Miért van ennyi rosszindulatú válaszadó ebben a kategóriában?
Ahogy olvasom sorban a kérdéseket az tűnt fel, hogy a válaszolók nagyobbik része nem segíteni akar a kérdezőnek, hanem nekiesik, kioktatja, beszól, stb. Érdemi, intelligens válasz kevés van, azt is lepontozzák. A válaszok aztán veszekedésbe torkollnak és a kérdés szét - offolásába.
Pár éve ez az oldal normális volt, most meg olyan, mintha csomó ember itt élné ki a frusztrációit. Miért?
25-os,
Az oldalt amit en latok, tele van reklammal.
Szerintem a legtöbb ember baja az empátiahiány.
Túl racionálisan gondolkoznak, nem képzelik magukat érzelmileg a másik helyébe. Pl. a nő, aki nem mer lelépni az agresszív férjétől. Neki mik a tanácsok? Költözz el. Nem gondolnak bele, hogy az ilyen nők a saját fejükbe vannak bezárva.
Meg úgy általában a többség szeret ellentmondani a kérdezőnek. Akkor is, ha normálisan teszi fel a kérdést, és igaza van. Ez olyan gyerekkori beidegződés, olyan "csakazértis" mentalitás.
De a kedvencem mégis az, amikor valaki azt mondja: "leírom, hogy velem mi történt". És leír egy nagyon hosszú sztorit, amiben talán egy-két közös dolog van a kérdező problémájával, tehát nem segít, tök más helyzet. Ebből azt szűröm le, hogy nagyon sok embernek nincsenek igazi barátai, akikkel tudnának beszélgetni.
Végül pedig vannak azok, akiket én sem értek. Pl. sok kérdés volt nemrég a gyerekek vs. esküvő témában, ott volt egy 57 - lehet, hogy már kevesebb - százalékos válaszoló, aki mindenkinek, aki a gyerekek esküvőn való részvétele ellen volt, beszólt. Még teljesen normális anyukáknak is, akik mondták, hogy néha jó, ha nem kell a gyerekre figyelni.
Ilyenekből elég sok van, akiket százalékról fel lehet ismerni. Nekik nem tudom, mi bajuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!