Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mikor lenne ideális számunkra...

Mikor lenne ideális számunkra a gyerek (egyetem + gyerek)?

Figyelt kérdés

Két évvel ezelott azzal a céllal koltoztem ki kulfoldre, hogy megtanulom a nyelvet és kint elkezdem az egyetemet. Hát most itt vagyok, kozben megtaláltam életem szerelmét és 4 hónap múlva fogunk megházasodni (elso naptól kezdve ismerem, hogy kijottem, 1.5 éve egyutt is élunk). Párom 34 éves, én 22. Kovetkezo év szeptemberében kezdeném az egyetemet. Lényeg, hogy nem szeretném az egyetem befejezését kozetoleg a babavállalást, hanem egybol dolgozni szeretnék. De nem is szeretném nagyon eltolni a dolgot, így úgy gondoltam, a legjobb, ha az egyetemi évek alatt vállalnám. Azt nem tudom, hogy meg lehet-e oldani úgy, hogy ne kelljen halasztanom évet vagy egyáltalán az 5 év alatt mikor lenne ideálisabb a tanulmányok szempontjából (vége-fele vagy az elso-második tanév után).

Az hozzátartozik, hogy túl sok dolgoról mondtam le életem során, hogy idáig eljuthassak. Ez az egyetem, illetve szak az álmom és mindenképp nappalin szeretném elvégezni.

2014. márc. 28. 01:03
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
72%

Ha a pároddal időközben megromlik a kapcsolat,miből fogtok megélni a gyerekkel?

Felelőtlenség.

2014. márc. 28. 03:35
 2/19 anonim ***** válasza:
67%
Amúgy van némi fogalmad arról, hogy mit jelent a gyereknevelés? A terhesség, a szülés, a babakor, az ovi? Nemhogy egyetemre nem lesz időd járni, hanem aludni se... Egy pici gyermek mellett nem lehet vállalni SEMMIT, és szintúgy az egyetem mellett SEM, ha tényleg komolyan veszed. Nemhogy két ilyen nagy volumenű dolgot egyszerre. Meg utána hogyan dolgoznál? Majd a férjed ott hagyja a munkahelyét, hogy a gyerekkel lehessen? Amíg nem szeretnétek TÉNYLEG a gyermeket, és nincs meg hozzá a stabil családi és anyagi háttér, addig csak magatokkal meg vele szúrtok ki, ha bevállaljátok.
2014. márc. 28. 03:44
 3/19 anonim ***** válasza:
65%
Mi szükséglakásban kezdtük a közös életünket a férjemmel.A gyerekek nevelése közben több iskolát elvégeztem,dolgoztam és volt másodállásom is mert nagyon szegények voltunk. Látom előrelátó leány vagy és én nem féltelek attól,hogy a vágyaidat nem fogod tudni összeegyeztetni a többi lehetséges megoldással.
2014. márc. 28. 03:54
 4/19 anonim ***** válasza:
73%

Igaz, hogy egy pici baba sok időt elvesz. De ha nem magyar szokás szerint éjjel-nappal csak vele törődsz,hamar leszoktatod az éjszakai evésekről, okosan neveled, nem veszi el minden idődet. Tanulhatsz is mellette. Az apuka is segíthet a gyerek gondozásában, de akár babysittert is fogadhatsz. Akár olyant is, aki a háztartásban is besegít.

Ideálisabbnak az első éveket gondolnám, mert amikor már diplomára készülsz, viheted oviba a gyereket.

2014. márc. 28. 06:59
 5/19 anonim ***** válasza:
Egy barátnőm úgy fejezte be az egyetemet (1 évet halasztott), hogy az anyja vigyázott a gyerekre, hordta oviba, otthon maradt ha beteg volt stb.
2014. márc. 28. 08:25
 6/19 anonim ***** válasza:

Segítség nélkül, szerintem halasztás nélkül lehetetlen megoldani nappalin. Egyszerűen neked egésznap iskolában kellene ülnöd, plusz sokszor utána is tanulnod. Egy gyerek (pláne baba) nem arról szól, hogy este 3-4 órát foglalkozol vele, aztán beteszed a kiságyba és alszotok reggelig.

