Fiatal házasok, együttélő párok, vagy ahol még nincs baba, mennyiből jöttök ki?
Mennyiből jöttök ki egy hónapban, ha a kötelezőket má befizettétek? Rezsi, telefon, net, minden ilyesmi, amit minden hónapban ki kell fizetni, már letudva.
Kaja, tisztálkodós cuccok, szórakozás, stb...
Mennyiből jöttök ki egy hónapban?
Mi olyan 80-100 közt, moziba 1* majdnem minden hónapban elmegyünk, néha rendelünk pizzát, bevásárlásra (ruha, cipő) nem sok megy havonta.
Szerintetek sok a 100e? Ez mellett kb. ugyan ennyit, vagy néha többet félre is tudunk tenni.
Kb.:
számlák, albi: 100e
kaja+stb: 100e
félretenn: 100-150e mikor mennyi van
Nektek mennyi megy el a középső (kaja+stb) dologra kettőtöknek? Sok ez a 100e? Próbálunk egészségesen enni, pl. húsból szinte csak csirkemellet veszek...
15-ös vagyok
Amúgy mi sem Pestiek vagyunk. 30km-re lakunk:) Pest megyében. Én helyben dolgozom, ezért nincs útiköltségem, csak 5 perc lábbusz:D
A férjem dolgozik pesten. Csak akkor vesz jegyet ha jön kaller mert megoldható a vonaton. (1 megálló). A buszon meg még sose látott ellenőrt:D pedig évek óta így jár.
Én nem szólok bele, az ő dolga. Az anyja így nevelte. Csak büntetést ne hozzon haza..
Olaszban elunk:
Kb 1500 eu minimum..... de lehet hogy meg keveset is mondtam..
Ha otthon elnenk ( miskolci vagyok..) akkor haaaat gyors fejszamolas:
Rezsi: 70-80.
Kaja: 40-50+ tisztito szer stb ami fogyoban van 10E korul.
cigi: 20-30E
ez olyan 150E korul van.
Ha otthon elnenk nem tudnank felre rakni nagyon max 10-20e-t..
Nekünk kb. 230-250 a bevételünk, ebből 50 a rezsi és a számlák (télen-nyáron), olyan 30-50-et mindig elteszünk.
150 megy el minden másra: kaja, szórakozás, pipereholmik (sminkcuccok, arclemosók, gyanta, krémek, hajfesték, stb.), szórakozás (barátokkal összejövés, étterem, mozi, állatkert, akármi), vásárlás, időnként a lakás csinosítgatása, újítása.
Baromi sok, ezt tudjuk, de szeretünk lazán, kényelmesen élni, jókat enni, elmenni ide-oda, vásárolni, és én szinte egy drogériát tartok itthon :D Ezeket nem nagyon akarjuk feladni, ha már szerencsére nem muszáj.
Néha van egy kis plusz bevétel, azt vagy eltesszük, vagy valami extra programra vagy drágább cuccra elköltjük.
"utolsó! szerintem, ha valaki azt írta 190.000-es bevételre, hogy abba belefér egy kozmetikus, annak saját lakása van.:)kizárt, hogy albi mellett belefér.:D"
de lehet, mondjuk ha ott él ahol mi :) ebben az esetben pl. nem mindegy, hogy hol bérled a lakást, mert amiért mi Baranyában 20e-t fizetünk (garázzsal), azért pesten elkérnek 80at is. Itt belefér a kozmetikus, ott sajnos nem :)
350.000 az össz.
Több mint 5 éve vagyunk együtt. A 20-as évek elején járó pár vagyunk, már jegyben járunk és együtt is élünk. Anyósoméknál építkezünk a portán, külön kis kertes házunk lesz, emellett babát várunk. Pár hét és felépül a házunk addig anyósomékkal lakunk. Szerencsére nem kell költenünk semmire sem, csak babás cuccokra, tankolás, kocsi szervíz, mosás stb... Az építkezés és a baba miatt jövőre marad a lagzink.
Albi,számlák évszaktól függően 110-130ezer
kaja,stb kb 100ezer,
benzin 30ezer
félretenni 250-300ezer
Kaja a 100ezerből kb 60-70ezer, a többi az apróság.
Nyralásokat nagyrészt szerencsér cafeteriánkból megoldjuk.
Mi 36 évesek vagyunk, két gyerekünk van, de amíg nem volt, a feleségem addig is elköltött mindent, amit kerestünk, és ez ma sincs másként :D
Amikor 200+100 ezret kerestünk ketten, összesen, tíz évvel ezelőtt, akkor annyiból éltünk meg, saját lakásban, egy kocsival, és nem dorbézoltunk, maximum évente egyszer tengerparton nyaraltunk.
Ma millió feletti a család havi bevétele, és ez megy el. Saját háunk, két kocsink van. Ami jelentős kiadás, az a rezsi, télen akár 100 ezer is van, és nekem 150 ezerben van a benzin, mert másik városban dolgozom, és minden nap ingázom. Nem élünk nagy lábon, de a gyerekeken nem spórolunk. Magunknak évek óta nem veszünk új ruhát, csak ha valami leszakad rólunk. Szórakozás a két kicsi mellett nulla, nem járunk sehová, maximum a kertben pancsolunk, vagy grillezünk, ami nem nagyobb összeg, mint bent főzni. Házfelújítás után vagyunk, egyelőre a sebeinket nyalogatjuk, törlesztjük a kölcsönöket, komoly nyaralás bele se férne.
Millió feletti bevétel, és nem vesztek magatoknak ruhát?
Az kemény.
Ne haragudj és ne vedd magadra, de erről az a mondás jutott eszembe, hogy van, akinek az isten pénze sem elég.
Bocsi :)
26évesek vagyunk, saját ház van meg egy baba. 150ből megélünk, amit anno szorakozásra költöttünk most a kicsire. 20-30at férrerKunk havonta.(kivéve ha van extra kiadás)
Nem tudom errefelé mért ilyen kevés a fizu de muszály kihozni belőle. Becsüljétek meg amitek van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!