Milyen nemzetiségű vagyok?
Ezt csakis neked kell tudnod. Komolyan mondom. Az úgynevezett én-meghatározás része (a ki is vagyok), hogy tudd, hogy ki vagy. Ezt senki nem mondhatja meg neked, senki a világon, ezt magadnak kell tudnod.
Kihez érzed magad közelnek lélekben? (melyik nemzetéhez) Kinek a kultúrájával tudsz azonosulni? Kinek a nemzeti, társadalmi, kulturális gyökereit tekinted a magad gyökereinek is?
Amikor meg tudod ezeket magadnak TELJES BIZTONSÁGGAL válaszolni, akkor kerül a helyére magadban ez a kérdés.
Származásra magyar és olasz is vagy, egyébként meg aminek érzed magad. Az állampolgársági papír az más.
Én is félig vagyok magyar, mivel itt élek és itt nőttem fel inkább magyarnak tartom magam.
Csak magyar állampolgárságú vagyok, mondjuk felvenném a másikat is, csak ott szigor van és nem lehetek kettős állampolgár, a magyart pedig nem mondom le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!