hogy amikor nem tudunk megegyezni valamiben, akkor kinek a szava döntő?

2014. jún. 11. 12:28
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
74%

Bocs, most látom, hogy nemsokára megszületik.

És ti most babavárás közben ezen vitáztok?

Vagy csak neked vannak ilyen gondolataid?

2014. jún. 11. 13:09
 22/30 anonim ***** válasza:
39%

Egy anya általában ösztönösebben megérzi mi a jó a gyerekének és talán nagyobb érzéke van hozzá, de minden döntésnek közösnek kell lennie és mindkét szülőnek totálisan egyforma döntésjoga van mindenben.

Szavaidból számomra az derül ki, hogy saját tulajdonodnak tekinted a gyereket aki még meg sem született. Óva intelek, hogy sürgősen változtass a hozzáállásodon, mert az ilyen anyák nevelnek általában "anyuci egyszem kicsi gyerekét", az ilyen anyák engednek a legkevesebb utat a gyerek saját személyiségének és akaratának és az ilyen anyák lesznek leghamarabb gyermeküket egyedül nevelő szülők. Nem minősíteni akarlak, félre ne értsd, csak ha ilyen kérdés már az eszedbe jut, akkor nagyon nem jó úton jársz és még az elején jó ha tudod, hogy jobb lenne változtatni néhány gondolatodon, dolgodon...

2014. jún. 11. 13:14
 23/30 anonim ***** válasza:
30%

14.

Persze, hogy legyen. De a szoptatás pont nem az, ahol apu dönthet. Ritka az az anya aki nem akar egyáltalán szoptatni, de ha tényleg nem akar, apu akár fejre is állhat, nem rajta múlik.

2014. jún. 11. 13:15
 24/30 A kérdező kommentje:
A környezetemben azt látom, hogy általában nem magasztos nevelési elveken vitatkoznak a szülők, hanem - séta körben adjunk a gyerekre sapkát, vagy ne - szintü kérdések okozzák a legtöbb torzsalkodást.
2014. jún. 11. 13:31
 25/30 anonim ***** válasza:
67%

Ja, a "vanrajtasapka-nincsrajtasapka" örökérvényű konfliktusforrás.:)))

Mondd csak, abban meg tudtok egyezni a férjeddel, hogy hova menjetek a hét végén? mi legyen a vacsora? melyik filmet nézzétek meg? milyen színű szőnyeg legyen a nappaliban?

Mert ha igen, akkor majd csak megegyeztek a gyerekkel kapcsolatos kérdésekben is. A túlzott aggodalmad az állapotodnak tudható be. Habár én tényleg nem találkoztam soha olyan kismamával, aki ilyesmiken aggódott volna, mint te.

2014. jún. 11. 13:47
 26/30 Őszödi Ferenc ***** válasza:
100%

Az anya, a nő szava dönt.

Magyarázat:

- Drágám, ki kellene vinni a babócát a levegőre!

- Hát akkor vigyed, mit bánom én...

- Drágám, szerinted X vagy Y pelenkát vegyünk a Panninak/Tibikének?

- Nekem marhára mindegy...

- Drágám, almás, vagy banános bébiételt vegyünk a gyereknek?

- Nem tudom, hozzál valamit...

2014. jún. 11. 14:26
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
A férjem másfajta pelenkát kedvel, mint én, úgyhogy egyszerűen mindkettőből ki van téve és mindenki abba csomagolja a gyereket, amelyiket szereti. A babának meg hótmindegy, hogy mi van a sejhaján, amíg az száraz :)
2014. jún. 11. 16:10
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

anyaként általában én döntök ezekről a piti dolgokról

lévén én vagyok vele egész nap

apának teljesen mindegy h milyen pelenka, milyen bébiétel, miben van a gyerek, stb....

de ha pl másik babakocsi kell akkor ráhagyom h melyik legyen - persze az irányelveket elmondom lévén én tologatom benne :-)))

2014. jún. 11. 16:34
 29/30 anonim válasza:
Ezen kàr vitàzni, mert majd eldöl minden a gyakorlatban! Pl mi kezdtük az X pelussal, a baba nyakig kakis lett, de szó szerint :-) , minden alkalommal lehetett cserélni a ruhácskát is, váltottunk Yra, az bevált! Mi egyen? Amit majd hajlandó lesz! Az enyém nem ette meg az otthoni kaját, amit én készítettem (pedig szerintem finom volt) az üvegest meg kétpofára!
2014. jún. 11. 17:37
 30/30 anonim ***** válasza:

Milyen pelenkát használjanak? Amelyik beválik és nem folyik ki belőle a pisi, általában a gyerek alkata dönti el, tehát a gyerek dönt.

Kivigyék-e a levegőre vagy sem? A gyerekeket naponta levegőztetni kell, kivéve ha nagyon rossz az idő avagy a gyerek beteg. Tehát ez is el van döntve? (majd a védőnő dönt.)

Mit egyen a gyerek? Általában ezt is a gyerek szokta eldönteni, egyéni ízlése van mindnek, ti megegyeztek, hogy almát eszik, ő rád köpi, marad a sütőtök. :) Egyébként a védőnő fog adni ehhez is "használati utasítást" mikor milyen ételeket lehet bevezetni.

A férfiak hozzáállását Öszödi Ferenc már részletesen leírta.

2014. jún. 12. 09:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!