Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akinek 14-15 évvel fiatalabb...

Akinek 14-15 évvel fiatalabb testvére van? Milyen köztetek valamilyen kapcsolat? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
A fiam 13 éves, most tervezünk egy második gyermeket. Félek, hogy nem lesz köztük semmilyen kapcsolat. Esetleg felnőtt korukra eltűnik a korkülönbség?
2009. dec. 30. 10:03
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

én most leszek 18 a hugicám 3 mat töltötte be szeptemberbe!

eleinte utáltam 7 hónapos terhes volt anyu mikor elfogadtam hogy jön a kistesó azóta mindha az enyém lenne

2009. dec. 30. 11:05
 12/34 anonim válasza:
100%

Nekem 3 bátyám van. Az egyikkel 4 év a korkülönbség a másikkal 9 a harmadikkal pedig 12 év. A két legnagyobb bátyám csak féltestvéreim, de mivel anyáék úgy neveltek bennünket mintha édestesók lennénk, néha teljesen kimegy a fejemből, hogy nem azok vagyunk. Régen pont a "legkisebb" bátyámmal veszekedtem a legtöbbet. És a nagyobb bátyáimmal tök jól megvoltam.

Két bátyám ma már külföldön él, de mindig beszélünk msn-en és mindig hazajönnek hozzánk ünnepekre, szóval nagyon jó a kapcsolatom velük. Szerintem egyáltalán nem baj a nagy körkülönbség a testvérek között.

2009. dec. 30. 11:07
 13/34 anonim válasza:
én 16/l a bátyám 38 és a nővérem 34 éves.a kapcsolatunk semilyennek mondható,pedig egy városban lakunk és csak annyi hogy szia-szia.
2009. dec. 30. 11:24
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Bár nálunk "csak" 10 év a korkülönbség, de nagyon jól megvagyunk a nővéremmel. Amíg kicsi voltam, addig is voltak közös programok bár a közös fürdés és az ilyesmik nálunk is kimaradtak. De sokszor magával vitt, mentünk vidámparkba, állatkertbe és társasoztunk is sokat együtt. De csak most az utóbbi 4-5 évben lettünk igazi barátnők, felnőttem hozzá. Most ő 33 én pedig 23 éves vagyok és már eltűnt köztünk a korkülönbség. Most jutottunk abba a korba, hogy tényleg mindent meg tudunk beszélni egymással. A lényeg tényleg csak az, hogy a szeretet meglegyen, a többi jön majd magától. A neveléstől függ és attól, hogy mennyire összetartó egyébként a család. Nyilván más lesz a kapcsolat a két gyerek között, de attól még nem feltétlenül rosszabb mint kisebb korkülönbség esetén.
2009. dec. 30. 11:29
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak ez zavar a gyermekvállásban, akkor hajrá:)! Okos odafigyeléssel ki lehet védeni a nagy korkülönbségből adódó problémákat.

Olyasmire vigyázz pl., hogy ne kelljen bébiszitter szerepet betölteni a nagyobbnak (persze időnként azért vigyázhat rá).

Nálam a legidősebb nővérem 16-tal több. Utálta, hogy ő volt az állandó "felügyelőm". Én meg kicsiként folyamatosan attól féltem, hogy ott hagy valahol... Mára már felnőttként nevetünk ezen, de akkor kellemetlen volt.

2009. dec. 30. 11:39
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

a hugom és köztem 12év korkülönbség van! mikor megszületett, imádtuk mindannyian, versenyeztünk, ki fürdesse (mi többen vagyunk tesók), és most, hogy ennyi idős, néha vannak vele gubancok, de kicsit úgy tekint ránk, mint a második anyukájára, bújik hozzánk, imádom! :-)

ha kislány lesz a második, tuti ő lesz a bratyó kis hercegnője, ha öcsi, akkor meg a bátyus lesz a "minden"! (én legalábbis így gondolom el)

de az viszont tényleg fontos, hogy ne úgy álljon a tesóhoz, hogy ő az, aki elvette anyut meg aput, hanem, próbáljátok elmagyarázni neki, igaz, hogy már nem kicsi, de ha a bébinek fogtok vásárolni, akkor neki is vegyetek egy-két apróságot, hogy érezze ő sincs mellőzve a kicsi érkezése miatt! (nálunk, mikor a hugom született nem volt ilyen rivalizálás, mert akik jöttek látogatni, nekünk is hoztak vagy csokit, vagy cukrot, vagy kisebb plüss állatkákat!)

2009. dec. 30. 11:46
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

köztem és öcsém között 14 év van,gyakorlatilag 18 éves koromig többet voltam vele,mint anya,etettm,fürdettem,orvoshozvittem,gyakorlatilag bármit megtudtam amit egy kisgyerekkel kell

most már 8éves nagyfiú,én vagyok előtte a minta (kitünő voltam végig,most diplomázok)

szeret most is velem lenni,régeben is szerettt,vittem magammal mindig,ő meg élvezte,hogy nagyokkal lehet...

anyának meg megint jo,mert bár én elköltöztem,neki ugyanugy van még bő 10 éve gyereknevelni...

22/L

2009. dec. 30. 11:55
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Két nővérem van, egyik 25 éves, a másik nemsokára 24. Én 15 éves lány vagyok.

Szoktunk veszekedni, (persze mindig hamar kibékülünk) de imádjuk egymást, mindent megbeszélünk. Örülök, hogy vannak nekem, mert megbeszélhetem a dolgaim valakivel aki idősebb, de mégsem szeretném elmondani a szüleimnek, vagy tanácsot kérek, hogy mondjam el.

Szerintem teljesen nevelés kérdése. Viták a legjobb testvérek között is vannak! Ismerek olyan testvérpárt, akik között 17 év van, mégis nagyon jól kijönnek és olyant is akik között 2,5 év, mégis, mire felnőttek nem tartják a kapcsolatot.

Szóval...szerintem bátran, csak előbb kicsit beszélgess a fiaddal és ha lesz egy kistesója, pont akkor tini, tehát annyiból lesz nehezebb, hogy az idősebbik gyerekedre is figyelned kell. (Nem azért, természetes, hogy figyelsz Rá, csak egy pici mellett az idősebbel mindig kicsit kevesebbet foglalkoznak)

Remélem segített vmit! :)

2009. dec. 30. 12:00
 19/34 anonim válasza:
anyukam most terhes en meg 14 vagyok majd latjuk hogy milesz :D
2009. dec. 30. 12:11
 20/34 anonim ***** válasza:
Én 20 éves vagyok a tesóim 10 és 8 évesek.Imádom őket :) Amíg kicsik voltak mindig dadáltam őket,most,hogy van saját családom többször átjönnek hozzánk aludni,ilyenkor sokat társasozunk,állatkert stb. Nagyon szeretem őket és szerintem is nyugodtan vállaljatok tesót :D
2009. dec. 30. 12:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!