Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Őszintén: ti is önzőnek...

Őszintén: ti is önzőnek gondoltok minket?

Figyelt kérdés

Tényleg őszinte válaszok érdekelnek, mert a környezetünk egyértelműen elítél minket.

Van egy 2,5 éves lányunk. Egyenlőre nem lesz kistestvére, mert nem szeretnénk egyszerre két nagyon kicsi gyereket.

Emiatt folyton azt hallgatjuk, hogy túl nagy lesz a korkülönbség, nem lesznek jó testvérek, ilyesmik.

2014. jún. 2. 19:28
1 2 3 4
 31/33 Nádszálkisasszony ***** válasza:
Nem vagytok önzők, sőt inkább felelősségteljesek! Tudjátok, hogy nem tudnátok egyszerre két kicsi gyerekkel foglalkozni. A nagy korkülönbség miatt pedig ne aggódjatok, szerintem a nevelésen múlik.
2014. jún. 3. 11:20
 32/33 anonim ***** válasza:

Ez a korkülönbséges dolog hülyeség. Lehet valakinek bejön, lehet valakinek meg nem. Nálunk apuéknál 1 év volt köztük, sose voltak jó testvérek, annyira, hogy a bátyja a halálos ágyán nem látogatta meg édesapámat. Húgom és köztem 4 év van, így felnőttként már elvagyunk, néha beszélgetünk, de iszonyat hamar összeveszünk és amíg együtt laktunk otthon utáltuk egymást. Öcsémmel 12 év különbség van, vele jóban vagyok, húgommal meg nagyon jó a viszonyuk. De ők sokáig egy szobában is laktak, amikor mi laktunk húgommal állandóan csak veszekedtünk. Én magamnak való gyerek voltam. Húgom meg infantilis így könnyebben kijött a sokkal fiatalabb öcsénkkel. Tehát ahogy valaki írta teljesen gyerekfüggő a kialakuló viszony illetve szülői ráhatásnak is lehet szerepe. Én állandóan megkaptam, hogy mivel én vagyok a nagyobb mutassak példát. Illetve ha összevesztünk leginkább én kaptam érte.

A ti döntésetek mikor vagytok kész egy következő gyerekre nem a rokonság, ismerősi köré. Ez ugyanolyan, mint mikor jöjjön az első gyerek kérdése. Senkinek semmi köze hozzá.

2014. jún. 3. 11:54
 33/33 anonim ***** válasza:

Ez nem önzőség. Semmi köze ehhez. Csak kifogásokat kerestek, akik beleszóltak a dolgaitokba.

Ahhoz, hogy a testvérek jó viszonyban legyenek egymással, az a nevelés kérdése, szerintem.

2014. jún. 3. 15:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!