Fiatal házasok, együttélő párok, vagy ahol még nincs baba, mennyiből jöttök ki?
Mennyiből jöttök ki egy hónapban, ha a kötelezőket má befizettétek? Rezsi, telefon, net, minden ilyesmi, amit minden hónapban ki kell fizetni, már letudva.
Kaja, tisztálkodós cuccok, szórakozás, stb...
Mennyiből jöttök ki egy hónapban?
Mi olyan 80-100 közt, moziba 1* majdnem minden hónapban elmegyünk, néha rendelünk pizzát, bevásárlásra (ruha, cipő) nem sok megy havonta.
Szerintetek sok a 100e? Ez mellett kb. ugyan ennyit, vagy néha többet félre is tudunk tenni.
Kb.:
számlák, albi: 100e
kaja+stb: 100e
félretenn: 100-150e mikor mennyi van
Nektek mennyi megy el a középső (kaja+stb) dologra kettőtöknek? Sok ez a 100e? Próbálunk egészségesen enni, pl. húsból szinte csak csirkemellet veszek...
Ti gazdagok vagytok, szerintem nem sok pár van, akik havi 100-150k-t tudnak félretenni...
Nekünk csak 350 lej jut kajára - marha nehéz kihozni-, a szórakozás meg kimerül a futásban, sétálásban a folyóparton. Meg persze a könyvtár, mert mindketten rajongunk az olvasásért :)
160-170
Benne van:
40e ltp
Biztosítások
Rezsi
Telefon, internet
Autőfenntartás, utazas
Kaja, pia, szórakozás
Ruha, cipő,
Ajándékok ( szülőknek, barátoknak)
Odafigyelünk mit veszünk, de nem spórolunk, hitel nincs
7 es vagyok
Vsak szórakozásra nem tudom mennyit költünk fejből. Mx 20-a egy hőnapban
albi: 73.000+rezsi 40.000 (upc-vel mindennel)
kaja: baromi sok, heti 3-szor legalább rendelünk kaját, napi 2-3.000-et tuti otthagyunk a boltban (pl. eper kilója eleve egy kiló), nem is akarom összeszámolni:D hétvégente van főzés, de csak egy adagra, nem szeretjük ugyanazt enni napokig, inkább éhezünk...Munkahelyi szünetben ebéd: 1000Ft/fő/menü.
tisztálkodási szerek meg ilyenek: tuti van 10.000/hó, mert borotvapenge, Listerine, Sensodyne, alapozók, stb.
kozmetikus: kb. 3-5.000 havonta (szemöldököt szedetek, bajuszgyanta, kargyanta, egyéb), fodrász: 15.000 kettőnknek (nekem festetnem kell, őszülök, ő csak vágatja)
szórakozás: heti egyszer elmegyünk szórakozni, az min. 7000/fő, mozi heti 1-2 alkalom (10.000 kettőnkre kajával)
Az összes bejövő pénzünk: 550.000 nettó, de szinte semmit sem tudunk félretenni. Ruhákat, cipőt, kabátot mindig kell venni. Elutazzuk a pénzt, stb. Tavaly voltunk Amiban egy hónapot nyaralni, két havi fizu elment rá.
Egyszerűen nem tudunk spórolni, mert annyi programra eljárunk, úgy gondoljuk, most vagyunk fiatalok.:) 26 L, 28 F
Amit én próbálok: kuponnal szoktunk helyre menni (pl. sushizni sosem teljes áron, vagy étteremben sem), aztán ha rendeltek pizzát, próbáld az akciósat (Pizza Eatalino a kedvencünk, minden nap van napi pizza olcsón:)). Rossmannban mindig nagy akciók vannak, vannak ezek a DDA boltok is, ahol olcsó pl. a mosópor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!