Én nem vagyok a híve annak, aminek sokan, hogy a gyerekkel 3 éves koráig non stop az anyjának kell lennie, de annak sem, hogy ennyire ne legyen vele soha az anya.

Levelezőn megoldható én úgy gondolom, nappali mellett csak akkor esetleg, ha a gyerek bölcsis, vagy van aki vigyázni tud rá napközben.

2014. márc. 28. 08:55
 7/19 anonim ***** válasza:
28%

Nem lehet megoldani halasztás nélkül, maximum ha átmész esti/levelező szakra. Illetve úgy lehetne maximum, ha a férjed maradna otthon gyeden (itt lehet), de akkor gondolom elveszne a kis zsíros bevételi forrás és nem lenne miért potyogtatni :)

22 évesen még ne a gyerekek kitolásán gondolkodj, hanem tanulj csak előbb, ahogy eltervezted. 25-26 éves korodra végzel a bachelorral, dolgozol 1-2 évet a gyerekek előtt, még semmiről nem leszel lekésve.

A master szakot pedig munka mellett végezném, mert 26 évesen szerintem még luxus kitartatni magad és teljes időben tanulni.

2014. márc. 28. 09:28
 8/19 anonim ***** válasza:
10%

Még annyit hozzátennék, hogy nem is értem, hogy gondoltad egyetem mellett.

Egy normálisabb szakon igazából többet vagy bent, mint később a munkahelyeden. Reggel 8-10-től este 5-6-ig minden nap szinte, és erre jön még ugye az este 10-ig tartó tanulás na meg a hétvége áttanulása. Na meg a beutazás, bár azzal lehet szerencséd.

Erre hova, mikor szeretnél szülni? A gyerekkel mikor tudnál lenni szerinted?

2014. márc. 28. 09:32
 9/19 anonim ***** válasza:

# 5/8

Normális pár nem a nagyszülő idejére vállal gyereket. Fejezd be a sulit, még akkor is bőven fital anya leszel.

2014. márc. 28. 11:13
 10/19 A kérdező kommentje:

Elso válaszolónak: szerintem a házasság egy olyan dolog, amely nem csak a kioltozésbol és eszem-iszomból áll, hanem elkotelezettség, hogy ha valami probléma adódik, akkor nem kihátrálunk a kapcsolatból, hanem megbeszéljuk a dolgot és kozosen változtatunk rajta. Ez párom gondolkodására is jellemzo, o ráadásul eléggé vallásos is, nála olyan, hogy válás, szóba sem johet. Más kérdés, hogy mi van, ha torténne vele valami, de én próbálok arra gondolni, hogy egyutt oregszunk meg és nem arra, hogy jovore már temetnem kell.

Van segítségunk, párom unokatestvére is itt él, nálunk a nok nem dolgoznak, hanem otthon vannak a gyerekkel (meg úgy egész életukbek) ok is biztosan besegítenének, aztán van bolcsode, tobb embert is tudok akik mint au pair kijonne, plusz még vannak ismerosok, persze egyik sem 100%, lévén nem tudni mit hoz a sors, de megoldanánk. Ráadásul párom délutánra jár dolgozni (azaz este 6-ra) így váltani is tudnánk egymást. Nagyszulokre egyébként nem számíthatunk, mert az én szuleim 2000km-re élnek, páromé 9000km-re.

Helyileg pont ezért szeretnénk az egyetem kozelében élni, mondjuk nagyvárosban élunk, így szerencsésebb a dolog. Párommal már beszéltem errol, részérol rendben van, ha koltoznunk kellene (nincs saját lakás, bár itt nagyon ritka ha valaki nem bérel).

Pont ez az, hogy 23 évesen kezdeném, legjobb esetben elvégzem 27 évesen és ha már ott vagyok, hogy meg van álmaim szakmája, akkor szeretnék elkezeni dolgozni. Pár év munka után meg már 30 folott lennék, párom 42. Saját tapasztalat (nem szeretnék senkit megbántani) hogy ez már kicsit késo. Az én szuleim is ennyi idosek voltak mikor én szulettem, nem részletezném, de jobbnak látom, ha huszonévesen vállalok gyermeket.

A hasznos válaszokat koszonom! :)

2014. márc. 28. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!