Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen nemzetiségű vagyok?

Milyen nemzetiségű vagyok?

Figyelt kérdés
apám magyar,anyám meg olasz én meg itt magyarországon születtem.
2012. máj. 27. 11:19
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
félig magyar, félig olasz.
2012. máj. 27. 11:21
 2/18 anonim ***** válasza:
8%
OFF:"magyarországon" Ezt nagybetűvel írjuk! ON Magyar nemzetiségű vagy.
2012. máj. 27. 11:24
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
OFF:"Magyar nemzetiségű" ezt pedig kis betűvel írjuk.
2012. máj. 27. 11:26
 4/18 A kérdező kommentje:
igazából azért kérdem mert néha már én sem tudom, am meg mind két nyelvet beszélem és mindkét országba szoktam utazni kb félévente(szal itt lakok csak néha átmegyünk olaszországba)
2012. máj. 27. 11:27
 5/18 anonim ***** válasza:
0%
Én úgy tudom, hogy ilyen estben mindig az anya állampolgárságát kapja a gyermek tehát, te olasz nemzetiségű vagy, ELVILEG! Hacsak a szüleid, nem kérvényezték a kettős állampolgárságot, vagy a magyar állampolgárságot számodra. Ezt a szüleidtől fogod megtudni!
2012. máj. 27. 11:29
 6/18 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem ha Magyarországon születtél, akkor olasz nemzetiségű magyar állampolgár vagy, mivel a nemzetiség egy adott országon belül élő kisebbségi népcsoportot jelent. Magyarországon egy magyar az nem magyar nemzetiségű, hanem magyar állampolgár. Olaszországban lennél magyar nemzetiségű.
2012. máj. 27. 11:29
 7/18 A kérdező kommentje:
az állampolgárság az más met szinte bármilyen állampolgár lehetsz, de a nemzetiség az az aminek születtél szal ezért kérdem mert van olyan hogy félig ez félig az vagy oilyenkor mialapján lehet eldönteni hogy mi vagyok?
2012. máj. 27. 11:31
 8/18 A kérdező kommentje:
akk magyar vagy olasz vagy minkettö vok?
2012. máj. 27. 11:32
 9/18 anonim ***** válasza:
Mindkettő, de ez miért fontos? A nemzetiség az "bemondásra" működik, tehát ha te annak vallod magad. Ahová jobban húz a szíved, amit jobban magadnak érzel.
2012. máj. 27. 11:34
 10/18 A kérdező kommentje:
mert én sem tudom néha meg logika alapján mindkettő
2012. máj. 27. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!