Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Őszintén: ti is önzőnek...

Őszintén: ti is önzőnek gondoltok minket?

Figyelt kérdés

Tényleg őszinte válaszok érdekelnek, mert a környezetünk egyértelműen elítél minket.

Van egy 2,5 éves lányunk. Egyenlőre nem lesz kistestvére, mert nem szeretnénk egyszerre két nagyon kicsi gyereket.

Emiatt folyton azt hallgatjuk, hogy túl nagy lesz a korkülönbség, nem lesznek jó testvérek, ilyesmik.

2014. jún. 2. 19:28
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Kisebb korban meg nem igazán tud a kisgyerek mit kezdeni a kistesóval. Ha nagyobb a korkülönbség és csak 1-3 év, akkor már jobban tud vele játszani, foglalkozni. Szóval mindennek lehet előnyét és hátrányát is találni. :)
2014. jún. 2. 20:53
 22/33 anonim ***** válasza:
54%
Mi meg nem is akarunk több gyereket. És akkor mi van? Nekünk is beszóltak néhányszor, de nem szabad hagyni. Előbb-utóbb abbahagyják.
2014. jún. 2. 20:58
 23/33 anonim ***** válasza:
Ismerős.Mi nem szeretnénk többet.Vagyis igen,de úgy gondolom h anyagilag nem férne bele.Bár nem nélkülözünk,úgy hiszem biztonsággal nem tudnánk kettőt eltartani.Ne tudd meg mit kapok ezért,hogy hát egyke lesz? Fárasztó.... Majd ha úgy hozza az élet lesz másik is,de kis korkülönbséggel akkor se kéne ha milliomosok lennénk.
2014. jún. 2. 21:56
 24/33 anonim ***** válasza:

Nővérem és köztem 8 év van és szívvel lélekkel szeretjük egymást.

Játszott is velem, fonta a hajam, mellé bújtam mikor féltem a kék szőnyegben élő krokodiloktól és cápáktól :)

2014. jún. 2. 23:20
 25/33 anonim ***** válasza:
Nálunk a 2 kiskorkülönbséges ellenkező nemű gyerek nagyon szereti egymást, nmagyon jó testvérek, a barátnőmnél hasonló a felállás, de a gyerekek gyűlölik egymást, ez gyerekfüggő is.
2014. jún. 2. 23:21
 26/33 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem gondollak benneteket önzőnek ! Csakis TI tudhatjátok mikor érzitek újra alkalmasnak az időt a gyermekvállalásra . Nekünk 9 éves a lányunk és tervezzük ,beszélünk róla ,hogy majd lesz tesója de nem most ,hanem 2-3 év múlva ... jelenleg nem férne bele az életvitelünkbe a kisbaba . A korkülönbség nem számít ..szerintünk nem az dönti el ,hogy a későbbiekben már felnőttként milyen kapcsolat lesz közöttük ! Magunkról sem gondolnám ,hogy önzőek lennénk ,csak vannak még terveink amit 3fős családként könnyebb kivitelezni ,mint ha lenne még egy kisbabánk is .
2014. jún. 3. 05:24
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

köztem öcsém között 6 év,nem vagyunk jó testvérek,férjem és tesója között 3 év(ők mketten fiúk),ők sem azok...Félre ne értsd,nincs utálkozás vagy ilyesmi, elvagyunk,de pl. csak úgy nem hívjuk fel egymást,h beszéljünk,ilyesmik..

Barátnőm és tesója között 10 év,és nagyon jó a kapcsolatuk..

Ez a gyerekek személyiségétől inkább függ,mint a korkülönbségtől..Mi ennyire különbözőek vagyunk a tesóinkkal,egyszerűen nincs igazán közös témánk..

2014. jún. 3. 07:19
 28/33 anonim ***** válasza:

Nem gondollak önzőnek, függetlenül attól, hogy egyébként szerintem is jobb a kisebb korkülönbség. Két testvérem van, 3 és 7 év különbséggel születtünk. Az idősebbik testvéremmel igazi testvéri kapcsolatunk van, együtt jártunk óvodába vegyes csoportba, egy iskolába jártunk, nagyon hamar jól megértettük egymást. Most is jó testvérek vagyunk, segítünk a másiknak.

A kisebbik testvérem viszont olyan idegen. Amikor megszületett, még nem nagyon tudtam vele mit kezdeni, mire iskolás lett, én kollégista. Azóta csak hétvégente, most már jó, ha havonta találkozunk. Nem is nagyon tudunk miről beszélni, hiszen ő még csak most végzi a gimit, én meg már dolgozom, felnőtt életet élek. A kapcsolatunk nagyjából arra korlátozódik, hogy segítek neki matekból.

Nálunk jobban bejött a kisebb korkülönbség.

2014. jún. 3. 07:29
 29/33 anonim ***** válasza:
szerinted én mit kapok azért mert nem akarunk tesot??nagy ivben tojok rá az én életem hadd döntsem már el én hogy nekünk mi a jó.
2014. jún. 3. 07:45
 30/33 anonim ***** válasza:
Nem, nem vagytok önzőek. Mindenki akkor és annyi gyereket vállal, amennyit jónak lát. Nagy ívben tennék arra, hogy kinek mi a véleménye, beleértve a családot is. Csak az számít, hogy te és a férjed mit gondoltok.
2014. jún. 3. 10:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!