Két különböző nemzetiségű pár, hogyan oldotta meg a névválasztást?
A Jázmin pl perzsa eredetű név, oké, nem arab, de iszlám attól még... Ez még még olyan nagy kihívás, mert ahogy valaki helyesen megjegyezte a Korán kb ugyan azon a sztorin megy végig mint a Biblia. Biztos lehet találni olyan nevet, ami egyik félnek sem idegen.
Kína nehezebb, de a kínaiak nagyon sűrűn amerikai néven mutatkoznak be külföldön. Ezt többnyire saját maguknak választják ki, de lehet, hogy manapság már a szülők is adnak ilyen neveket, ezt nem tudom. Át lehet hidalni mindent, csak akarni kell.
Most majd nagyon le lehet pontozni, de én külföldön élek, nagyon valószínűtlen, hogy magyar párom lesz.
Vagy a párom nemzetisége szerint választanánk nevet, vagy valami olyat ami nemzetközi, mindenhol megértik.
Magyar nevet viszont nem szeretnék.
Nekem szerencsére olyan nevem van amit nyugaton mindenhol megértenek elsőre.
#21 Hogy jön a Jázminhoz az iszlám? Mondj kérlek egyetlen Jázmint, akinek köze volt az iszlámhoz.
Ha nem ismered az iszlámot, akkor ne kavarodj bele.
Bátyám (Magyar) és felesége (Lengyel) annó úgy tervezték, hogy leírva is és kiejtve is ugyan az legyen minkét ország nyelvén.
Szerencsére akadtak lehetőségek, így mivel fiú lett, Norbert lett.
Ha lány születik, akkor Alexandra.
pl olyat kell valasztani ami szinte mindenhol van...
pl a daniel. :D
Az en parom Kurd igy ha gyerekunk lenne akkor elegge furcsa lenne... pl gondoltam a danielre vagy a daniellara.. :D
de ez ilyen lenne: Daniel/la salah qader......
elegge hosszu lenne a saleh qader.. ha eskuvo lesz nem is tudom mi lesz a nevem :D
Saleh Qader Zsuzsanna Maria ?: D ( ez jutott eszembe nem ez a nevem..) 1 nev ami nemzeti szerintem.. :-)
Férjem amcsi, én magyar. Lányunk a Susi nevet kapta, mert ott nem kell engedélyeztetni a neveket, nincs ilyen amcsi MTA-szabály:) Azért lett Susi, mert nagymamám Zsuzsanna, a férjem nagymamája pedig Susan, így lett Susi. Nem becézve, hanem ez az ő neve.
És kaptam a férjem vezetéknevét, ami a harmadik leggyakoribb vezetéknév a USA-ban: Sullivan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!