Miért hazudják a szüleim, hogy ők nem akartak minden áron nekem diplomát, amikor ők sulykolták, hogy főiskola?
Ha fordítva mondták volna, hogy szakképzésre menj, ne fősulira, akkor most az lenne a baj, hogy hiába a szaktudásod, mindenhová diploma kell...
A diplomád legyen alap, tekintsd ezt úgy, hogy ez van meg ingyen és a szakképzésért fogsz fizetni. Mivel ez utóbbi az olcsóbb, még mindig így jártál jobban.
Kár ezen túráztatnod magad, hogy hazudnak... Lehetővé tették, hogy továbbtanulj, nagyon sokan ennek csak a töredékét sem kaphatják meg a szüleiktől. Inkább nézd a pozitívumot, amit kaptál tőlük, te is jobban éreznéd magad, meg ők is kaphatnának némi megbecsülést, ami jár nekik.
Tanulok is magamtól, amit meg tudok szerezni, de azért a cégek kérik a papírt is leginkább interjún, főleg nőnél, mint én, pasinál nem biztos, de nem annak születtem. :-)
Csak baromira bánom, hogy nem kaptam időben rálátást a tanulási lehetőségekre. :-(
Na mindegy, valahogy csak meglesz, annyiban nem hagyom, csak felhúzom magam, amikor a szüleim a vállukat rángatják, hogy hát ők nem erőltettek semmit... (sajnos de).
Micsoda egetverő problémád van! :(
Másoknak szüleik sincsenek....
Kedves kérdező.
Valahogy én is így vok vele,engem is oda erőltettek egyetemre,pedig eszembe se jutott volna menni oda mivel az ég világon semmit se tanulunk.
Én is mentem volna inkább szakképzésre,programozásból,webprogramozásból,bár nekem most van munkám weboldalakat készítünk ASP.NET-ben.
Kérdező csak nem ELTE-s vagy te is? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!