Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akinek 14-15 évvel fiatalabb...

Akinek 14-15 évvel fiatalabb testvére van? Milyen köztetek valamilyen kapcsolat? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
A fiam 13 éves, most tervezünk egy második gyermeket. Félek, hogy nem lesz köztük semmilyen kapcsolat. Esetleg felnőtt korukra eltűnik a korkülönbség?
2009. dec. 30. 10:03
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Én 16 vagyok, testvérem 3 van. Báttyám 29, másik bratyó 31, nővérem 32. Én amióta élek nagyon szeretem őket. Sose civódtunk. Elvoltunk, mint a befőtt. De most is.

Szerintem nagyon sok minden függ a neveléstől és az egymással kialakított kapcsolattól. Mert ha az egyik nagyon gonosz a másikkal, akkor tuti elrontja az egészet. Persze az is lehet, hogy idősebb korukra kinövik.

Ha tesót szeretnél a fiadnak hajrá. Az egyke gyerekek (sok példát láttam) kissé beképzeltek, nehéz törődniük más emberrel. Azt hiszik körülöttük forog a világ. De még nagy korukban is.

Ha a fiad is szeretne tesókát, akkor nem lesz gond. De ha meg nem akar, akkor majd muszáj lesz neki szeretnie:D.

Csak arra figyeljetek, hogy a kisbabó ne vegye el az összes figyelmet az idősebb fiadtól. Mert ez is vezethet rossz irányba.

2009. dec. 30. 12:22
 22/34 anonim ***** válasza:

Nálunk 13 év a korkülönbség,és a gyerekkorom-a bátyám miatt-nem volt jó.A bátyámat rettenetesen szigorúan fogták,míg nekem mindent megengedtek.Ez azért van,mert addigra anyu változott,rájött,hogy nem kell olyan keményen fogni a gyereket.És ezért a bátyám vert engem,és évekig nem mertem szólni anyuéknak.Mikor szóltam,akkor anyuék kirakták a cuccait a házból,és mehetett amerre akart.Már jóban vagyunk,de a bátyám élete nem jött teljesen rendbe.És tudom,hogy ez az én hibám.De ő is tönkre tette a gyerekkorom,a következményeivel pedig még mindig számolok.Hogyha hasonlóan bánsz velük,akkor szerintem nem lesz semmi baj:)

23/L

2009. dec. 30. 12:24
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
Én most 20 éves vagyok, a nővérem 35. Néha olyan, mintha a második anyukám lenne, pedig az "igazival" is mindent megbeszélek, a "legjobb barátnőm". Olyan idősen szült engem, mint most a nővérem. Annyi "hátránya" volt ennek, hogy a nővérem csak most vállalt gyereket (pedig 19éve ugyanaz a párja) mert úgy érezte, hogy épp elég velem foglalkoznia, míg felnövök, ha meg gyereke van,akkor nem tud velem annyi időt tölteni. Pedig senki sem kényszerítette rá. Egyébként nagyon jó tesók vagyunk, régebben a "gyerek-másik anya" viszony volt ránk jellemző, mostanában már felnőttként, testvérként tekintünk egymásra, de így is nagyon jó! Vágjatok bele szerintem!
2009. dec. 30. 12:27
 24/34 anonim ***** válasza:
nekem 3 nővérem van, én vagyok a legkisebb 14 éves, a legnagyobb nővérem pedig 25 és nagyon jó kapcsolatban vagyok vele és a többiekkel is :)
2009. dec. 30. 12:29
 25/34 anonim ***** válasza:

12:24

(Bocs az off-ért, de már válaszoltam korábban.) És mi van most a bátyáddal?

2009. dec. 30. 12:33
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

12:33!

A bátyámnak van saját lakása,mégis rossz körökben forog,és egy kisiklott életű heroinista.Hiába volt elvonon(4x),visszaszokott.

2009. dec. 30. 12:42
 27/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a sok választ. Nagy öröm számomra, hogy ennyi pozitív példát olvashattam. Próbálkozunk a kis tesóval, az idő majd eldönti, hogy akar-e hozzánk csatlakozni. O:)))

Mindenkinek nagyon békés, boldog Új Esztendőt kívánok!

2009. dec. 30. 12:48
 28/34 anonim ***** válasza:
Én lány vagyok, öcsém van.Anyu sokszor rám bízta ami nem zavart.Sokat civakodtunk, de már nagyok vagyunk és jobb testvérek nem is lehetnénk.Számíthatunk egymásra
2009. dec. 30. 13:03
 29/34 anonim ***** válasza:
0%
Legjobb barátnőm 15 éves, most lesz kistesója. Állandóan sír, megutálta az anyját, haza se akar menni. Azt mondja, ez jó nagy kicseszés az anyjától, mert neki épp most lenne szüksége minden figyelemre, de mióta az anyja terhes, le se sz*rják. Szerintem túl nagy a korkülönbség, nálam 6 évvel idősebb a nagyobbik bátyám és ez még ideális, de ha nagyobb lenne a korkülönbség, már nem biztos, hogy ilyen jóban lennénk. Gondolj bele, mire a fiad 30 lesz, az"új" gyerek 16. Azért ez teljesen más generáció, biztos nem lesz köztük olyan kapcsolat, mint akik közt kevesebb a korkülönbség.
2009. dec. 30. 14:11
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Én 18/L vagyok. Van 2 tesom, 32 és 33 évesek. Igaz, ez forditottja, de az mindegy.

Nos, mi köztünk soha de soha semmi gond nem volt, nagyon sok mindent kaptam tőlük, mindig megleptek valamivel, mivel kicsi testvér voltam :) Mindig a nyakukban csűngtem.Már régota családjuk van, de ez semmin nem változtatott.Mai napig van, hogy az egyik tesommal megyünk valamerre, nem hagyjuk észrevétlenül egymást. a másik tesóm és felesége engem kértek keresztszülőnek, engem akartak,ennek 3 éve.Sógornőimmel is nagyon jol kijövök, több mindent besélek meg velük, mint anyummal.

2009. dec. 30. 15:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!